Lijst maken met javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

07/01/2012 21:26:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag dat er een text getypt kan worden, en dat die dan wordt toegevoegd aan een zichtbare lijst. Deze lijst moet dan staan in een "form" waar ook meerdere inputfield's staan. Als je het dan submit, dat de lijst wordt opgeslagen in de database(gescheiden met komma's). Als ik de pagina dan weer opnieuw laad, dat de lijst er weer netjes staat.

Weet iemand een script hiervoor?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:08:32
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/01/2012 21:47:59
Quote Anchor link
Quote:
dat de lijst wordt opgeslagen in de database(gescheiden met komma's).

Dat is niet de weg die je moet bewandelen


als je in een textarea invult: a,b,c,d,e,f,g

dan moet je dat opslaan als:
id opt
1 a
2 b
3 c
4 d
5 e
6 f
7 g

en niet:
opt
a,b,c,d,e,f,g

want dan kan je geen fatsoenlijke sql-statement erop los laten.

Dit is zo basic dat je het zelf ook nog wel in elkaar kunt flansen.

Veel plezier ermee.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

07/01/2012 21:58:19
Quote Anchor link
Ik wil niet dat het in een nieuwe tabel komt te staan, maar echt in een row. Het gaat om barcodes, dus bij een artikel kunnen meerdere barcodes staan.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

07/01/2012 22:25:39
Quote Anchor link
Je bent stront eigenwijs, als je niet wilt toepassen wat er aanbevolen wordt dan moet je het zelf maar uitzoeken. Moet je ook later niet aankomen kakken dat het je niet lukt om een fatsoenlijke query te maken met where barcode = 'd', omdat jij het zo nodig vondt de barcodes komma gescheiden in 1 veld of in een record met genummerde velden op te slaan.

Waar jij je in dient te verdiepen:
1. database normalisatie
2. basis SQL
3. html forms (en dan specifiek in relatie tot jouw probleem)
4. post/get afhandleing in php
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2012 22:56:03
Quote Anchor link
@Noppes: Ga toch eens een cursus 'fatsoenlijk communiceren' volgen.
 
Eddy B

Eddy B

08/01/2012 00:09:04
Quote Anchor link
Is het vandaag de nationale zeik dag ofzo? Vanaf nu gaan we verder ontopic.

Noppes, let op je woorden.
SanThe, hou je erbuiten en plaats geen offtopic reacties.

De gene die besluit dat het hiermee niet afgesloten is, kan met genoegen een waarschuwing ontvangen.
Gewijzigd op 08/01/2012 00:14:31 door Eddy B
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

08/01/2012 02:46:14
Quote Anchor link
Wanneer je definitie "meerdere barcodes" een bepaalde max heeft (hoeveel barcodes kan een artikel hebben??):

barcode1,barcode2,barcode3,barcode4,barcode5 als kolomnamen opnemen

- Databaseverbbinding maken;
- Array opvragen, verwerken en desgewenst dingen toevoegen voor de output, al wil je er komma's tussen;
- Desbetreffende barcode van een artikel opgeven en wegschrijven etc...

Al wordt er dan gezegd dat je ze niet op een rijtje hebt, heb je ze wel degelijk op een rijtje ;-)

Nick. Als jij ze op een rijtje wil, krijg je ze op een rijtje.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

08/01/2012 12:03:05
Quote Anchor link
Je kunt in html een array van inputs hebben op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form action="index.php" method="post">
    
     <input name="barcode[]" type="text" />
     <input name="barcode[]" type="text" />
     <input name="barcode[]" type="text" />
     <input name="barcode[]" type="text" />
     <input name="barcode[]" type="text" />

</form>


In php kun je de uitkomst van deze variabelen tijdelijk bekijken met var_dump($_POST) zodat je ziet hoe dit werkt.
Daarna kun je, als je zeker weet dat je alles op één rij wilt opslaan, deze array samenvoegen met de functie implode().
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.