Letters in serienummer zorgen voor 'unknown collum' in 'where clause'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bouke Seel

Bouke Seel

22/04/2011 14:27:32
Quote Anchor link
Hey allemaal,


Ik heb van deze site het script winkelwagentje (eerste versie) gebruikt als voorbeeld voor mijn eigen winkelwagentje, maar toen ik serienummers ging gebruiken met letters erin ging het fout. krijg nu de foutmelding
"Unknown column '1234AD' in 'where clause' in file webshop\cart.php on line 116"

Nu weet ik dat ik dit kan oplossen door '' te plaatsen maar ik heb geen flauw idee waar dat zou moeten.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
cart.php

              $sql = "SELECT *
                     FROM producten    
                     WHERE artikelnummer = "
.$product[0];  // Weet je nog, uit die sessie
              $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error()."<br>in file ".__FILE__." on line ".__LINE__);
              $pro_cart = mysql_fetch_object($query);


?>
Gewijzigd op 22/04/2011 15:20:03 door Bouke Seel
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:18:18
 
John D

John D

22/04/2011 14:33:38
Quote Anchor link
Laat file webshop\cart.php on line 116 eens zien ipv deze hele berg code.
Gewijzigd op 22/04/2011 14:33:48 door John D
 
Bouke Seel

Bouke Seel

22/04/2011 14:36:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php              include "''";
              $sql = "SELECT *
                     FROM producten    
                     WHERE artikelnummer = "
.$product[0];  // Weet je nog, uit die sessie
              $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error()."<br>in file ".__FILE__." on line ".__LINE__);
              $pro_cart = mysql_fetch_object($query);
?>


regel 116 is $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error()."<br>in file ".__FILE__." on line ".__LINE__);
Gewijzigd op 22/04/2011 14:37:12 door Bouke Seel
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

22/04/2011 14:50:38
Quote Anchor link
Als je met strings in je MySQL database gaat werken moet je quotes gebruiken.

Dus:

artikelnummer = 1234AD (fout)
artikelnummer = '1234AD' (goed)
 
John D

John D

22/04/2011 14:52:24
Quote Anchor link
ook moet het betreffende tabel.veldje dan van het type varchar zijn en niet int ofzo.
 
Bouke Seel

Bouke Seel

22/04/2011 15:03:46
Quote Anchor link
Gerben Jacobs op 22/04/2011 14:50:38:
Als je met strings in je MySQL database gaat werken moet je quotes gebruiken.

Dus:

artikelnummer = 1234AD (fout)
artikelnummer = '1234AD' (goed)


Wat jij zegt is dus het probleem ik heb geen flauw idee waar de quotes moeten komen.
 
John D

John D

22/04/2011 15:12:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$sql =
"SELECT *
FROM producten    
WHERE artikelnummer = '".$product[0]."'";
 
Bouke Seel

Bouke Seel

22/04/2011 15:20:41
Quote Anchor link
John D op 22/04/2011 15:12:17:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$sql =
"SELECT *
FROM producten    
WHERE artikelnummer = '".$product[0]."'";



Bedankt!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.