Leuk tabbladen script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Hack

Steven Hack

01/05/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Goedendag,

Laatst was ik op een site aan het rondsnuffelen die gebruik maakte van een navigatiebalk met vier menu knoppen. Daartussen kon je zeg maar tabben voor andere informatie.
Het irritante was dat de site daar elke keer opnieuw voor geladen moest worden, en dan kan soms wel even duren.
Daarom kwam ik op het idee om dat op te lossen, en hierbij het resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<html>
<head>
    <title>Tabbladen</title>
    <link href="tabbladen.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
    <script type="text/javascript">
        function show(id) {
            for(var i=1;i <= 4;i++) {
                if (id == i) {
                    var display = 'block';
                }
                else {
                    var display = 'none';
                }
                document.getElementById('tab'+i).style.display = display;
            }
        }
    </script>
</head>
<body>
<div id="container">
    <ul id="tabnav">
        <li><a class="list" onclick="show('1');">Tabblad 1</a></li>
        <li><a class="list" onclick="show('2');">Tabblad 2</a></li>
        <li><a class="list" onclick="show('3');">Tabblad 3</a></li>
        <li><a class="list" onclick="show('4');">Tabblad 4</a></li>
    </ul>
    <div id="tabs">
        <div id="tab1">Tab 1
        </div>
        <div id="tab2">Tab 2
        </div>
        <div id="tab3">Tab 3
        </div>
        <div id="tab4">Tab 4
        </div>
    </div>
</div>
</body>
</html>


En de css code die hierbij hoort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
#container {
    float: left;
    margin: 1px;
    padding: 0;
    height: 625px;
    width: 800px;
    position: relative;
    background-color: #999999;
}
#tabnav {
    height: 37px;
    list-style-type: none;
    position: relative;
    padding: 0 0 0 210px;
    margin: 0;
    background-color: #404040;
}
#tabnav li {
    float: left;
    margin: 8px;
}
.list {
    background: url(menubutton.gif) #fff bottom left repeat-x;
    width: 80px;
    display: block;
    border: 1px solid #dcdce9;
    color: #0d2474;
    text-decoration: none;
    text-align: center;
}
a:hover {
    cursor: pointer;
}
#tabs {
    top: 75px;
    left: 25px;
    width: 750px;
    height: 512px;
    clear: both;
    display: block;
    position: absolute;
    background-color: #404040;
}
#tab1 {
    display: block;
}
#tab2 {
    display: none;
}
#tab3 {
    display: none;
}
#tab4 {
    display: none;
}


een online voorbeeld en het plaatje voor de menu button is te vinden op: www.stevenhack.nl/tabbladen.php en www.stevenhack.nl/menubutton.gif

Dit leek me wel iets waar je veel mee zou kunnen doen, en wat je ook goed kunt toepassen in combinatie met php. Ik dacht, leg het even voor op het forum om te kijken wat mensen er van vinden en dan kan ik het later nog uploaden bij scripts eventueel :)

Voor het javascript gedeelte gaat de eer naar WillemJan Z en Barry. Die hebben mij op weg geholpen met dit handige javascript.

In IE werkt de mouseover cursor pointer niet. Dit is volgens mij wel op te lossen met wat gepeupel, maar daar ga ik verder niet op in.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Hack
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:07:46
 
Dennis

Dennis

01/05/2009 16:30:00
Quote Anchor link
Ja ziet er denk wel handig uit.
Volgens mij zie je dit ook bij bijvoorbeel het spel darkthrone?
BTW. Script werkt ook niet in FF 3 bij mij.
 
Steven Hack

Steven Hack

01/05/2009 16:47:00
Quote Anchor link
Hmm, zou je me kunnen vertellen wat er fout gaat? Heb namelijk zelf een up-to-date firefox en daar werkt het prima.

Verder weet ik niets van het spel darkthrone, dus dat kan best.

Ik kwam echter achter het probleem op bungie.net, toen ik mijn stats van halo 3 wilde bekijken :)
 
Dennis

Dennis

01/05/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Oh nog eens gechecked en hij doet het wel ja. sorry misschien keek ik verkeerd...

Offtopic:
kan je me nog heel even helpen op mijn topic met me css:P
 

01/05/2009 19:06:00
Quote Anchor link
Dit is toch algemeen bekend, iig wel met js. libs. zoals jquery of mootools. Een div wegschuiven en een andere voor in de plek, gewoon over een pagina "scrollen". Niet bijzonder dus.
 
Steven Hack

Steven Hack

01/05/2009 19:35:00
Quote Anchor link
Hmm dat kan inderdaad wel.
Vind het alleen overbodig om jquery of mootools hiervoor te gebruiken, vind het zoiezo vaak overbodig en niet echt scriptwaardig om zo'n framework te gebruiken.

Verder kom ik dit bijna nergens tegen, dus vond het wel uniek. Maargoed, misschien zijn er nog meer mensen waarvoor dit nieuw is of die dit toch handig vinden :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.