Lastige (sub)query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 19:10:54
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik ben bezig met een school rooster database, bestaande uit meerdere tabellen, maar de focus ligt bij mijn vraag op twee tabellen hiervan. Ik wil graag dat de uitkomst van mijn query alle lege lokalen weergeeft op een bepaald lesuur.
In de eerste tabel, tabel1, staan de lesuren, maandag het eerste als ma1, woensdag 7e als wo7, enzovoort. Ook staat er een key in voor elk lesuur.
In de tweede tabel, tabel2, staan de lessen. Hierin staat lokaal, docent, vak, lesuur, groep, en les id.
Zelf kwam ik niet verder dan een lijst krijgen van alle lokalen (select lokaal from tabel2 group by lokaal order by lokaal). Hoe pas ik deze query aan (subquery??) zodat de output alle lege lokalen op een bepaald lesuur zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:16:10
 
Jan R

Jan R

08/10/2020 19:33:07
Quote Anchor link
Iets meer info zal nodig zijn denk ik.
vb: Hoe is lesuur opgebouwd.
eventueel een volledige structuur van beide tabellen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
show create table tablename


Jan
 
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 19:48:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `lessen` (
 `id_lessen` int(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
 `groep` varchar(6) DEFAULT NULL,
 `lesuur` varchar(3) DEFAULT NULL,
 `vak` varchar(3) DEFAULT NULL,
 `docent` varchar(3) DEFAULT NULL,
 `lokaal` varchar(3) DEFAULT NULL,
 PRIMARY KEY (`id_lessen`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1581 DEFAULT CHARSET=latin



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
CREATE TABLE `lesuurnr` (
 `lesuurnr` int(3) NOT NULL,
 `lesuur` varchar(3) NOT NULL,
 PRIMARY KEY (`lesuurnr`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/10/2020 20:48:32
Quote Anchor link
Ik zou ook een lokalen-tabel verwachten? Indien een lokaal altijd beschikbaar is dan kun je dit nooit afleiden uit bovenstaande tabellen, daar het alleen bezette tijden/locaties betreft en dat lokaal zal daar dan dus nooit in voorkomen.

In een "lege lokalen query" zouden de (alle aanwezige) lokalen een goed uitgangspunt vormen denk ik. Je hebt die informatie namelijk nodig om de "ruimte van beschikbare lokalen op te spannen".
 
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 21:21:12
Quote Anchor link
Nope die is er geen, de andere twee tabellen zijn gegevens over de klas en over leerlingen. Het is niet de eerste keer dat deze opdracht gegeven is, dus het zou te doen moeten zijn met een (sub)query. Misschien trouwens met een beetje php? Ik heb namelijk echt geen idee ik loop helemaal vast
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/10/2020 21:30:13
Quote Anchor link
Ik denk dat een lokalen-tabel zeker niet mag ontbreken. Wat is er mis mee op die op te zetten?
 
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 22:15:18
Quote Anchor link
Dat gaat tegen de opdracht in.. Dat is dus het lastige. Maar anders bedoel je dus een tabel met alleen alle lokalen en een id voor de lokalen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/10/2020 22:59:19
Quote Anchor link
Lijkt mij handig, je kunt dan namelijk een soort van (denkbeeldige) matrix maken met op de ene as de lokalen en op de andere as de lesuurnummers die je vervolgens loslaat op de lessen. De "gaten" in deze matrix vormen dan de lokalen die op een bepaald tijdstip beschikbaar zijn.
 
Ivo P

Ivo P

09/10/2020 10:43:32
Quote Anchor link
je hebt vrij zeker een lokalen-tabel nodig.

Je zou uit de tabel Lessen weliswaar alle lokalen kunnen opzoeken, maar stel in lokaal 99 is nooit les.
Dan staat dat lokaal niet in Lessen, en zou je die dus ook niet als "vrij" kunnen vinden.

Dat betekent ook dat je aan het begin van het jaar (nog geen lessen in je rooster) sowieso geen enkel vrij lokaal gaat vinden.


Ik zou in Lessen trouwens ook geen kolom Lesuur varchar(3) verwachten, maar een Lesuurnr int()

net als voor lokaal, docent etc.
Gewijzigd op 09/10/2020 10:44:33 door Ivo P
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2020 16:17:36
Quote Anchor link
Dus `lessen` koppelt lesinformatie met de les-uren in de tabel `lesuurnr` via de gedeelde kolommen `lessen`.`lesuur` en `lesuurnr`.`lesuur`. En je wilt een lijstje hebben van alle rijen in `lesuurnr` die nog niet gekoppeld zijn, ofwel die nog vrij zijn.

Dan zou de volgende query voldoende moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  `lesuurnr`.`lesuurnr`,
  `lesuurnr`.`lesuur`
FROM `lesuurnr`
WHERE `lesuurnr`.`lesuur` NOT IN (
  SELECT `lessen`.`lesuur`
  FROM `lessen`);
Gewijzigd op 09/10/2020 16:18:03 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/10/2020 23:53:40
Quote Anchor link
Of je maakt van de lesuren en lokalen een cartesisch product (CROSS JOIN) en vergelijkt dit dan met lesuren.
Hiervoor heb je dan een lokalen-tabel nodig, maar die is sowieso zinnig om te hebben zoals @Ivo en ik al aangaven.

Structuur
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
CREATE TABLE locations (
loc_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
loc_description  VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

CREATE TABLE timeslots (
tsl_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
tsl_description  VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

CREATE TABLE lessons (
les_tsl_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL,
les_loc_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL,
les_description VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

ALTER TABLE lessons ADD CONSTRAINT id_lessons PRIMARY KEY (les_tsl_id, les_loc_id);
ALTER TABLE lessons ADD FOREIGN KEY (les_tsl_id) REFERENCES timeslots(tsl_id);
ALTER TABLE lessons ADD FOREIGN KEY (les_loc_id) REFERENCES locations(loc_id);


Data
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO locations (loc_description) VALUES ('lokaal A'), ('lokaal B'), ('lokaal C');
INSERT INTO timeslots (tsl_description) VALUES ('ma1'), ('ma2'), ('ma3');
INSERT INTO lessons (les_tsl_id, les_loc_id, les_description) VALUES (1,1,'Frans'), (2,1,'Nederlands'), (2,2,'Duits'), (3,3,'Engels');


Query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT t.tsl_description, l.loc_description
FROM locations l
CROSS JOIN timeslots t
WHERE NOT EXISTS (
    SELECT 1
    FROM lessons
    WHERE les_tsl_id = t.tsl_id
    AND les_loc_id = l.loc_id
);


Levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
+-----------------+-----------------+
| tsl_description | loc_description |
+-----------------+-----------------+
| ma1             | lokaal B        |
| ma1             | lokaal C        |
| ma2             | lokaal C        |
| ma3             | lokaal A        |
| ma3             | lokaal B        |
+-----------------+-----------------+


Of als je dit voor de leesbaarheid wilt groeperen op lokaal
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT l.loc_description AS locatie, GROUP_CONCAT(t.tsl_description) AS vrij
FROM locations l
CROSS JOIN timeslots t
WHERE NOT EXISTS (
    SELECT 1
    FROM lessons
    WHERE les_tsl_id = t.tsl_id
    AND les_loc_id = l.loc_id
)
GROUP BY l.loc_id;


Levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+----------+---------+
| locatie  | vrij    |
+----------+---------+
| lokaal A | ma3     |
| lokaal B | ma1,ma3 |
| lokaal C | ma1,ma2 |
+----------+---------+
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/10/2020 08:12:13
Quote Anchor link
Voor de performance zou dat idd. beter zijn, maar volgens de topicstarter valt dat buiten de opdracht, en met zo'n 1500 rijen maakt het eigenlijk ook niet uit.
Zonder kennis van SQL zou hij het nog sneller kunnen doen in Excel..

Kleine opmerking over VARCHAR.
In MySQL kan je tot VARCHAR(65535) gaan, de limiet van 255 is historisch en dient verder geen praktisch nut. Zo zullen er geen klaslokalen zijn met namen van 4 volle regels. Omdat er geen index op de namen hoeft zou je evenwel TEXT als datatype kunnen gebruiken, zonder vooraf opgegeven limiet.

Voor zover ik weet kan VARCHAR in combinatie met MyISAM (voor MySQL versie 8) en met tijdelijke in-memory tabellen met de MEMORY engine sneller werken dan TEXT, omdat data dan in-row wordt opgeslagen wat I/O zou schelen. Maar ik heb dat nooit uitgezocht.

Toen ik eenmaal om was naar Postgres heb ik over dat soort technisch geneuzel niet meer na hoeven denken, daar is TEXT en VARCHAR exact hetzelfde op technisch niveau. Dus ik heb alles maar meteen TEXT gemaakt, en hoefde ik ook geen foutmeldingen in PHP te bedenken voor als er een keer een waarde van <input type=text> binnenkomt die langer is dan 255 tekens.
Gewijzigd op 10/10/2020 08:52:20 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/10/2020 16:38:19
Quote Anchor link
Het zijn slechts mockuptabellen voor een eenvoudige test. Het type + lengte van de tekstkolommen doen er niet toe voor dit voorbeeld. Kies hiervoor wat het beste werkt.

Over het "valt buiten de opdracht": ik weet niet in welke hoedanigheid @Gijs aan deze tabellen/database werkt, maar een eerste stap in zo'n (bestaand?) systeem zou toch op zijn minst een stukje verkenning moeten zijn. Als je dan constateert dat er gewoon data ontbreekt voor het op een fatsoenlijke manier opvragen van de juiste informatie dan zou je dat simpelweg moeten terugkoppelen.

Tenzij hier andere ideeën over zijn, of dat het simpelweg niet kan? "Gaat tegen de opdracht in" is niet hetzelfde als "kan niet aangepast worden". Een locatie-tabel zou anders nogal handig zijn.

De database is op dit moment (gezien de nieuwe informatievraag) niet (langer) zo ver uitgenormaliseerd dat je hier lekker mee kunt werken. Een database zou zo ontworpen moeten zijn dat je hier ook weer makkelijk informatie uit kunt halen, als dit niet aan de orde is dan schort er iets aan het ontwerp, of het voldoet niet langer aan de nieuwe informatievraag.

Sidenote: docenten en vakken lijken ook niet te verwijzen naar aparte tabellen, zou misschien ook handig kunnen zijn om op den duur roosters uit te kunnen draaien voor zowel leerlingen alsook docenten?

Je zou zelfs kunnen stellen dat enige bestaande halsstarrigheid om dingen te veranderen -want zo klinkt het in mijn oren- nu misschien de voornaamste reden is dat de schoen knelt op het moment dat je meer/andere informatie uit zo'n systeem wilt opvragen... Als er verder geen concrete belemmering is, pas het gewoon aan en bouw de database verder uit?

Misschien is het ook handig dat de topicstarter aan kan geven waarom het aanpassen een probleem is?

En om antwoord te geven op de oorspronkelijke vraag (alle lege lokalen op een bepaald lesuur) zou je in mijn opzet de laatste query kunnen aanpassen tot
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT t.tsl_description AS lesuur, GROUP_CONCAT(l.loc_description) AS beschikbaar
FROM locations l
CROSS JOIN timeslots t
WHERE NOT EXISTS (
    SELECT 1
    FROM lessons
    WHERE les_tsl_id = t.tsl_id
    AND les_loc_id = l.loc_id
)
GROUP BY t.tsl_id


Dit levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+-----------+-------------------+
| lesuur    | beschikbaar       |
+-----------+-------------------+
| ma1       | lokaal B,lokaal C |
| ma2       | lokaal C          |
| ma3       | lokaal A,lokaal B |
+-----------+-------------------+
Gewijzigd op 10/10/2020 16:41:23 door Thomas van den Heuvel
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/10/2020 09:32:30
Quote Anchor link
Ik zou niet durven stellen dat informatie ontbreekt.. waarschijnlijk staan in zo'n VARCHAR(3) veld de initialen van de leerkracht, afkortingen van vakken etc. waardoor iedereen op die school weet wat er wordt bedoeld. En de vragensteller had het er over dat er nog meer tabellen waren.
Verder zou ik denken dat we genoeg aandacht hebben besteed aan een huiswerkopdracht.

Als iemand het tot werk zou willen verheffen heeft die meer aan een goed boek. Ik zou "Databases modelleren, bouwen en gebruiken" van Hofstede aan willen bevelen, maar die wordt niet meer (nieuw) verkocht.
Gewijzigd op 12/10/2020 09:33:41 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.