Leestekens filteren (hoezatdatookalweer)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »
Mark moes

mark moes

25/03/2009 18:40:00
Quote Anchor link
Hoi,
t is vandaag niet een van de moeilijkste vragen volgens mij:
Hoe kon ik nog maar leestekens (bv: :,.?/><:'"{[}]+=) verwijderen uit een input, of eigenlijk, dan een return false terug geven? Spaties, cijfers en streepjes (-_)moeten wel blijven staan!

Ben even aan t zoeken geweest op php.net, bij ctype_ , maar daar staat volgens mij niks tussen wat daar bij past. Of ze filteren Spaties, cijfers en streepjes er uit, of ze laten deze tekens staan...
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:33:05
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 19:08:00
Quote Anchor link
Bedoel je niet zoiets als dit: klik? Anders kun je daar nog uithalen wat ik gebruik om de leestekens weg te halen ;-).
 
Mark moes

mark moes

25/03/2009 19:20:00
Quote Anchor link
Lijkt er op, is natuurlijk aan te passen.
Had hier zelf ook al aan gedacht, maar eigenlijk wil ik alleen maar checken of er leestekens in zitten, en zo ja een false geven.

Het gaat hier om het posten van een gebruikersnaam.
Deze mag wel bv
Naam Achternaam, naam achternaam, naam_achternaam, naam-achternaam , naam1234, naam_1234, naam-1234 of iets dergelijks zijn.
Dit mag niet:
Naam/achternaam
Naam "Achternaam"
of iets dergelijks zijn.

In dat geval wil ik ze er niet afslopen, maar een false weergeven.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 19:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= preg_replace("#[^\w\-\_[0-9] ]#", "", $string); // haal alle tekens zoals quotes, komma's en punten uit de string, behalve het koppelteken
?>


Kijk daar eens naar?
 
Mark moes

mark moes

25/03/2009 19:28:00
Quote Anchor link
humhum, jaja, dat ziet ik ;-)

Maar dan gaat er toch een <u>replace</u> plaatsvinden? Dan komt de gebruikersnaam niet meer overeen met wat er ingevoerd is omdat het gereplaced is.
De gebruiker mag niet een naam invoeren met leestekens, daar komt het op neer.

Dus dit idee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
public function isAlnum( $sWaarde ) {
        if( !empty($sWaarde) ) {
            return ctype_alnum($sWaarde);
        }

        else {
            return false;
        }
    }

?>


alleen doet alnum alleen alfanummerieke caracters, en geen spaties!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Voor replace bestaat ook match, hè :-).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= "Maarten_'t_Hart&&";
var_dump(preg_match("#[^\w \'\-\_]#", $string));
?>

Geeft een 1 terug (hij matcht met &&, hij is fout).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= "Maarten 't Hart";
var_dump(preg_match("#[^\w \'\-\_]#", $string));
?>

Geeft een 0 terug (hij matcht nergens mee, dus issie goed).
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

25/03/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Eum.. 2 minuten heb ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
function verifyUsername($username){
    $allowed = array_merge(range('a','z'),range('A','Z'),range('0','9'));
    for($i=0; $i<strlen($username);$i++){
        $return = true;
        if(!in_array($username{$i},$allowed)){
            $return = false;
        }
    }

    return $return;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter van Linschoten
 
Mark moes

mark moes

25/03/2009 19:44:00
Quote Anchor link
Lapidi bedankt, ik had dit nog niet uitgewerkt, maar wel in t koppie. Vroeg me alleen af of er ook gewoon een korte functie voor was binnen php.

@Jezpur,
tja, zo kan het ook natuurlijk... :-o
Mijn php staat nog in de kinderschoentjes, maar mijn gedachten nog veel meer volgens mij...
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 19:46:00
Quote Anchor link
@Mark: Ach, dat komt vanzelf :-). Ben zelf ook nog niet zo goed met regex's, maar dit wist ik toevallig al wel. Zoek ook eens hier op de site onder tutorials naar Regular Expressions, kun je er nog wat over lezen ook ;-).
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

25/03/2009 20:04:00
Quote Anchor link
@Jezpur
Ik probeer ze zoveel mogenlijk te vermijden xD
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 20:14:00
Quote Anchor link
Eén regel code of 8 regels code? Misschien scheelt de snelheid niet eens zo erg. Maar ik ben wel fan van ingewikkelde expressions :-P.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

25/03/2009 20:32:00
Quote Anchor link
Een hoop php functies zijn ook maar wraps. Intern zal er ook wel iets gebeuren zoals gebeurt in functies die je zelf schrijft.
 
Arnold C

Arnold C

25/03/2009 20:46:00
Quote Anchor link
Waarom niet zoiets: (een voornaam filteren die in de $_POST['voornaam'] zit?

$voornaam = filter_input(INPUT_POST, 'voornaam', FILTER_SANITIZE_STRING, FILTER_FLAG_ENCODE_HIGH|FILTER_FLAG_ENCODE_LOW);
 
Mark moes

mark moes

26/03/2009 16:10:00
Quote Anchor link
@Arnold,
na enig studeren op FILTER_SANITIZE_STRING ontdek ik dat dit natuurlijk ook een filter is, juist zoals al 3 keer is voorgesteld, en ik juist niet wou!

Ik maak nu gebruik van de preg_match(), zodat ik kijk of die <b>matcht</>, wat returns in true of false.
Naar mijn weten gebeurt dat niet met de FILTER_SANITIZE_STRING?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.