lengte van een input tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs van Vulpen

Thijs van Vulpen

28/04/2011 19:58:11
Quote Anchor link
Dag!

Ik vroeg mij af wat de makkelijkste manier is om de lengte van een input van een form te tellen en als het kleiner dan een bepaalde waarde is dat die dan een foutmelding geeft.

stel:
$lengte = $_POST['iets'];
$lengte moet geteld worden en krijgt een error bij minder dan 7 karakters.

kan dat met count()?

GR!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:49:34
 
Aad B

Aad B

28/04/2011 20:00:28
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

28/04/2011 20:02:09
Quote Anchor link
1. ken $_POST waarden niet toe aan een nieuwe variabele, het heeft totaal geen zin om overbodige variabelen te hebben met dezelfde waarde. Je kan dan ook niet meer de "status" zien van die variabele

2. zal het niet verstandiger zijn om de meest simpele functie op php.net op te zoeken? http://www.php.net/strlen
en dan hoop ik dat je zelf weet hoe je minder dan7 moet definieren
 
Joey Drieling

Joey Drieling

28/04/2011 20:47:34
Quote Anchor link
dat kan je met javascript doen hoef je geen request te doen naar server.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

28/04/2011 20:52:01
Quote Anchor link
Tja dat is een mogelijkheid, maar dan nog zal je als het gepost wordt alsnog moeten controleren.
 
Bram Boos

Bram Boos

28/04/2011 21:16:43
Quote Anchor link
En client-side scripting kun je vervalsen. Zo kun je dus bijvoorbeeld toch posten terwijl dat verboden is als er minder dan 8 karakters zijn...
 
Joey Drieling

Joey Drieling

28/04/2011 21:17:15
Quote Anchor link
Ja okay na controle ja dat snap ik ook wel! Maar foutmelding kan je voor de gebruikersvriendelijkheid beeter gelijk doen met javascript met onchange functie.

PS ik ging er van uit dat iedereen wel begreep dat je client input nooit kan vertrouwen! Dus sorry dat ik dat er niet erbij had gezegd.
Gewijzigd op 28/04/2011 23:58:21 door Joey Drieling
 
Roel -

Roel -

28/04/2011 23:53:28
Quote Anchor link
@Joey; onChange = onchange
xhtml :)
 
Joey Drieling

Joey Drieling

28/04/2011 23:59:31
Quote Anchor link
Zo aan gepast tevrede dat gezeik altijd als je iets verkeerd typt het ging om het idee.
Gewijzigd op 28/04/2011 23:59:59 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.