Layout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/09/2012 18:25:16
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwe layout gemaakt voor mijn website.
Graag hoor ik jullie reacties.

Link: test.wobbie.nl
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:10:57
 
Niels Peeren

Niels Peeren

15/09/2012 18:40:58
Quote Anchor link
ik vindt het een mooi design , alleen ik bekijk het op een 31" tv (dat is mijn monitor) en daar ziet het er een beetje raar uit. maar je ziet wel in 1 oog opslag wat de bedoeling is, wat je er kunt en hoe je aan de slag kunt.

Toevoeging op 15/09/2012 18:42:21:

ohh een deel van de site was iets later geladen als de rest vandaar dat het er een beetje raar uit zag. dus dat kan je vergeten :). mooi gedaan
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/09/2012 19:01:42
Quote Anchor link
Dankje!
 
Reshad F

Reshad F

15/09/2012 22:05:33
Quote Anchor link
ik zie maar 1 pagina? klopt dit?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/09/2012 22:07:45
Quote Anchor link
Ja, klopt. Moet nog ff kijken hoe ik die andere pagina's indeel. Heb je misschien tips?
 
Reshad F

Reshad F

15/09/2012 22:25:56
Quote Anchor link
hmm als je nou zelf wat in elkaar steekt kan ik en alle anderen wel even verbeter tips geven maar zo uit m'n hoofd zou ik nu niets kunnen bedenken heb de hele dag in Java geprogrammeerd dus ben niet meer zo creatief :p
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/09/2012 22:27:22
Quote Anchor link
Haha, ok ik laat het weten als de andere pagina's klaar zijn ;)
 
Alisio putman

alisio putman

15/09/2012 22:30:40
Quote Anchor link
mss een andere naam voor functies verzinnen, het is zo alles en niets zegend.
of een dropdown menu(functies kan vanalles zijn)
als inloggen essentieel is mss tekstvak en password op home page zetten beter. en dan heb je ruimte voor belangrijkere zaken in menu
contact vind ik persoonlijk beter in footer, maar dat is smaak natuurlijk.
960 breedte is zowat standaard, ik zie dat je 900 gebruikt hebt.
heeft te maken met gulde snede.

pagina die geselecteerd is ander kleur en niet klikbaar maken, gebruiksvriendelijker zo.

mss veel commentaar, maar kies eruit wat je mee eens bent.
hopelijk ben je er iets mee.
Gewijzigd op 15/09/2012 22:32:32 door alisio putman
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/09/2012 22:33:45
Quote Anchor link
Wat voor een andere naam zou jij voor functies doen dan?
De rest ga ik kijken hoe en wat.
Bedankt voor je reactie!
 
Alisio putman

alisio putman

15/09/2012 22:42:02
Quote Anchor link
de vraag die je jezelf moet stellen is "wat is de bedoeling van de website en wat is het belangrijkste lijst van zaken die je wilt voor tonen.

wat is de bedoeling eigenlijk van je website?

ps die image woobie.nl doe je best met image replacement en klikbaar als homepage maken==> gebruiksvriendelijker zo
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/09/2012 22:44:14
Quote Anchor link
De bedoeling is natuurlijk dat mensen een webshop kunnen maken. Wat ik onder de knop functies wil laten zien zijn de dingen die je kan doen/krijgt met/bij een webshop.

image replacement??
 
Alisio putman

alisio putman

15/09/2012 22:50:28
Quote Anchor link
http://en.wikipedia.org/wiki/Fahrner_Image_Replacement

image replacement is voor mensen die een screen reader gebruiken.

dan wordt je image ook tekst.

meta tags zijn handig voor hogerop in google te komen.
title zou webshop naam moeten zijn ook beter voor google

je bent beter af met object detectie dan met browser detectie.

dan voor functies
2 delen

1) voorbeelden ==> kan ook in 2 delen beginners en gevorderden
1) aan de slag
Gewijzigd op 15/09/2012 22:52:52 door alisio putman
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/09/2012 22:54:51
Quote Anchor link
Ok, maar voorbeelden en aan de slag is meer om te laten zien hoe het kan worden of om te beginnen. En niet om alle "functies" te laten zien?
 
Alisio putman

alisio putman

15/09/2012 22:57:01
Quote Anchor link
bedoel je dan de mogelijkheden die je hebt met webshop aan te passen of code?
mss snap ik het beter als je die pagina eens maakt.
Gewijzigd op 15/09/2012 23:01:04 door alisio putman
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/09/2012 23:18:37
Quote Anchor link
Ok, pagina functies heb ik aangemaakt.
 
Wouter J

Wouter J

15/09/2012 23:29:00
Quote Anchor link
Alisio, image replacement 'gebeurd' al (soort van). De screenreader zal de alt text lezen.

Maar toch voor je SEO is het beter dit in een h2 element te zetten, zoiets kan makkelijk met zo'n simpel logo.
Ook die slider, is vreselijk makkelijk te maken met HTML en JS. Daarvoor moet je geen afbeeldingen gebruiken. Al zou ik wel afstappen van NivoSlider, vreselijk goede plugin maar niet echt voor wat jij wilt en als je alleen het fade effect gebruikt kan je veel kleinere vinden.

Nog meer over je code (ik doe het vandaag eens in omgekeerde volgorde...):
- probeer altijd logisch in te springen, ook in de head
- ik raad altijd aan script elementen vlak boven </body> te plaatsen voor een snellere pagina laadtijd.
- gebruik geen inline CSS
- vul altijd alt attributen in, een leeg attribuut is niks en dus kun je die beter gewoon leeglaten.
- een kop staat altijd boven een alinea, niet erin, dit is dus fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<p>
                <h1>In 10 minuten uw eigen webshop online!</h1>
                <a href="#" class="register-button">Start uw gratis webshop</a>
            </p>

- is 'in 10 minuten uw eigen webshop online' nou echt de belangrijkste titel van de pagina?
- zet de nieuwsberichten in een lijst
- section in een section resulteert in een lage prioriteit van de tekst in het 2e section element. Maak van 1 van de 2 een div ofzo (of gewoon meteen een lijst)
- een anchor (link) element kan nooit een heel item zijn. Maak hier mooie items van een geef de datum geen link mee, maak de link met CSS gewoon 100% hoog en breed
- footer tekst hoort ook in een element te staan, ik gebruik hier vaak het small element voor.
- voeg properties samen voor een snellere CSS sheet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
padding: [top] [right] [bottom] [left];
padding: [top] [right/left] [bottom];
padding: [top/bottom] [right/left];
padding: [top/right/bottom/left]
/* dus */
padding: 5px 10px;
/* ipv */
padding: 5px;
padding-left: 10px;
padding-right: 10px;

- herbedenk je selectors. De meeste kunnen makkelijk sneller gemaakt worden. Bijv `section#slider`. Een ID is uniek en die tag ervoor zorgt alleen voor meer denktijd voor het browser, gebruikt dus gewoon `#slider`.
Of `nav ul li a.current`. Die is veel te specifiek terwijl `nav a.current` precies dezelfde elementen selecteert en een stuk sneller is.
- gooi je CSS eens door http://prefixr.com/ zodat je de goede prefixen hebt. Je gebruikt hier bijv. de oude webkit syntax uit 2011 terwijl die allang dezelfde syntax als mozilla hebben.
En include altijd de standard versie, zonder prefix. En ook alle prefixen die nodig zijn, nu vergeet je Opera...

Pagina's
Een normale pagina verschilt vaak van de homepagina. Zo wil ik op een andere pagina echt niet die enorme slider zien en die enorme balk van nieuws-/twitterberichten ook niet.
Denk goed na waar een gebruiker nou voor op die pagina komt en toon alleen dat en niet allemaal andere dingen waardoor hij alleen maar wordt afgeleid van het doel.

Design
Ik ben zelf niet echt liefhebber van het design, het lay-out is wel goed overigens. Het is een beetje saai en heeft niet echt een 'spannend' element. Probeer eens een heel klein en vaag patroontje in de achtergrond van je pagina, of een kleine gradient in de rode slider.

Menu
Een menu moet opvallen, mensen moeten makkelijk kunnen navigeren. In jou geval heeft een menu item dezelfde font size als overal, maak het net 1 of 2 pixels groter en je zult zien dat het meer opvalt.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/09/2012 23:43:05
Quote Anchor link
Wouter, bedankt voor je zeer uitgebreide review! Ik ga met deze punten zeker wat doen.

Toevoeging op 16/09/2012 00:48:37:

Wouter, ik heb volgens mij de meeste puntjes aangepast. Ziet het er zo beter uit?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

16/09/2012 23:51:06
Quote Anchor link
*bump*
 
Stefan WM

Stefan WM

17/09/2012 09:26:37
Quote Anchor link
Ik heb eventjes gekeken naar je website, er vielen me een aantal dingen op:
- De header is wel erg aanwezig en erg rood (iets te knallend)
- Ik zou de actieve button (in het menu) niet rood laten kleuren, eerder donker grijs. Anders wordt alles zo rood.
- De afbeeldingen in de header volgen elkaar wel heel snel op

Verder vind ik het geheel iets te rood.

Succes!
 
Niel Debraune

Niel Debraune

29/09/2012 16:29:27
Quote Anchor link
In 1 woord over je Layout : Zeer mooi gedaan !

Maar :

- Je slideshow gaat wel snel voor mensen met bv. dislexie of andere problemen is dit minder makkelijk om zo snel te lezen, laat dus je foto's iets trager gaan.
- Je header ik vind hem te fel, te rood, ... Het valt iets TE hard op, maak hem wat donkerder ofzo.
- De balk onderaan die tevoorschijn komt ( die cookie balk ) hij irriteert me daar wat, zet hem misschien aan de zijkant dat zou al veel beter zijn.
- De pagina's, klopt het dat je alleen nog maar een Home hebt ?

Verder vind ik je Layout fantastisch, je hebt meteen door wat de bedoeling is van je website *Thumbs Up!*

Doe zo voort zou ik zeggen!
 
- Raoul -

- Raoul -

29/09/2012 16:51:45
Quote Anchor link
Dat rood is veel te fel.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.