lijst genereren met volledig alfabet ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Altin

Altin

24/02/2007 22:58:00
Quote Anchor link
Yo mensen,

ik wil een functie maken die zoiets genereert in html:


<a href="?char=A">A</a> en zo voor elk letter.
Nu heb ik niet echt een idee hoe dat zou moeten ...
dus kan iemand op weg helpen aub ?

Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:48:37
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

24/02/2007 23:04:00
Quote Anchor link
zoek je zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$letters
= array('A','B','C','D','E','F','G','H','I','J','K','L','M','N','O','P','Q','R','S','T','U','W','V','X','Y','Z');

foreach($letters as $letter)
{

    echo('<a href="?char='.$letter.'">'.$letter.'</a>');
}

?>
 
Altin

Altin

24/02/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Ja dat is het, bedankt!

Kent er iemand trouwes nog een functie die hoofdletters uit een string doet ?

bv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$var
= "Een Zin Hier";
// wordt:
$var = "een zin hier";
?>


tnx!
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

24/02/2007 23:14:00
Quote Anchor link
strtolower();
 
Niels Janssen

Niels Janssen

24/02/2007 23:20:00
Quote Anchor link
is het niet makkelijker om ipv $letters = array( 'A', 'B', etc gewoon range te gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$letters = range('A', 'Z');
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

25/02/2007 01:32:00
Quote Anchor link
Is het dan nog wel een Array???
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.