Lastige (sub)query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 19:10:54
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik ben bezig met een school rooster database, bestaande uit meerdere tabellen, maar de focus ligt bij mijn vraag op twee tabellen hiervan. Ik wil graag dat de uitkomst van mijn query alle lege lokalen weergeeft op een bepaald lesuur.
In de eerste tabel, tabel1, staan de lesuren, maandag het eerste als ma1, woensdag 7e als wo7, enzovoort. Ook staat er een key in voor elk lesuur.
In de tweede tabel, tabel2, staan de lessen. Hierin staat lokaal, docent, vak, lesuur, groep, en les id.
Zelf kwam ik niet verder dan een lijst krijgen van alle lokalen (select lokaal from tabel2 group by lokaal order by lokaal). Hoe pas ik deze query aan (subquery??) zodat de output alle lege lokalen op een bepaald lesuur zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:34:42
 
Jan R

Jan R

08/10/2020 19:33:07
Quote Anchor link
Iets meer info zal nodig zijn denk ik.
vb: Hoe is lesuur opgebouwd.
eventueel een volledige structuur van beide tabellen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
show create table tablename


Jan
 
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 19:48:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `lessen` (
 `id_lessen` int(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
 `groep` varchar(6) DEFAULT NULL,
 `lesuur` varchar(3) DEFAULT NULL,
 `vak` varchar(3) DEFAULT NULL,
 `docent` varchar(3) DEFAULT NULL,
 `lokaal` varchar(3) DEFAULT NULL,
 PRIMARY KEY (`id_lessen`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1581 DEFAULT CHARSET=latin



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
CREATE TABLE `lesuurnr` (
 `lesuurnr` int(3) NOT NULL,
 `lesuur` varchar(3) NOT NULL,
 PRIMARY KEY (`lesuurnr`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/10/2020 20:48:32
Quote Anchor link
Ik zou ook een lokalen-tabel verwachten? Indien een lokaal altijd beschikbaar is dan kun je dit nooit afleiden uit bovenstaande tabellen, daar het alleen bezette tijden/locaties betreft en dat lokaal zal daar dan dus nooit in voorkomen.

In een "lege lokalen query" zouden de (alle aanwezige) lokalen een goed uitgangspunt vormen denk ik. Je hebt die informatie namelijk nodig om de "ruimte van beschikbare lokalen op te spannen".
 
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 21:21:12
Quote Anchor link
Nope die is er geen, de andere twee tabellen zijn gegevens over de klas en over leerlingen. Het is niet de eerste keer dat deze opdracht gegeven is, dus het zou te doen moeten zijn met een (sub)query. Misschien trouwens met een beetje php? Ik heb namelijk echt geen idee ik loop helemaal vast
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/10/2020 21:30:13
Quote Anchor link
Ik denk dat een lokalen-tabel zeker niet mag ontbreken. Wat is er mis mee op die op te zetten?
 
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 22:15:18
Quote Anchor link
Dat gaat tegen de opdracht in.. Dat is dus het lastige. Maar anders bedoel je dus een tabel met alleen alle lokalen en een id voor de lokalen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/10/2020 22:59:19
Quote Anchor link
Lijkt mij handig, je kunt dan namelijk een soort van (denkbeeldige) matrix maken met op de ene as de lokalen en op de andere as de lesuurnummers die je vervolgens loslaat op de lessen. De "gaten" in deze matrix vormen dan de lokalen die op een bepaald tijdstip beschikbaar zijn.
 
Ivo P

Ivo P

09/10/2020 10:43:32
Quote Anchor link
je hebt vrij zeker een lokalen-tabel nodig.

Je zou uit de tabel Lessen weliswaar alle lokalen kunnen opzoeken, maar stel in lokaal 99 is nooit les.
Dan staat dat lokaal niet in Lessen, en zou je die dus ook niet als "vrij" kunnen vinden.

Dat betekent ook dat je aan het begin van het jaar (nog geen lessen in je rooster) sowieso geen enkel vrij lokaal gaat vinden.


Ik zou in Lessen trouwens ook geen kolom Lesuur varchar(3) verwachten, maar een Lesuurnr int()

net als voor lokaal, docent etc.
Gewijzigd op 09/10/2020 10:44:33 door Ivo P
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2020 16:17:36
Quote Anchor link
Dus `lessen` koppelt lesinformatie met de les-uren in de tabel `lesuurnr` via de gedeelde kolommen `lessen`.`lesuur` en `lesuurnr`.`lesuur`. En je wilt een lijstje hebben van alle rijen in `lesuurnr` die nog niet gekoppeld zijn, ofwel die nog vrij zijn.

Dan zou de volgende query voldoende moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  `lesuurnr`.`lesuurnr`,
  `lesuurnr`.`lesuur`
FROM `lesuurnr`
WHERE `lesuurnr`.`lesuur` NOT IN (
  SELECT `lessen`.`lesuur`
  FROM `lessen`);
Gewijzigd op 09/10/2020 16:18:03 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/10/2020 23:53:40
Quote Anchor link
Of je maakt van de lesuren en lokalen een cartesisch product (CROSS JOIN) en vergelijkt dit dan met lesuren.
Hiervoor heb je dan een lokalen-tabel nodig, maar die is sowieso zinnig om te hebben zoals @Ivo en ik al aangaven.

Structuur
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
CREATE TABLE locations (
loc_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
loc_description  VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

CREATE TABLE timeslots (
tsl_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
tsl_description  VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

CREATE TABLE lessons (
les_tsl_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL,
les_loc_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL,
les_description VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

ALTER TABLE lessons ADD CONSTRAINT id_lessons PRIMARY KEY (les_tsl_id, les_loc_id);
ALTER TABLE lessons ADD FOREIGN KEY (les_tsl_id) REFERENCES timeslots(tsl_id);
ALTER TABLE lessons ADD FOREIGN KEY (les_loc_id) REFERENCES locations(loc_id);


Data
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO locations (loc_description) VALUES ('lokaal A'), ('lokaal B'), ('lokaal C');
INSERT INTO timeslots (tsl_description) VALUES ('ma1'), ('ma2'), ('ma3');
INSERT INTO lessons (les_tsl_id, les_loc_id, les_description) VALUES (1,1,'Frans'), (2,1,'Nederlands'), (2,2,'Duits'), (3,3,'Engels');


Query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT t.tsl_description, l.loc_description
FROM locations l
CROSS JOIN timeslots t
WHERE NOT EXISTS (
    SELECT 1
    FROM lessons
    WHERE les_tsl_id = t.tsl_id
    AND les_loc_id = l.loc_id
);


Levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
+-----------------+-----------------+
| tsl_description | loc_description |
+-----------------+-----------------+
| ma1             | lokaal B        |
| ma1             | lokaal C        |
| ma2             | lokaal C        |
| ma3             | lokaal A        |
| ma3             | lokaal B        |
+-----------------+-----------------+


Of als je dit voor de leesbaarheid wilt groeperen op lokaal
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT l.loc_description AS locatie, GROUP_CONCAT(t.tsl_description) AS vrij
FROM locations l
CROSS JOIN timeslots t
WHERE NOT EXISTS (
    SELECT 1
    FROM lessons
    WHERE les_tsl_id = t.tsl_id
    AND les_loc_id = l.loc_id
)
GROUP BY l.loc_id;


Levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+----------+---------+
| locatie  | vrij    |
+----------+---------+
| lokaal A | ma3     |
| lokaal B | ma1,ma3 |
| lokaal C | ma1,ma2 |
+----------+---------+
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/10/2020 08:12:13
Quote Anchor link
Voor de performance zou dat idd. beter zijn, maar volgens de topicstarter valt dat buiten de opdracht, en met zo'n 1500 rijen maakt het eigenlijk ook niet uit.
Zonder kennis van SQL zou hij het nog sneller kunnen doen in Excel..

Kleine opmerking over VARCHAR.
In MySQL kan je tot VARCHAR(65535) gaan, de limiet van 255 is historisch en dient verder geen praktisch nut. Zo zullen er geen klaslokalen zijn met namen van 4 volle regels. Omdat er geen index op de namen hoeft zou je evenwel TEXT als datatype kunnen gebruiken, zonder vooraf opgegeven limiet.

Voor zover ik weet kan VARCHAR in combinatie met MyISAM (voor MySQL versie 8) en met tijdelijke in-memory tabellen met de MEMORY engine sneller werken dan TEXT, omdat data dan in-row wordt opgeslagen wat I/O zou schelen. Maar ik heb dat nooit uitgezocht.

Toen ik eenmaal om was naar Postgres heb ik over dat soort technisch geneuzel niet meer na hoeven denken, daar is TEXT en VARCHAR exact hetzelfde op technisch niveau. Dus ik heb alles maar meteen TEXT gemaakt, en hoefde ik ook geen foutmeldingen in PHP te bedenken voor als er een keer een waarde van <input type=text> binnenkomt die langer is dan 255 tekens.
Gewijzigd op 10/10/2020 08:52:20 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/10/2020 16:38:19
Quote Anchor link
Het zijn slechts mockuptabellen voor een eenvoudige test. Het type + lengte van de tekstkolommen doen er niet toe voor dit voorbeeld. Kies hiervoor wat het beste werkt.

Over het "valt buiten de opdracht": ik weet niet in welke hoedanigheid @Gijs aan deze tabellen/database werkt, maar een eerste stap in zo'n (bestaand?) systeem zou toch op zijn minst een stukje verkenning moeten zijn. Als je dan constateert dat er gewoon data ontbreekt voor het op een fatsoenlijke manier opvragen van de juiste informatie dan zou je dat simpelweg moeten terugkoppelen.

Tenzij hier andere ideeën over zijn, of dat het simpelweg niet kan? "Gaat tegen de opdracht in" is niet hetzelfde als "kan niet aangepast worden". Een locatie-tabel zou anders nogal handig zijn.

De database is op dit moment (gezien de nieuwe informatievraag) niet (langer) zo ver uitgenormaliseerd dat je hier lekker mee kunt werken. Een database zou zo ontworpen moeten zijn dat je hier ook weer makkelijk informatie uit kunt halen, als dit niet aan de orde is dan schort er iets aan het ontwerp, of het voldoet niet langer aan de nieuwe informatievraag.

Sidenote: docenten en vakken lijken ook niet te verwijzen naar aparte tabellen, zou misschien ook handig kunnen zijn om op den duur roosters uit te kunnen draaien voor zowel leerlingen alsook docenten?

Je zou zelfs kunnen stellen dat enige bestaande halsstarrigheid om dingen te veranderen -want zo klinkt het in mijn oren- nu misschien de voornaamste reden is dat de schoen knelt op het moment dat je meer/andere informatie uit zo'n systeem wilt opvragen... Als er verder geen concrete belemmering is, pas het gewoon aan en bouw de database verder uit?

Misschien is het ook handig dat de topicstarter aan kan geven waarom het aanpassen een probleem is?

En om antwoord te geven op de oorspronkelijke vraag (alle lege lokalen op een bepaald lesuur) zou je in mijn opzet de laatste query kunnen aanpassen tot
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT t.tsl_description AS lesuur, GROUP_CONCAT(l.loc_description) AS beschikbaar
FROM locations l
CROSS JOIN timeslots t
WHERE NOT EXISTS (
    SELECT 1
    FROM lessons
    WHERE les_tsl_id = t.tsl_id
    AND les_loc_id = l.loc_id
)
GROUP BY t.tsl_id


Dit levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+-----------+-------------------+
| lesuur    | beschikbaar       |
+-----------+-------------------+
| ma1       | lokaal B,lokaal C |
| ma2       | lokaal C          |
| ma3       | lokaal A,lokaal B |
+-----------+-------------------+
Gewijzigd op 10/10/2020 16:41:23 door Thomas van den Heuvel
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/10/2020 09:32:30
Quote Anchor link
Ik zou niet durven stellen dat informatie ontbreekt.. waarschijnlijk staan in zo'n VARCHAR(3) veld de initialen van de leerkracht, afkortingen van vakken etc. waardoor iedereen op die school weet wat er wordt bedoeld. En de vragensteller had het er over dat er nog meer tabellen waren.
Verder zou ik denken dat we genoeg aandacht hebben besteed aan een huiswerkopdracht.

Als iemand het tot werk zou willen verheffen heeft die meer aan een goed boek. Ik zou "Databases modelleren, bouwen en gebruiken" van Hofstede aan willen bevelen, maar die wordt niet meer (nieuw) verkocht.
Gewijzigd op 12/10/2020 09:33:41 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.