layout verschil van firefox-chroom en IE7

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

17/01/2012 15:47:43
Quote Anchor link
Hallo beste leden,
Ik weet zo gouw niet waar ik dit moest plaatsen maar omdat het denk ik gaat om CSS
doe ik het hier.

Het volgende doet zich voor bij het ontwikkelen van een chatbox.

Ik heb op index.php deze code staan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script type="text/javascript">
function loadchat(code){
    var getObj = document.getElementById('chatmain');
    getObj.innerHTML = '<object id="chatmain" type="text/html" width="740" height="590" data="chatbox.php?code='+code+'"></object>';
}


en op chatbox.php verwerkt die dit.
Het verwerken gaat goed daar zijn geen problemen mee.
Echter het is zo dat als ik FF en of Chroome gebruik de layout goed is
zie ook http://imageshack.us/photo/my-images/685/chatchroomeenfirefox.png/

Maar als ik dezelfde pagina open in IE7 gebeurt er dit
http://imageshack.us/photo/my-images/62/chatie7.png/

Dit heeft te maken met het <object></object> Tags.
Ook de background ie FF en Chroome zijn transparant wat ook niet het geval is in
IE 7.

Hoe kan ik dit oplossen. Ik heb al liggen rommelen met de width en height maar in IE7 blijven de problemen gelijk.

Alvast bedankt voor het meekijken en tips.

Met vriendelijke groet,

Thomas de Vries.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:10:33
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2012 16:45:49
Quote Anchor link
Haal alles eens door de W3C en CSS validator.
 
Thomas de vries

thomas de vries

17/01/2012 17:21:05
Quote Anchor link
We zullen die fouten er maar eens uit gaan halen is kijken of dat het veschil uitmaakt.
Bedankt voor de tip
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

17/01/2012 17:41:52
Quote Anchor link
En voeg normalize.css toe aan je code, deze maakt alle standaard-waardes gelijk in elke browser.
http://necolas.github.com/normalize.css/
 
Wouter J

Wouter J

17/01/2012 20:21:56
Quote Anchor link
Normalize.css, daar heb ik zo'n mijn twijfels over. Iets als dit is goed genoeg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
/* First we reset the common properties */
html, body, body * {
    font-family: inherit;
    font-style: none;
    font-size: 13pt;
    font-weight: 200;
    text-decoration: none;
    color: #000;

    outline: none;
    padding: 0;
    margin: 0;
    }
/* Inputs have special borders, so delete every border except those who are inputs */
body *:not(input) { border: none;            }
/* Then we set the font-family and with+height of the hole document */
html, body    { width: 100%; height: 100%;
              font-family: sans-serif;        }

/* Add least, set the common styles */
u, a:hover    { text-decoration: underline;    }
i, em        { font-style: italic;            }
b, strong    { font-weight: 700;                }
pre, code    { font-family: monospace;        }
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

17/01/2012 20:32:08
Quote Anchor link
En waarom heb je daar je twijfels over?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.