Lijngrafiek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »
Thom Lala

Thom Lala

07/11/2007 17:45:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik ben al een tijdje bezig met een cijfersysteem, en nu zou ik het volgende willen:
een lijngrafiek van een bepaald vak met de cijfers zodat je een mooie lijngrafiek krijgt.

Heb al heel wat gezocht, heb wel een lijngrafiek gevonden: http://www.phphulp.nl/php/scripts/9/689/ maar het is me niet gelukt om dit te veranderen naar mijn gegevens...

heeft iemand zo'n script, of een beginstuk?


Thom

ps. http://cijfers.xalo.nl/index.php?p=home&vak=8 hier zie je zo'n lijngrafiek wat ik bedoel..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thom Lala
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:07:56
 
Bart van der veen

bart van der veen

07/11/2007 19:02:00
Quote Anchor link
http://www.maani.us/charts/index.php?menu=Gallery&submenu=Line

misschien kun je hier wat mee, .net was er erg blij mee...
 
PHP erik

PHP erik

07/11/2007 19:28:00
 
Thom Lala

Thom Lala

08/11/2007 15:40:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
<?PHP
include("config.php");
// door Daniel Dingemanse voorbeelden op http://rotterdamned.com/statistieken/grafieken/
$titel = "bezoekers";

$j    = 1;
$sql_001    = mysql_query("SELECT *,UNIX_TIMESTAMP(datum) AS datum FROM cijfers WHERE login='$data->login' AND vak='{$_GET['vak']}' AND periode='{$_GET['periode']}'") or die(mysql_error());
while($test = mysql_fetch_assoc($sql_001))
{

    $gegevens[]        = $test['cijfer'];
    $datum[]        = date("d/m/Y", $test['datum']);
    $weging[]        = $test['weging'];
    $periode        = $test['periode'];
    $vak        = $test['vak'];
    $legenda[]        = date("d/m/Y", $test['datum']);
    $j++;

 }

$hoofdarray = array(
"1-1" => 45,
"2-1" => 35,
"3-1" => 42,
"4-1" => 46,
"5-1" => 51,
"6-1" => 49,
"7-1" => 33,
"8-1" => 39,
"9-1" => 40,
"10-1" => 34
);
$gebied_breedte = 400; // grootte van de grafiek zelf (zonder randen)
$gebied_hoogte = 200; // hoogte van de grafiek zelf (zonder randen)
$rand_links = 20; // de breedte van de linker rand (hou rekening met de lengte van de waardes die op de y-as komen, in toekomst misschien automatisch)
$rand_rechts = 10; // de breedte van de rechter rand
$rand_onder = 40; // de rand onder de grafiek (hou rekening met de lengte van de waardes die op de x-as komen, in toekomst misschien automatisch)
$rand_boven = 30; // de rand boven (hou rekening met de titel die hier in komt)
$hor_lijnen = 4; // het aantal verdelingen van de y-as
$hor_raster = TRUE; // horizontale lijnen zichtbaar?
$ver_lijnen = 10; // het aantal verdelingen van de x-as
$ver_raster = FALSE; // verticale lijnen zichtbaar?
$grafiek_titel = $titel; // de titel van de grafiek

header("Content-type: image/png");

if(function_exists("ImageCreateTrueColor"))
{

    $plaatje = ImageCreateTrueColor(($gebied_breedte + $rand_rechts + $rand_links), ($gebied_hoogte + $rand_onder + $rand_boven));
}

else
{
    $plaatje = ImageCreate(($gebied_breedte + $rand_rechts + $rand_links), ($gebied_hoogte + $rand_onder + $rand_boven));
}


$zwart = ImageColorAllocate($plaatje, 000, 000, 000);
$wit = ImageColorAllocate($plaatje, 255, 255, 255);
$grijs = ImageColorAllocate($plaatje, 225, 225, 225);
$lijn = ImageColorAllocate($plaatje, 000, 000, 255); // blauwe grafieklijn

imagefill($plaatje,1,1,$wit);
// zwarte rand of niet:
//imagefilledrectangle($plaatje, 1, 1, ($gebied_breedte + $rand_rechts + $rand_links - 2), ($gebied_hoogte + $rand_onder + $rand_boven -2), $wit); //



imagefilledrectangle($plaatje, ($rand_links + 1), ($rand_boven + 1), ($rand_links + $gebied_breedte - 1), ($rand_boven + $gebied_hoogte -1), $grijs);

$hoogste = 1;
foreach($hoofdarray as $key => $value)if($value > $hoogste)$hoogste = $value;

$style=array($zwart, $zwart, IMG_COLOR_TRANSPARENT, IMG_COLOR_TRANSPARENT, IMG_COLOR_TRANSPARENT );
imagesetstyle($plaatje,$style);

$waarde = 1;
for($y = $rand_boven;$y < ($gebied_hoogte + $rand_boven + 1);$y += ($gebied_hoogte / $hor_lijnen))
{

    $align = $rand_links - 3 - strlen(round($hoogste * $waarde)) * 5;
    imagestring($plaatje, 2, $align, $y - 7 , round($hoogste * $waarde), $zwart);
    if($hor_raster)imageline($plaatje, $rand_links, $y, ($rand_links + $gebied_breedte), $y, IMG_COLOR_STYLED);
    $waarde -= (1 / $hor_lijnen);
}

$aantal = count($gegevens);
$interval = $gebied_breedte / ($aantal - 1);
$yinterval = $gebied_hoogte / $hoogste;
$x = $rand_links;
$coords = array();
$ticker = 0;
$numdates = round($aantal / $ver_lijnen);
if($numdates < 1)$numdates = 1;

    
foreach($hoofdarray as $xas => $yas)
{


    $coords[$ticker]["x"] = round($x);
    $coords[$ticker]["y"] = ($rand_boven + $gebied_hoogte) - (round($yas * $yinterval));
  
    if($ticker / $numdates == round($ticker / $numdates) || $ticker == 0 || $ticker == $aantal-1)
    {

        $align = ($gebied_hoogte + $rand_boven) + (strlen($xas) * 5) + 5;
        imagestringup($plaatje, 2 , round($x) - 7 , $align,  $xas ,$zwart);
        if($ver_raster)imageline($plaatje, round($x) , $rand_boven , round($x) , ($rand_boven + $gebied_hoogte), IMG_COLOR_STYLED);
    }

  
    $x += $interval;
    $ticker++;
}

for($a = 0;$a < count($coords)-1;$a++)
{

    imagesmoothline($plaatje, $coords[$a]["x"] , $coords[$a]["y"] , $coords[$a+1]["x"] , $coords[$a+1]["y"], $lijn);
}


imagerectangle($plaatje, $rand_links, $rand_boven, ($rand_links + $gebied_breedte), ($rand_boven + $gebied_hoogte), $zwart);

imagestring($plaatje, 4 , ((($rand_links + $rand_rechts + $gebied_breedte) / 2) - ((strlen($grafiek_titel) / 2) * 8)) , ($rand_boven / 2) - 8 , $grafiek_titel , $zwart);
  
ImagePNG($plaatje);
ImageDestroy($plaatje);

// functie voor de anti-aliasing van de grafieklijn (van php.net)
function imagesmoothline ( $image , $x1 , $y1 , $x2 , $y2 , $color )
 {

  $colors = imagecolorsforindex ( $image , $color );
  if ( $x1 == $x2 )
  {

   imageline ( $image , $x1 , $y1 , $x2 , $y2 , $color ); // Vertical line
  }
  else
  {
   $m = ( $y2 - $y1 ) / ( $x2 - $x1 );
   $b = $y1 - $m * $x1;
   if ( abs ( $m ) <= 1 )
   {

   $x = min ( $x1 , $x2 );
   $endx = max ( $x1 , $x2 );
   while ( $x <= $endx )
   {

     $y = $m * $x + $b;
     $y == floor ( $y ) ? $ya = 1 : $ya = $y - floor ( $y );
     $yb = ceil ( $y ) - $y;
     $tempcolors = imagecolorsforindex ( $image , imagecolorat ( $image , $x , floor ( $y ) ) );
     $tempcolors['red'] = $tempcolors['red'] * $ya + $colors['red'] * $yb;
     $tempcolors['green'] = $tempcolors['green'] * $ya + $colors['green'] * $yb;
     $tempcolors['blue'] = $tempcolors['blue'] * $ya + $colors['blue'] * $yb;
     if ( imagecolorexact ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] ) == -1 ) imagecolorallocate ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] );
     imagesetpixel ( $image , $x , floor ( $y ) , imagecolorexact ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] ) );
     $tempcolors = imagecolorsforindex ( $image , imagecolorat ( $image , $x , ceil ( $y ) ) );
     $tempcolors['red'] = $tempcolors['red'] * $yb + $colors['red'] * $ya;
     $tempcolors['green'] = $tempcolors['green'] * $yb + $colors['green'] * $ya;
     $tempcolors['blue'] = $tempcolors['blue'] * $yb + $colors['blue'] * $ya;
     if ( imagecolorexact ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] ) == -1 ) imagecolorallocate ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] );
     imagesetpixel ( $image , $x , ceil ( $y ) , imagecolorexact ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] ) );
     $x ++;
   }
   }

   else
   {
   $y = min ( $y1 , $y2 );
   $endy = max ( $y1 , $y2 );
   while ( $y <= $endy )
   {

     $x = ( $y - $b ) / $m;
     $x == floor ( $x ) ? $xa = 1 : $xa = $x - floor ( $x );
     $xb = ceil ( $x ) - $x;
     $tempcolors = imagecolorsforindex ( $image , imagecolorat ( $image , floor ( $x ) , $y ) );
     $tempcolors['red'] = $tempcolors['red'] * $xa + $colors['red'] * $xb;
     $tempcolors['green'] = $tempcolors['green'] * $xa + $colors['green'] * $xb;
     $tempcolors['blue'] = $tempcolors['blue'] * $xa + $colors['blue'] * $xb;
     if ( imagecolorexact ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] ) == -1 ) imagecolorallocate ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] );
     imagesetpixel ( $image , floor ( $x ) , $y , imagecolorexact ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] ) );
     $tempcolors = imagecolorsforindex ( $image , imagecolorat ( $image , ceil ( $x ) , $y ) );
     $tempcolors['red'] = $tempcolors['red'] * $xb + $colors['red'] * $xa;
     $tempcolors['green'] = $tempcolors['green'] * $xb + $colors['green'] * $xa;
     $tempcolors['blue'] = $tempcolors['blue'] * $xb + $colors['blue'] * $xa;
     if ( imagecolorexact ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] ) == -1 ) imagecolorallocate ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] );
     imagesetpixel ( $image , ceil ( $x ) , $y , imagecolorexact ( $image , $tempcolors['red'] , $tempcolors['green'] , $tempcolors['blue'] ) );
     $y ++;
   }
   }
  }
 }




?>


maar de ik krijg de cijfers niet in de hoofdarray, weet iemadn hoe ik nu getallen uit de databse in de grafiek krijg??
 
Thom Lala

Thom Lala

09/11/2007 20:03:00
Quote Anchor link
niemand?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.