Lege dropdown box niet menemen in query... lukt niet echt.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bernardo

Bernardo

10/01/2006 17:22:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een wijzig script. Alleen zit ik in m'n maag met een dropdown box.

De bedoeling is, is dat ie de eigenaar die hij standaard heeft gewoon behoudt als er niets veranderd word. Maar op één of andere manier, zet ie steeds 'do' in de database neer.

Ziet iemand de fout?

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include "safe_admin.php";
?>

<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
<form method="get" action="paard_wijzigen3.php">
<table>
<tr>
<td><select name="edit" size="1" style="width: 145px;">
<option value="">&nbsp;</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
      $sql
= "SELECT paard_id, paard_naam FROM paarden ORDER BY paard_naam ASC";
      $query = mysql_query($sql);
      while($rij = mysql_fetch_object($query)){
      $paard_id = htmlspecialchars($rij->paard_id);
      $paard_naam = htmlspecialchars($rij->paard_naam);
      echo "<option value=\"".$paard_id."\">".$paard_naam."</option>\n";
      }

            ?>
</select>
</td>
<td><input type="submit" value="Paard kiezen!" /></td>
</tr>
</table>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if(isset($_GET['edit'])) {    
  if(is_numeric($_GET['edit'])) {
    $paard_id = $_GET['edit'];
    $sql = "SELECT paard_naam,paard_ras,paard_geslacht,paard_leeftijd,img, paard_user_id FROM paarden WHERE paard_id='$paard_id'";
  $query = mysql_query($sql);
  $rij = mysql_fetch_object($query);
  $paard_naam = htmlspecialchars($rij->paard_naam);
    $paard_ras = htmlspecialchars($rij->paard_ras);
    $paard_geslacht = htmlspecialchars($rij->paard_geslacht);
    $paard_leeftijd = htmlspecialchars($rij->paard_leeftijd);
    $img = htmlspecialchars($rij->img);
    $paard_user_id = htmlspecialchars($rij->paard_user_id);
  
     ?>

<form method="post" action="paard_wijzigen3.php?edit=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $_GET['edit'] ?>
">
<table>
<tr>
<td>Paarden naam:</td>
<td><input type=text name=paard_naam size=20 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $paard_naam ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Ras:</td>
<td><input type=text name=paard_ras size=20 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $paard_ras ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Geslacht:</td>
<td><input type=text name=paard_geslacht size=20 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $paard_geslacht ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Leeftijd:</td>
<td><input type=text name=paard_leeftijd size=20 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $paard_leeftijd ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<tr>
<td>Link naar plaatje:</td>
<td><input type=text name=img size=20 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $img ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Paard is van van:</td>
<td>
<select name="paard_user_id" size="1" style="width: 145px;">
<option value=""></option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
      $sql
= "SELECT id, naam FROM gebruikers ORDER BY naam ASC";
      $query = mysql_query($sql);
      while($rij = mysql_fetch_object($query)){
      $id = htmlspecialchars($rij->id);
      $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
      echo "<option value=\"".$id."\">".$naam."</option>\n";
      }

            ?>
</select>

</tr>
<tr>
<td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Opslaan" /></td>
</tr>
</table>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
     }
}

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
if(isset($_POST[submit])){
    if($_POST['paard_user_id'] == "do") {
      $paard_naam = $_POST['paard_naam'];
      $paard_ras = $_POST['paard_ras'];
      $paard_geslacht = $_POST['paard_geslacht'];
      $paard_leeftijd = $_POST['paard_leeftijd'];
      $paard_img = $_POST['img'];
      $paard_id = $_GET['edit'];
      mysql_query("UPDATE paarden SET paard_naam='".$_POST['paard_naam']."',paard_ras='".$_POST['paard_ras']."',paard_geslacht='".$_POST['paard_geslacht']."',paard_leeftijd='".$_POST['paard_leeftijd']."',img='".$_POST['img']."' WHERE paard_id='$_GET[edit]'") or die(mysql_error());
      $query = mysql_query($sql);
      echo "Paard succesvol gewijzigd\n<br>";
        if($query == TRUE) {
         echo "Het paard is succesvol gewijzigd.";
         }
else{
         echo "Fout opgetreden tijdens bewerken.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
         }
    }
else{
    $paard_naam = $_POST['paard_naam'];
    $paard_ras = $_POST['paard_ras'];
    $paard_geslacht = $_POST['paard_geslacht'];
    $paard_leeftijd = $_POST['paard_leeftijd'];
    $paard_user_id = $_POST['paard_user_id'];
    $paard_img = $_POST['img'];
    $paard_id = $_GET['edit'];
    
    mysql_query("UPDATE paarden SET paard_naam='".$_POST['paard_naam']."',paard_user_id='".$_POST['paard_user_id']."'paard_ras='".$_POST['paard_ras']."',paard_geslacht='".$_POST['paard_geslacht']."',paard_leeftijd='".$_POST['paard_leeftijd']."',img='".$_POST['img']."' WHERE paard_id='$_GET[edit]'") or die(mysql_error());
    $query = mysql_query($sql);
    echo "Paard succesvol gewijzigd - Met eigenaar\n<br>";
    if($query == TRUE) {
     echo "Het paard is succesvol gewijzigd.";
    }
else{
     echo "Fout opgetreden tijdens bewerken.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
    }    
    }    
}

?>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:32:44
 
Burdy

Burdy

10/01/2006 21:47:00
Quote Anchor link
Hoi Bernardo,

Ik heb je code wat aangepast. Wil je die eens uitproberen? (bewaar je eigen code ook).
Ik heb de code een beetje opgeschoond en hier en daar wat aangepast.

Je kunt (volgens mij) beter op aparte pagina's gaan werken i.p.v. meerdere formulieren op 1 pagina te zetten, dat is immers veel overzichtelijker.

Ik ben er nog niet achter waarom je steeds "do" in je database krijgt. Het is wel een beetje vreemd dat je op "do" test omdat je in de drowdownbox met de eigenaren (uit de tabel gebruikers) eigenlijk alleen ID's doorgeeft.

Het zal nog niet direct goed werken, maar kom dan maar terug naar het forum.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    include "safe_admin.php";
?>


<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
<form method="get" action="paard_wijzigen3.php">
<table>
<tr>
<td>
<select name="edit" size="1" style="width: 145px;">
<option value="">&nbsp;</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
                        $sql
= "SELECT paard_id, paard_naam FROM paarden ORDER BY paard_naam ASC";
                        $query = mysql_query($sql);

                        while($rij = mysql_fetch_object($query)){
                            $paard_id = htmlspecialchars($rij->paard_id);
                            $paard_naam = htmlspecialchars($rij->paard_naam);
                            echo "<option value=\"".$paard_id."\">".$paard_naam."</option>\n";
                        }

                    ?>

</select>
</td>
<td><input type="submit" name="btnPaardKiezen" value="Paard kiezen!" /></td>
</tr>
</table>
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    if(isset($_GET['btnPaardKiezen']))
    {

      if(is_numeric($_GET['edit']))
        {

        $paard_id = $_GET['edit'];
        $sql = "SELECT paard_id, paard_naam, paard_ras, paard_geslacht, paard_leeftijd, img, paard_user_id
                            FROM paarden
                            WHERE paard_id = '$paard_id'"
;
          $query = mysql_query($sql);
          $rij = mysql_fetch_object($query);

          $paard_naam = htmlspecialchars($rij->paard_naam);
        $paard_ras = htmlspecialchars($rij->paard_ras);
        $paard_geslacht = htmlspecialchars($rij->paard_geslacht);
        $paard_leeftijd = htmlspecialchars($rij->paard_leeftijd);
        $img = htmlspecialchars($rij->img);
        $paard_user_id = htmlspecialchars($rij->paard_user_id);
    ?>


<form method="post" action="paard_wijzigen3.php?edit=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_id; ?>
">
<table>
<tr>
<td>Paarden naam:</td>
<td><input type="text" name="paard_naam" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_naam; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Ras:</td>
<td><input type="text" name="paard_ras" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_ras; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Geslacht:</td>
<td><input type="text" name="paard_geslacht" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_geslacht; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Leeftijd:</td>
<td><input type="text" name="paard_leeftijd" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_leeftijd; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Link naar plaatje:</td>
<td><input type="text" name="img" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $img; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Paard is van:</td>
<td>
<select name="paard_user_id" size="1" style="width: 145px;">
<option value=""></option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
                          $sql
= "SELECT id, naam FROM gebruikers ORDER BY naam ASC";
                          $query = mysql_query($sql);
    
                          while($rij = mysql_fetch_object($query)){
#                              $id = htmlspecialchars($rij->id);
                              $id = ($rij->id);
                              $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
    
                                    if ($paard_user_id == $id)
                                    {

                                  echo "<option value=\"".$id."\" selected>".$naam."</option>\n";
                                    }

                                    else
                                    {
                                  echo "<option value=\"".$id."\">".$naam."</option>\n";
                                    }
                          }

                ?>

</select>
</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="submit" name="btnPaardOpslaan" value="Opslaan" /></td>
</tr>
</table>
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
        }
    }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
    if(isset($_POST['btnPaardOpslaan']))
    {

    if($_POST['paard_user_id'] == "do")
        {

      $paard_naam = $_POST['paard_naam'];
      $paard_ras = $_POST['paard_ras'];
      $paard_geslacht = $_POST['paard_geslacht'];
      $paard_leeftijd = $_POST['paard_leeftijd'];
      $paard_img = $_POST['img'];
      $paard_id = $_POST['edit'];

      mysql_query("UPDATE paarden SET
                                        paard_naam = '$paard_naam',
                                        paard_ras = '$paard_ras',
                                        paard_geslacht = '$paard_geslacht',
                                        paard_leeftijd = '$paard_leeftijd',
                                        img = '$paard_img'
                                        WHERE paard_id = '$paard_id'"
) or die(mysql_error());
      $query = mysql_query($sql);

      if($query == TRUE)
            {

          echo "Het paard is succesvol gewijzigd.";
      }

            else
            {
          echo "Fout opgetreden tijdens bewerken.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
      }
    }

        else
        {
        $paard_naam = $_POST['paard_naam'];
        $paard_ras = $_POST['paard_ras'];
        $paard_geslacht = $_POST['paard_geslacht'];
        $paard_leeftijd = $_POST['paard_leeftijd'];
        $paard_img = $_POST['img'];
        $paard_user_id = $_POST['paard_user_id'];
        $paard_id = $_POST['edit'];

        mysql_query("UPDATE paarden SET
                                    paard_naam = '$paard_naam',
                                    paard_ras = '$paard_ras',
                                    paard_geslacht = '$paard_geslacht',
                                    paard_leeftijd = '$paard_leeftijd',
                                    img = '$paard_img'
                                    paard_user_id = '$paard_user_id',
                                    WHERE paard_id = '$paard_id'"
) or die(mysql_error());
        $query = mysql_query($sql);

        if($query == TRUE)
            {

            echo "Paard succesvol gewijzigd - Met eigenaar.";
        }

            else
            {
            echo "Fout opgetreden tijdens bewerken.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
        }    
        }    
    }

?>
 
Bernardo

Bernardo

10/01/2006 22:07:00
Quote Anchor link
Ok :D. Nu gaat bijna alles goed. Ik heb nog wat aan dit scriptje gewijzigd. Er ontbrak een komma. En de naam van het bestand in de forms.

Alleen nu doet ie helemaal niets meer met de database. Hij geeft geen errors en zegt dat ie alles goed bijwerkt, maar toch veranderd er niets. Dus bijna, maar niet helemaal. Toch erg bedankt voor je hulp.

Hier het script van jouw, met een beetje gewijzigd. :D

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    include "safe_admin.php";
?>


<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
<form method="get" action="paard_wijzigen2.php">
<table>
<tr>
<td>
<select name="edit" size="1" style="width: 145px;">
<option value="">&nbsp;</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
                        $sql
= "SELECT paard_id, paard_naam FROM paarden ORDER BY paard_naam ASC";
                        $query = mysql_query($sql);

                        while($rij = mysql_fetch_object($query)){
                            $paard_id = htmlspecialchars($rij->paard_id);
                            $paard_naam = htmlspecialchars($rij->paard_naam);
                            echo "<option value=\"".$paard_id."\">".$paard_naam."</option>\n";
                        }

                    ?>

</select>
</td>
<td><input type="submit" name="btnPaardKiezen" value="Paard kiezen!" /></td>
</tr>
</table>
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    if(isset($_GET['btnPaardKiezen']))
    {

      if(is_numeric($_GET['edit']))
        {

        $paard_id = $_GET['edit'];
        $sql = "SELECT paard_id, paard_naam, paard_ras, paard_geslacht, paard_leeftijd, img, paard_user_id
                            FROM paarden
                            WHERE paard_id = '$paard_id'"
;
          $query = mysql_query($sql);
          $rij = mysql_fetch_object($query);

          $paard_naam = htmlspecialchars($rij->paard_naam);
        $paard_ras = htmlspecialchars($rij->paard_ras);
        $paard_geslacht = htmlspecialchars($rij->paard_geslacht);
        $paard_leeftijd = htmlspecialchars($rij->paard_leeftijd);
        $img = htmlspecialchars($rij->img);
        $paard_user_id = htmlspecialchars($rij->paard_user_id);
    ?>


<form method="post" action="paard_wijzigen2.php?edit=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_id; ?>
">
<table>
<tr>
<td>Paarden naam:</td>
<td><input type="text" name="paard_naam" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_naam; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Ras:</td>
<td><input type="text" name="paard_ras" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_ras; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Geslacht:</td>
<td><input type="text" name="paard_geslacht" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_geslacht; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Leeftijd:</td>
<td><input type="text" name="paard_leeftijd" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paard_leeftijd; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Link naar plaatje:</td>
<td><input type="text" name="img" size="20" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $img; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>Paard is van:</td>
<td>
<select name="paard_user_id" size="1" style="width: 145px;">
<option value=""></option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
                          $sql
= "SELECT id, naam FROM gebruikers ORDER BY naam ASC";
                          $query = mysql_query($sql);
    
                          while($rij = mysql_fetch_object($query)){
#                              $id = htmlspecialchars($rij->id);
                              $id = ($rij->id);
                              $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
    
                                    if ($paard_user_id == $id)
                                    {

                                  echo "<option value=\"".$id."\" selected>".$naam."</option>\n";
                                    }

                                    else
                                    {
                                  echo "<option value=\"".$id."\">".$naam."</option>\n";
                                    }
                          }

                ?>

</select>
</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><input type="submit" name="btnPaardOpslaan" value="Opslaan" /></td>
</tr>
</table>
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
        }
    }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
    if(isset($_POST['btnPaardOpslaan']))
    {

    if($_POST['paard_user_id'] == "do")
        {

      $paard_naam = $_POST['paard_naam'];
      $paard_ras = $_POST['paard_ras'];
      $paard_geslacht = $_POST['paard_geslacht'];
      $paard_leeftijd = $_POST['paard_leeftijd'];
      $paard_img = $_POST['img'];
      $paard_id = $_POST['edit'];

      mysql_query("UPDATE paarden SET
                                        paard_naam = '$paard_naam',
                                        paard_ras = '$paard_ras',
                                        paard_geslacht = '$paard_geslacht',
                                        paard_leeftijd = '$paard_leeftijd',
                                        img = '$paard_img'
                                        WHERE paard_id = '$paard_id'"
) or die(mysql_error());
      $query = mysql_query($sql);

      if($query == TRUE)
            {

          echo "Het paard is succesvol gewijzigd.";
      }

            else
            {
          echo "Fout opgetreden tijdens bewerken.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
      }
    }

        else
        {
        $paard_naam = $_POST['paard_naam'];
        $paard_ras = $_POST['paard_ras'];
        $paard_geslacht = $_POST['paard_geslacht'];
        $paard_leeftijd = $_POST['paard_leeftijd'];
        $paard_img = $_POST['img'];
        $paard_user_id = $_POST['paard_user_id'];
        $paard_id = $_POST['edit'];

        mysql_query("UPDATE paarden SET
                                    paard_naam = '$paard_naam',
                                    paard_ras = '$paard_ras',
                                    paard_geslacht = '$paard_geslacht',
                                    paard_leeftijd = '$paard_leeftijd',
                                    img = '$paard_img',
                                    paard_user_id = '$paard_user_id'  
                                    WHERE paard_id = '$paard_id'"
) or die(mysql_error());
        $query = mysql_query($sql);

        if($query == TRUE)
            {

            echo "Paard succesvol gewijzigd - Met eigenaar.";
        }

            else
            {
            echo "Fout opgetreden tijdens bewerken.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
        }      
        }      
    }

?>
 
Burdy

Burdy

10/01/2006 22:12:00
Quote Anchor link
Ik ga nog even zoeken voor je, kom er straks dus nog op terug.
 
Bernardo

Bernardo

10/01/2006 22:16:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt :D
 
Bernardo

Bernardo

10/01/2006 22:25:00
Quote Anchor link
Hey, Heel erg bedankt!! .. Door een beetje te kijken naar jouw versie van het script werkt het nu!! Helemaal! :D Echt bedankt! :D
 
Burdy

Burdy

10/01/2006 22:26:00
Quote Anchor link
Wat heb je zelf nog gewijzigd?

Edit: ... en graag gedaan!
Gewijzigd op 10/01/2006 22:29:00 door Burdy
 
Bernardo

Bernardo

10/01/2006 23:12:00
Quote Anchor link
Nou, de links naar de bestanden in de FORM (ACTION=) waren niet helemaal in orde. En er ontbrak een komma in je script waardoor de SQL query niet werkte.

Ik heb de sql van jouw overgenomen... dus niet met al die punten en " .. ' .. enzo.
sja .. verder niet zo gek veel .. misschien wat kleine puntjes waar ik nu zo niet aan denk . :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.