Laten zien welke pagina je zit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stijn Defieuw

Stijn Defieuw

28/06/2006 12:02:00
Quote Anchor link
Beste,
Ik zou hebben als je op "Home" of "About" klikt dat er ergens dan "Home" of "About" verschijnt in de content (linksboven in mijn geval). Ik werk niet met een paginascript maar gewoon met header.php en footer.php . Hoe kan ik dit doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:28:07
 
Erik Rijk

Erik Rijk

28/06/2006 12:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo basename(__FILE__);
?>


dit krijg je als je op about.php zit => "about.php".
als je .php weg wilt hebben kan je dat altijd nog met str_replace(); weghalen o.i.d.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/06/2006 13:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$pagina
= explode('.',$_SERVER['PHP_SELF']);

echo $pagina[0];

?>


dit werkt niet voor pagina's met een . in de extensie, want daar heb ik nu even geen tijd voor, maar het zou wel moeten werken. ;-)

edit: variabelen in de axplode andersom :-p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Bo az

Bo az

28/06/2006 13:32:00
Quote Anchor link
Die van PHP newbie geeft een / aan het begin en doet raar bij meer punte in een bestandsnaam.

Ik zou voor die van Erik gaan, maar dan met substr()
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo substr(basename(__FILE__), 0, -4);
?>


Wil je dan dat de eerste letter een hoofdletter wordt, moet je nog even hier naar kijken.
strtolower()
en
ucfirst()
 
Stijn Defieuw

Stijn Defieuw

28/06/2006 13:44:00
Quote Anchor link
Hmm, hij geeft altijd header gewoon weer...
Ik veronderstel omdat ik dat scriptje in de header.php zet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stijn Defieuw
 
K i p

K i p

28/06/2006 14:29:00
Quote Anchor link
ja als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo substr(basename(__FILE__), 0, -4);
?>
in header.php zet is de uitvoer header.php ja!
 
Stijn Defieuw

Stijn Defieuw

28/06/2006 14:48:00
Quote Anchor link
Waar moet ik het dan zetten, aangezien de plaats waar de "paginanaam" komt in men header.php zit...
 
Erik Rijk

Erik Rijk

28/06/2006 15:06:00
Quote Anchor link
__FILE__ laat je zien in welke pagina __FILE__ wordt opgeroepen.

als je het in een functie zet en uitleest op elke pagina zal hij altijd het script tonen waar de functie zich bevind.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.