lengte van $_GET['char'] beperken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Altin

Altin

24/02/2007 17:32:00
Quote Anchor link
Yo,
ik zou de lengte van een var, die via get wordt opgenomen, willen beperken tot één letter/cijfer.
Hoe zorg ik er dus voor dat lenger niet werkt ?

Dit is wat ik heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
elseif (isset($_GET['char'])){ // artists first char set ?
  if (ctype_alpha($_GET['char']{0})){ // letter ?
      $sql = mysql_query("SELECT * FROM artist WHERE LOWER(LEFT(name, 1)) = '" . $_GET['char']{0} . "'");
    if(!$sql){ echo "error on the char part: ".mysql_error();}
    echo "<ul>\n";
    while ($row = mysql_fetch_array($sql)){
      echo "<li><a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">".$row['name']."</a></li>\n";
    }
    echo "</ul>\n";
  }
  elseif (ctype_digit($_GET['char'])){ // number ?
      $sql = mysql_query("SELECT * FROM artist WHERE name RLIKE '^[0-9]'");
    if(!$sql){ echo "error on the char part: ".mysql_error();}
    echo "<ul>";
    while ($row = mysql_fetch_array($sql)){
      echo "<li><a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">".$row['name']."</a></li>\n";
    }
    echo "</ul>";
  }
  else{ // wrong ?
      echo "Invalid char";
  }
} // end if first char
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Altin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:14:37
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/02/2007 17:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(preg_match('/[0-9a-z]{1}/i', $_GET['char']))
{

    // $_GET['char'] bestaat uit 1 letter of cijfer
}
?>
 
Altin

Altin

24/02/2007 17:39:00
Quote Anchor link
nee, dit doet het niet, blijft gewoon tonen ook als het langer is ...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<? if (isset($_GET['band'])){ // artist set ?
  if (preg_match('/[0-9a-z]{1}/i', $_GET['char'])){
  if (ctype_alpha($_GET['band'])){
      $sql = mysql_query("SELECT * FROM artist WHERE name=".$_GET['band']."");
    while ($row = mysql_fetch_array($sql)){
      echo "".$row['name']."";
    }
  }

  else{
      echo "Invalid band";
  }
  }

  else { echo "niet maar 1 char";}
}
  // end if artist ?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/02/2007 17:45:00
Quote Anchor link
if(strlen($_GET['iets']) > 1)
{
echo 'mag niet';
}
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/02/2007 17:57:00
Quote Anchor link
Dan liever zo, aangezien je anders ook niets in kunt vullen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(strlen($_GET['char']) == 1)
{

    echo 'gelukt';
}

else
{
    echo 'mislukt';
}

?>
 
Altin

Altin

24/02/2007 19:32:00
Quote Anchor link
Thanks, dat werkte :)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/02/2007 19:36:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 24.02.2007 17:57:
Dan liever zo, aangezien je anders ook niets in kunt vullen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(strlen($_GET['char']) == 1)
{

    echo 'gelukt';
}

else
{
    echo 'mislukt';
}

?>


Ooo, ja natuurlijk '-_- Sorry
 
Altin

Altin

24/02/2007 20:48:00
Quote Anchor link
Hoe zet ik eigenlijk die eerst tekene in een var ?
Ik wil dat $char, de warde heeft van het eerste teken, ook als het langer is dan 1 ...

Thanks!
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/02/2007 20:51:00
Quote Anchor link
$char = substr($waarde, 0, 1);

Edit:

of $char = $char{0}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.