Leeftijd uit DB kiezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 17:58:37
Quote Anchor link
Ik wil graag d.m.v. een formulier leeftijd laten kiezen uit DB van ledenbestand.

Keuze optie heb ik als volgt,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<select id="jaar" name="jaar">
    <option>Kies leeftijd</option>
<?php
    $jaar
= array ("15 t/m 24 jaar", "25 t/m 34 jaar", "35 t/m 44 jaar", "45 t/m 54 jaar", "55 t/m 64 jaar", "65 jaar en ouder");
    
    for ($i = 1; $i <= 6; $i++) {
    echo "<option value=\"" . $jaar[$i - 1] . "\">" . $jaar[$i - 1] . "</option>";
    }

?>

</select>


Uitkomst na keuze geeft netjes, 25 t/m 34 jaar

Maar hoe vergelijk nu 25 t/m 34 jaar met bijv. 1980 uit DB?

Ik zit hier aan te denken, maar kom niet verder
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$leeftijd_1
= date(Y)- 15;
$leeftijd_2 = date(Y)- 25;
$leeftijd_3 = date(Y)- 34;
$leeftijd_4 = date(Y)- 44;
$leeftijd_5 = date(Y)- 54;

if ($_POST['jaar'] == "15 t/m 24 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_1 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_2 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "25 t/m 34 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_2 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_3 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "35 t/m 44 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_3 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_4 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "45 t/m 54 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_4 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_5 ."";
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 10:37:59
 
Carlo  boy

carlo boy

18/10/2010 18:12:56
Quote Anchor link
verander dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$leeftijd_1
= date(Y)- 15;
$leeftijd_2 = date(Y)- 25;
$leeftijd_3 = date(Y)- 34;
$leeftijd_4 = date(Y)- 44;
$leeftijd_5 = date(Y)- 54;
?>


eens in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$leeftijd_1
= date("Y")- 15;
$leeftijd_2 = date("Y")- 25;
$leeftijd_3 = date("Y")- 34;
$leeftijd_4 = date("Y")- 44;
$leeftijd_5 = date("Y")- 54;
?>
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 20:38:52
Quote Anchor link
In DB staat 1969.
Maar welke keuze ik ook maak, het geeft geen output en geen foutmelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$leeftijd_1
= date("Y")- 14;
$leeftijd_2 = date("Y")- 24;
$leeftijd_3 = date("Y")- 34;
$leeftijd_4 = date("Y")- 44;
$leeftijd_5 = date("Y")- 54;
$leeftijd_6 = date("Y")- 64;

if ($_POST['jaar'] == "15 t/m 24 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_1 . " AND " . $leeftijd_2 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "25 t/m 34 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_2 . " AND " . $leeftijd_3 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar']r == "35 t/m 44 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_3 . " AND " . $leeftijd_4 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "45 t/m 54 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_4 . " AND " . $leeftijd_5 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "55 t/m 64 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_5 . " AND " . $leeftijd_6 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "65 jaar en ouder") {
    $query = "WHERE  jaar >= " . $leeftijd_6 . "";
    }


$aQuery    = "SELECT id, naam, jaar FROM leden " . $query . "";

?>
 
Rick  -

Rick -

18/10/2010 20:42:25
Quote Anchor link
als je alle jaartallen los invoerd met de bijbehorende leeftijds groep heb je ook weining kans op errors
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2010 20:52:17
Quote Anchor link
Zo te zien heb jij een getal als leeftijd in de database staan. Dat lijkt mij zeer onpraktisch. Gebruik daar een geboortedatum voor.
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 21:09:34
Quote Anchor link
getal in DB is het jaartal 1969
Het gaat mij om het jaartal.

Het moet eigenlijk zijn,
elseif ($_POST['jaar'] == "1955 t/m 1946") {

Maar ik krijg nul output.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2010 21:28:39
Quote Anchor link
Echo de query eens.
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 21:39:14
Quote Anchor link
WHERE jaar BETWEEN 1976 AND 1966
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2010 21:45:03
Quote Anchor link
Draai de $vars eens om in de query. Nu staat het hoogste getal als eerste. Dat moet als laatste neem ik aan.
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 21:55:21
Quote Anchor link
Bedankt. Ik kan weer rustig slapen ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.