Lek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

17/08/2010 13:10:27
Quote Anchor link
Ik heb nu mijn volgende blog met mysql bijna klaar, maar ik wil nog even bij jullie checken of jullie kansen zien om te hacken, en hoe ik het kan repareren.

dit is niet mijn hele code, alleen de code die het in de database stop en eruit haalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if (empty($_POST['naam'])) {
        echo "Naam was leeg!";               // Naam is leeg
        
    } elseif (empty($_POST['bericht'])) {
        echo "Bericht was leeg!";          // Bericht was leeg
    
        } else {                              // Niks aan de hand!

    $naam = $_POST['naam']; // Wat=wat?
    $bericht = $_POST['bericht'];

    $naam = mysql_real_escape_string($naam);   // voor de veiligheid
    $bericht = mysql_real_escape_string($bericht); // met real_escape_string          

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen

    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.$naam."',
            '"
.$bericht."'
        )
    "
;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql
= "
    SELECT
        naam,
        bericht
    FROM
        blog
    ORDER BY
        id DESC        
"
;

// Gaat iets fout
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql); // foutmessage
}
elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'no messages yet'; // als de database leeg is
}
else
{
    // Nu gaat alles goed
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

    echo "<div style='width:300px; border:1px solid black; text-align:left;'><br><b>Naam:</b>". htmlentities($row['naam']) ."<br/><b>Bericht:</b><br/><br>". htmlentities($row['bericht']) ."<br></div><br/>"; // de regels
    }
}

 mysql_close($db) ; // connectie sluiten
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:33:20
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:21:28
Quote Anchor link
Nee, niet echt. Geen XSS en geen injection. Wel spam

Oh, wel is een mysql_error() weergeven levensgevaarlijk als er ergens toch injection mogelijk blijkt.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:25:45 door Pim -
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 13:26:38
Quote Anchor link
Gebruik dubbele quotes voor html en enkele voor php om je html valid te maken.
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:27:46
Quote Anchor link
1) nooit sorteren op ID dat gat zowieso ooit mis. Je kan beter bij het opslaan de tijd met sql NOW() meegeven en dan kan je ook later nog tonen op welke datum het bericht geplaatst is geweest.

2) van je eerste stukje code is lijn 11 en 12 totaal overbodig. Verwerk die $_POST beter in lijn 14 en 15

3) Je toont bij een fout de query aan je bezoekers. Stel dat je bezoeker een hacker/scriptkiddie is, dan weet ie meteen een deel van je database schema. Toon een melding aan de bezoeker en stuur de effectieve fout door naar jezelf of plaats het in een log bestand.
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 13:30:42
Quote Anchor link
Je hoeft geen variabelen over te schijven, dat is nergens voor nodig. Tevens zou ik de mysql_real_escape_string() pas zo laat mogelijk doen. De kans dat je hem dan vergeet is veel kleiner als je het jezelf op die manier aanleert.

Je formulier afhandeling is niet echt al te mooi om eerlijk te zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php      

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen
    
    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'
        )
    "
;
    
?>
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:32:31
Quote Anchor link
@Hipska, wat kan er dan mis gaan met sorteren op ID. Een auto-increment is betrouwbaar toch?
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:38:28
Quote Anchor link
Het auto-increment getal hoeft niet per se opeenvolgend zijn, en bij het terugplaatsen van backups zal je nog meer problemen zien ;) Berichten kunnen dus in een niet gewenste volgorde komen te staan.

Je zoekt er het forum of google maar eens over rond.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:39:48 door Hipska BE
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 15:06:40
Quote Anchor link
Verder moet je wat beter scripten, ik vind het onoverzichtelijk zo.

Kijk eens naar dit: Dat ziet er toch veel beter uit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

// Foutmeldingen bijhouden in een array
$aErrors = array( );

    // Kijken of de pagina zichzelf heeft aangeroepen
    if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
    {

        // Kijken of er een geldige naam is ingevoerd
        if( !preg_match( '#^[\w\d]+$#', $_POST['naam'] ) )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        // Kijken of er een geldig bericht is ingevoerd
        if( empty( $_POST['bericht'] ) && strlen( $_POST['bericht'] ) < 10 )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        
        // Kijken of er foutmeldingen zijn opgetreden, dit kan ook met count of sizeof
        if( empty( $aErrors ) )
        {

            // Query die uitgevoerd dient te worden
            $insertQuery =
            "
                INSERT INTO
                    blog
                (
                    blog_name,
                    blog_message,
                    user_id,
                    blog_date
                )
                VALUES
                (
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['naam'] ). "',
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['bericht'] ). "',
                    '"
.mysql_insert_id( ). "',
                    NOW()
                )
            "
;
            
                // Kijken of Query gelukt is
                if( !$result = mysql_query( $insertQuery ) )
                {

                    $aErrors[ ] = '..';
                }

                
                // Etc..
        }
    }
    
?>


Nog een paar dingen:

- Let op de naamgeving: Gebruik het liefst engels
- Overzichtelijker programmeren
- Meer documentatie
- Misschien gebruik maken van OOP?
- Misschien gebruik maken van MySQLi of PDO?
- Foutenafhandeling kan beter
- Formulier controles kunnen beter

En kijk eens naar de Query. Ik heb de veldnamen wat aangepast.. Het is niet alleen naam en bericht wat je moet opslaan. Nee veel meer.
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 15:43:52
Quote Anchor link
Toch vind ik niet dat elke regel becommentarieerd (leuk woord trouwens ;) ) hoeft te worden.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/08/2010 15:47:36
Quote Anchor link
Ik zet nooi { en } op een aparte regel, maar zet ze meteen achter de lus. Dus niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($lol=TRUE)
{

   voer iets uit
}
else
{
   doe dit
}
?>


Maar altijd dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($lol=TRUE){
   voer iets uit
}else{
   doe dit
}
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 15:47:45 door Jordy nvt
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 16:03:55
Quote Anchor link
Volgens mij kan ik met curl je tabel nog wel vol stoppen met zooi.
Volgens mij vangt REQUEST_METHOD dat toch niet af, heren?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' and isset($_SERVER['HTTP_REFERER']) )
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 16:05:29
Quote Anchor link
@Niels De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND.

En waar is mysql_insert_id( ) goed voor?

@Pim Persoonlijk heb ik dat liever wel, Al drijf ik het vaak te ver door ben ik bang.

@Jordy inspringen is persoons gebonden, De manier waar jij het op doet is veels te veel op elkaar geduwd. Nu moet ik wel zeggen dat ik nogal veel witregel gebruik in mijn scripts. Ik zorg er altijd voor dat het blokkerig uitziet zullen we maar zeggen. zodat je makkelijker kunt zien wat bij elkaar hoort en wat niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    if($voorwaarde){
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Er is aan de voorwaarde voldaan';
        
    }

    else{
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Helaas! Er wordt niet aan de voorwaarde voldaan.';
        
    }


?>
Gewijzigd op 17/08/2010 16:08:31 door - Mark -
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 16:06:24
Quote Anchor link
Heb je gelijk in Mark. Was ik vergeten..

@pim..

Nee klopt

// Array vullen

Is natuurlijk overbodig.. Maar beter te veel documenteren dan te weinig..

"De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND."

Jawel klopt wel. Empty laat een spatie ook door.. vandaar die controle met strlen
Gewijzigd op 17/08/2010 16:53:09 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.