leeg veld niet meesturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »
Roos

Roos

25/06/2007 16:20:00
Quote Anchor link
Ik heb een bestelformulier met vele velden, hoe kan ik nu de niet ingevulde velden NIET mee laten versturen.
Dus alleen de ingevulde velden m.b.t. de bestelling meesturen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 06:39:12
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

25/06/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
foreach($_POST as $key => $value) {
    if (!empty($value)) {
          //doe iets
    }
}
 
Bart

Bart

25/06/2007 16:40:00
Quote Anchor link
stel, je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<b>Wat wilt u extra op uw pizza ?</b><br />
<input type="text" name="extra_op_pizza"><br />
<b>Wat wilt u om te drinken ?</b><br />
<input type="text" name="drankje">


dan verwerk je het zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if($_POST['extra_op_pizza']==""){
$extra = "niets";
}

else {
$extra = $_POST['extra_op_pizza'];
}

if($_POST['drankje']==""){
$drankje = "niets";
}

else {
$drankje = $_POST['drankje'];
}

//en dat bv.
mail(...);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart
 
- -

- -

25/06/2007 16:48:00
Quote Anchor link
Gewoon bovenaan je PHPscript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($_POST as $key => $value)
    {

        if (empty($value))
        {

            unset($_POST[$key]);
        }
    }

?>
 
Roos

Roos

25/06/2007 18:21:00
Quote Anchor link
wanneer ik bovenstaande code bovenin mijn formulier zet komt nog steeds het gehele formulier binnen; ook alle niet ingevulde velden.

moet ik ergens dan nog wat aanpassen?
en die key en value kan ik die zo laten staan of moet ik die nog vervangen door..........
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
Roos

Roos

26/06/2007 08:14:00
Quote Anchor link
Ik zit echt dringend verlegen om een idee van 1 van jullie!

Het gaat er dus om dat wanneer er niets is ingevuld op een veld dit ook niet wordt meegestuurd in de mail naar de eigenaar van de website die de mail moet verwerken.

Dit om het enigszins overzichtelijk te houden.

Een andere optie is wanneer bovenstaande niet mogelijk is bepaalde opmaakkenmerken mee te geven bij het bestelformulier bijvoorbeeld dat de getallen strong/vet in de email te zien zijn.........
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/06/2007 08:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (trim($_POST['waarde1'] == '' | trim($_POST['waarde2'] == '' /* etc.. */ ) {
echo "Er is een veld niet ingevuld...";
}
else {
//bv.
mail();
//of
$sql "INSERT INTO...";
}


?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/06/2007 08:57:00
Quote Anchor link
Voorbeeldpagina: standaardformulier

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);
?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <title>Standaardformulier</title>
    
    <style type="text/css" media="screen">
        @import 'oop.css';
    </style>
</head>

<body>
    <div id="container">
    <div class="wrapper">
    <?php
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
            $verplicht = array ('veld1', 'veld2');
            $values = array ();
            $errors = array ();

            foreach ($_POST as $key => $value) {
                $value = trim ($value);
                if (empty ($value) && in_array ($key, $verplicht)) {
                    array_push ($errors, '<p>Niets ingevuld bij ' . $key . '</p>');
                }

                else {
                    if (!empty ($value)) {
                        $values[$key] = $value;
                    }
                }
            }

            if (!empty ($errors)) {
                echo '<h2>De volgende errors zijn gevonden:</h2>';
                foreach ($errors as $err) {
                    echo '<p>' . $err . '</p>';
                }
            }

            else {
                echo '<h2>De volgende waarden zullen worden verzonden:</h2>';
                foreach ($values as $key => $value) {
                    echo '<p>' . $key . ': ' . $value . '</p>';
                }
            }
        }

    ?>

    <h1>Velden met een sterretje zijn verplicht</h1>
    <form method="post" action="#">
        <p>
            <label for="veld1">veld 1 (*):</label>
            <input id="veld1" name="veld1" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld1'])) echo $values['veld1']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld2">veld 2 (*):</label>
            <input id="veld2" name="veld2" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld2'])) echo $values['veld2']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld3">veld 3:</label>
            <input id="veld3" name="veld3" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld3'])) echo $values['veld3']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld4">veld 4:</label>
            <input id="veld4" name="veld4" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld4'])) echo $values['veld4']; ?>">
        </p>
        <p>
            <input type="submit" value="verzenden">
        </p>
    </form>
    
    </div>
    </div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Dennis

dennis

26/06/2007 10:11:00
Quote Anchor link
zet je het in een Mysql. dan de niet verplichte velden op NULL zetten ipv NOT NULL en als MySQL niets ontvangt maakt hij er automatisch NULL van
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

26/06/2007 10:15:00
Quote Anchor link
Misschien: een tussenpagina waarbij hij kijkt welke velden er leeg zijn dmv: !empty($_POST) en dan met een if de ingevulde velde in een sessie zetten
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/06/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 25.06.2007 16:40:
stel, je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<b>Wat wilt u extra op uw pizza ?</b><br />
<input type="text" name="extra_op_pizza"><br />
<b>Wat wilt u om te drinken ?</b><br />
<input type="text" name="drankje">


dan verwerk je het zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if($_POST['extra_op_pizza']==""){
$extra = "niets";
}

else {
$extra = $_POST['extra_op_pizza'];
}

if($_POST['drankje']==""){
$drankje = "niets";
}

else {
$drankje = $_POST['drankje'];
}

//en dat bv.
mail(...);
?>


Hmm, dat is ook niet echt netjes..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$drankje
= (!empty($_POST[' drankje'])) ? $_POST['drankje'] : 'niets'; //niets kun je natuurlijk ook vervangen door NULL o.i.d.
?>


@ TS:

Volgens mij zijn hier toch al wel genoeg goede oplossingen gegeven, als het nog niet werkt moet je misschien even een relevant deel van je script posten...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/06/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Kijk even naar mijn post van 08:57. Daar staat alles in, getest en werkend met een online voorbeeld. Wat wil je nog meer ;-)
 
Frank -

Frank -

26/06/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Let op: Niet meesturen is heel wat anders dan niets mee doen. Iedere halve gare kan data naar jouw site toesturen, je kunt er dus niet van op aan dat iets niet wordt meegestuurd.
 
- -

- -

26/06/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Bovenaan de pagina die de zaak VERWERKT (die bij action="xxx.php" in je formulier staat) zet je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($_POST as $key => $value)
    {

        if (empty(trim($value)))
        {

            unset($_POST[$key]);
        }
    }

?>
 
Roos

Roos

27/06/2007 19:31:00
Quote Anchor link
At Jonathan: ik krijg een error op line 4
Fatal error: Can't use function return value in write context

at Jan Koehoorn, script van jou moet ik nog werkend zien te krijgen (mailadres enzo).
Wel al een vraagje: zet jij alles op 1 pagina? ook het verwerk.php?
 
GaMer B

GaMer B

27/06/2007 19:41:00
Quote Anchor link
@Roos: Dat verwerk.php kan makkelijk samen op één pagina.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.