Lastig stukje in query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/08/2010 20:48:14
Quote Anchor link
Iemand een idee wat hier fout aan is??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    DISTINCT
       CONCAT(
          DATE_FORMAT(datum_een,'%d-%c-%Y'),
          CASE extradata
               WHEN <> ' '
               THEN 'en'
               ELSE ' '
          END CASE ,extradata
        ) as datum,
        omschrijving
FROM vakken
WHERE vak = 'Wiskunde'
AND datum_een > NOW()
AND nivo = 'vwo6'
AND nivo_wiskunde = 'C'

de bedoeling is een check op extra_data. Als hij niet leeg is dan moet er in de concat 'en'tussen. Anders hoeft er niets tussen
Gewijzigd op 29/08/2010 20:48:50 door Klaasjan Boven
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 16:57:22
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

29/08/2010 21:16:53
Quote Anchor link
en wat is de error?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/08/2010 21:19:57
Quote Anchor link
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '<> ' ' THEN 'en' ELSE ' ' END CASE ,extradata) as datum, omschrijving ' at line
 
Aad B

Aad B

29/08/2010 22:18:36
Quote Anchor link
WHEN <> ' ' is fout.
Je kan achter deze WHEN geen <> en = gebruiken.
Als je een search_condition achter de WHEN wil zetten dan moet je extradata achter de CASE weglaten:

CASE
WHEN extradata <> ' '
THEN 'en'
ELSE ' '
etc

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/case-statement.html
Gewijzigd op 29/08/2010 22:23:22 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.