Leestekens filteren (hoezatdatookalweer)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Mark moes

mark moes

25/03/2009 18:40:00
Quote Anchor link
Hoi,
t is vandaag niet een van de moeilijkste vragen volgens mij:
Hoe kon ik nog maar leestekens (bv: :,.?/><:'"{[}]+=) verwijderen uit een input, of eigenlijk, dan een return false terug geven? Spaties, cijfers en streepjes (-_)moeten wel blijven staan!

Ben even aan t zoeken geweest op php.net, bij ctype_ , maar daar staat volgens mij niks tussen wat daar bij past. Of ze filteren Spaties, cijfers en streepjes er uit, of ze laten deze tekens staan...
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:54:47
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 19:08:00
Quote Anchor link
Bedoel je niet zoiets als dit: klik? Anders kun je daar nog uithalen wat ik gebruik om de leestekens weg te halen ;-).
 
Mark moes

mark moes

25/03/2009 19:20:00
Quote Anchor link
Lijkt er op, is natuurlijk aan te passen.
Had hier zelf ook al aan gedacht, maar eigenlijk wil ik alleen maar checken of er leestekens in zitten, en zo ja een false geven.

Het gaat hier om het posten van een gebruikersnaam.
Deze mag wel bv
Naam Achternaam, naam achternaam, naam_achternaam, naam-achternaam , naam1234, naam_1234, naam-1234 of iets dergelijks zijn.
Dit mag niet:
Naam/achternaam
Naam "Achternaam"
of iets dergelijks zijn.

In dat geval wil ik ze er niet afslopen, maar een false weergeven.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 19:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= preg_replace("#[^\w\-\_[0-9] ]#", "", $string); // haal alle tekens zoals quotes, komma's en punten uit de string, behalve het koppelteken
?>


Kijk daar eens naar?
 
Mark moes

mark moes

25/03/2009 19:28:00
Quote Anchor link
humhum, jaja, dat ziet ik ;-)

Maar dan gaat er toch een <u>replace</u> plaatsvinden? Dan komt de gebruikersnaam niet meer overeen met wat er ingevoerd is omdat het gereplaced is.
De gebruiker mag niet een naam invoeren met leestekens, daar komt het op neer.

Dus dit idee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
public function isAlnum( $sWaarde ) {
        if( !empty($sWaarde) ) {
            return ctype_alnum($sWaarde);
        }

        else {
            return false;
        }
    }

?>


alleen doet alnum alleen alfanummerieke caracters, en geen spaties!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Voor replace bestaat ook match, hè :-).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= "Maarten_'t_Hart&&";
var_dump(preg_match("#[^\w \'\-\_]#", $string));
?>

Geeft een 1 terug (hij matcht met &&, hij is fout).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= "Maarten 't Hart";
var_dump(preg_match("#[^\w \'\-\_]#", $string));
?>

Geeft een 0 terug (hij matcht nergens mee, dus issie goed).
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

25/03/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Eum.. 2 minuten heb ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
function verifyUsername($username){
    $allowed = array_merge(range('a','z'),range('A','Z'),range('0','9'));
    for($i=0; $i<strlen($username);$i++){
        $return = true;
        if(!in_array($username{$i},$allowed)){
            $return = false;
        }
    }

    return $return;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter van Linschoten
 
Mark moes

mark moes

25/03/2009 19:44:00
Quote Anchor link
Lapidi bedankt, ik had dit nog niet uitgewerkt, maar wel in t koppie. Vroeg me alleen af of er ook gewoon een korte functie voor was binnen php.

@Jezpur,
tja, zo kan het ook natuurlijk... :-o
Mijn php staat nog in de kinderschoentjes, maar mijn gedachten nog veel meer volgens mij...
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 19:46:00
Quote Anchor link
@Mark: Ach, dat komt vanzelf :-). Ben zelf ook nog niet zo goed met regex's, maar dit wist ik toevallig al wel. Zoek ook eens hier op de site onder tutorials naar Regular Expressions, kun je er nog wat over lezen ook ;-).
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

25/03/2009 20:04:00
Quote Anchor link
@Jezpur
Ik probeer ze zoveel mogenlijk te vermijden xD
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 20:14:00
Quote Anchor link
Eén regel code of 8 regels code? Misschien scheelt de snelheid niet eens zo erg. Maar ik ben wel fan van ingewikkelde expressions :-P.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

25/03/2009 20:32:00
Quote Anchor link
Een hoop php functies zijn ook maar wraps. Intern zal er ook wel iets gebeuren zoals gebeurt in functies die je zelf schrijft.
 
Arnold C

Arnold C

25/03/2009 20:46:00
Quote Anchor link
Waarom niet zoiets: (een voornaam filteren die in de $_POST['voornaam'] zit?

$voornaam = filter_input(INPUT_POST, 'voornaam', FILTER_SANITIZE_STRING, FILTER_FLAG_ENCODE_HIGH|FILTER_FLAG_ENCODE_LOW);
 
Mark moes

mark moes

26/03/2009 16:10:00
Quote Anchor link
@Arnold,
na enig studeren op FILTER_SANITIZE_STRING ontdek ik dat dit natuurlijk ook een filter is, juist zoals al 3 keer is voorgesteld, en ik juist niet wou!

Ik maak nu gebruik van de preg_match(), zodat ik kijk of die <b>matcht</>, wat returns in true of false.
Naar mijn weten gebeurt dat niet met de FILTER_SANITIZE_STRING?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.