Lek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

17/08/2010 13:10:27
Quote Anchor link
Ik heb nu mijn volgende blog met mysql bijna klaar, maar ik wil nog even bij jullie checken of jullie kansen zien om te hacken, en hoe ik het kan repareren.

dit is niet mijn hele code, alleen de code die het in de database stop en eruit haalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if (empty($_POST['naam'])) {
        echo "Naam was leeg!";               // Naam is leeg
        
    } elseif (empty($_POST['bericht'])) {
        echo "Bericht was leeg!";          // Bericht was leeg
    
        } else {                              // Niks aan de hand!

    $naam = $_POST['naam']; // Wat=wat?
    $bericht = $_POST['bericht'];

    $naam = mysql_real_escape_string($naam);   // voor de veiligheid
    $bericht = mysql_real_escape_string($bericht); // met real_escape_string          

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen

    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.$naam."',
            '"
.$bericht."'
        )
    "
;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql
= "
    SELECT
        naam,
        bericht
    FROM
        blog
    ORDER BY
        id DESC        
"
;

// Gaat iets fout
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql); // foutmessage
}
elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'no messages yet'; // als de database leeg is
}
else
{
    // Nu gaat alles goed
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

    echo "<div style='width:300px; border:1px solid black; text-align:left;'><br><b>Naam:</b>". htmlentities($row['naam']) ."<br/><b>Bericht:</b><br/><br>". htmlentities($row['bericht']) ."<br></div><br/>"; // de regels
    }
}

 mysql_close($db) ; // connectie sluiten
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 19:58:45
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:21:28
Quote Anchor link
Nee, niet echt. Geen XSS en geen injection. Wel spam

Oh, wel is een mysql_error() weergeven levensgevaarlijk als er ergens toch injection mogelijk blijkt.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:25:45 door Pim -
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 13:26:38
Quote Anchor link
Gebruik dubbele quotes voor html en enkele voor php om je html valid te maken.
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:27:46
Quote Anchor link
1) nooit sorteren op ID dat gat zowieso ooit mis. Je kan beter bij het opslaan de tijd met sql NOW() meegeven en dan kan je ook later nog tonen op welke datum het bericht geplaatst is geweest.

2) van je eerste stukje code is lijn 11 en 12 totaal overbodig. Verwerk die $_POST beter in lijn 14 en 15

3) Je toont bij een fout de query aan je bezoekers. Stel dat je bezoeker een hacker/scriptkiddie is, dan weet ie meteen een deel van je database schema. Toon een melding aan de bezoeker en stuur de effectieve fout door naar jezelf of plaats het in een log bestand.
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 13:30:42
Quote Anchor link
Je hoeft geen variabelen over te schijven, dat is nergens voor nodig. Tevens zou ik de mysql_real_escape_string() pas zo laat mogelijk doen. De kans dat je hem dan vergeet is veel kleiner als je het jezelf op die manier aanleert.

Je formulier afhandeling is niet echt al te mooi om eerlijk te zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php      

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen
    
    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'
        )
    "
;
    
?>
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:32:31
Quote Anchor link
@Hipska, wat kan er dan mis gaan met sorteren op ID. Een auto-increment is betrouwbaar toch?
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:38:28
Quote Anchor link
Het auto-increment getal hoeft niet per se opeenvolgend zijn, en bij het terugplaatsen van backups zal je nog meer problemen zien ;) Berichten kunnen dus in een niet gewenste volgorde komen te staan.

Je zoekt er het forum of google maar eens over rond.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:39:48 door Hipska BE
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 15:06:40
Quote Anchor link
Verder moet je wat beter scripten, ik vind het onoverzichtelijk zo.

Kijk eens naar dit: Dat ziet er toch veel beter uit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

// Foutmeldingen bijhouden in een array
$aErrors = array( );

    // Kijken of de pagina zichzelf heeft aangeroepen
    if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
    {

        // Kijken of er een geldige naam is ingevoerd
        if( !preg_match( '#^[\w\d]+$#', $_POST['naam'] ) )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        // Kijken of er een geldig bericht is ingevoerd
        if( empty( $_POST['bericht'] ) && strlen( $_POST['bericht'] ) < 10 )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        
        // Kijken of er foutmeldingen zijn opgetreden, dit kan ook met count of sizeof
        if( empty( $aErrors ) )
        {

            // Query die uitgevoerd dient te worden
            $insertQuery =
            "
                INSERT INTO
                    blog
                (
                    blog_name,
                    blog_message,
                    user_id,
                    blog_date
                )
                VALUES
                (
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['naam'] ). "',
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['bericht'] ). "',
                    '"
.mysql_insert_id( ). "',
                    NOW()
                )
            "
;
            
                // Kijken of Query gelukt is
                if( !$result = mysql_query( $insertQuery ) )
                {

                    $aErrors[ ] = '..';
                }

                
                // Etc..
        }
    }
    
?>


Nog een paar dingen:

- Let op de naamgeving: Gebruik het liefst engels
- Overzichtelijker programmeren
- Meer documentatie
- Misschien gebruik maken van OOP?
- Misschien gebruik maken van MySQLi of PDO?
- Foutenafhandeling kan beter
- Formulier controles kunnen beter

En kijk eens naar de Query. Ik heb de veldnamen wat aangepast.. Het is niet alleen naam en bericht wat je moet opslaan. Nee veel meer.
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 15:43:52
Quote Anchor link
Toch vind ik niet dat elke regel becommentarieerd (leuk woord trouwens ;) ) hoeft te worden.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/08/2010 15:47:36
Quote Anchor link
Ik zet nooi { en } op een aparte regel, maar zet ze meteen achter de lus. Dus niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($lol=TRUE)
{

   voer iets uit
}
else
{
   doe dit
}
?>


Maar altijd dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($lol=TRUE){
   voer iets uit
}else{
   doe dit
}
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 15:47:45 door Jordy nvt
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 16:03:55
Quote Anchor link
Volgens mij kan ik met curl je tabel nog wel vol stoppen met zooi.
Volgens mij vangt REQUEST_METHOD dat toch niet af, heren?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' and isset($_SERVER['HTTP_REFERER']) )
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 16:05:29
Quote Anchor link
@Niels De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND.

En waar is mysql_insert_id( ) goed voor?

@Pim Persoonlijk heb ik dat liever wel, Al drijf ik het vaak te ver door ben ik bang.

@Jordy inspringen is persoons gebonden, De manier waar jij het op doet is veels te veel op elkaar geduwd. Nu moet ik wel zeggen dat ik nogal veel witregel gebruik in mijn scripts. Ik zorg er altijd voor dat het blokkerig uitziet zullen we maar zeggen. zodat je makkelijker kunt zien wat bij elkaar hoort en wat niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    if($voorwaarde){
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Er is aan de voorwaarde voldaan';
        
    }

    else{
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Helaas! Er wordt niet aan de voorwaarde voldaan.';
        
    }


?>
Gewijzigd op 17/08/2010 16:08:31 door - Mark -
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 16:06:24
Quote Anchor link
Heb je gelijk in Mark. Was ik vergeten..

@pim..

Nee klopt

// Array vullen

Is natuurlijk overbodig.. Maar beter te veel documenteren dan te weinig..

"De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND."

Jawel klopt wel. Empty laat een spatie ook door.. vandaar die controle met strlen
Gewijzigd op 17/08/2010 16:53:09 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.