Lijst met keuzerondjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan DS

Jan DS

01/08/2011 17:25:21
Quote Anchor link
Ik heb een lijst met keuzerondjes

- 1
- 2
- 3
- ...

Nu zou $nummer= het geselecteerde nummer.

Hoe moet ik dit doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:02:16
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

01/08/2011 17:56:01
Quote Anchor link
Jan DS op 01/08/2011 17:25:21:

Nu zou $nummer= het geselecteerde nummer.

Hoe moet ik dit doen?

Geen idee. Wat bedoel je eigenlijk?
 
Jan DS

Jan DS

01/08/2011 18:02:02
Quote Anchor link
die lijst staat in een formulier en ik wil het geselecteerde nummer opslaan in een databank
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2011 18:13:59
Quote Anchor link
Zie $_POST['naamvanhetveld']
 
Jan DS

Jan DS

01/08/2011 18:38:11
Quote Anchor link
Ja, maar elk keuzevakje heeft een andere naam en ik heb 100 keuzevakje hoe weet ik welk geselecteerd is.
 
Michael -

Michael -

01/08/2011 19:04:35
Quote Anchor link
Je hebt het over keuzerondjes (radio buttons) dus dan heb je maar 1 mogelijkheid.
Een radio button maak je als volgt:
<FORM METHOD="post">
<I>Geef aan welke browser je gebruikt:</I><BR>
<BR>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" VALUE="MSIE">Microsoft Internet Explorer<BR>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" VALUE="MOZ" CHECKED>Mozilla<BR>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" VALUE="NN">Netscape Navigator<BR>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" VALUE="OP">Opera <BR>
<INPUT TYPE="radio" NAME="browser" VALUE="anders">Andere browser<BR>
<BR>
<I>De door jou gebruikte browser ondersteunt:</I>
<INPUT TYPE="radio" NAME="iframes" VALUE="if" CHECKED>wel inline frames
<INPUT TYPE="radio" NAME="iframes" VALUE="nif">geen inline frames
</FORM>

en vang je dan op als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    echo 'Je hebt '.$_POST['browser'].' als browser.';
}

?>


Evt met htmlentities() zorgen dat er geen kwaadwillende code kan worden gepost. Voor het invoeren in de database kun je bijv mysql_real_escape_string() gebruiken.
 
Jan DS

Jan DS

02/08/2011 11:33:46
Quote Anchor link
Bijkomend probleem:
ik heb twee verschillende lijsten waarin men mogelijkheden kan aanduiden,
men mag in een lijst meerdere dingen aanduiden maar moet altijd binnen dezelfde lijst blijven, zoals bij de verkiezingen. Hoe moet ik dit doen?
 
Michael -

Michael -

02/08/2011 17:17:00
Quote Anchor link
Jan DS op 02/08/2011 11:33:46:
Bijkomend probleem:
ik heb twee verschillende lijsten waarin men mogelijkheden kan aanduiden,
men mag in een lijst meerdere dingen aanduiden maar moet altijd binnen dezelfde lijst blijven, zoals bij de verkiezingen. Hoe moet ik dit doen?


Zoals je ziet met je met de "name" tag de groepen en met "value" kun je daar namen aan toevoegen. Zo ook het vorige voorbeeld. Hierin heb je 2 groepen waaronder "browser" en "iframes".
Welk vakje is aangeklikt kun je deze uitlezen met $_POST['browser'] voor de groep "browser" en met $_POST['iframes'] voor de groep "iframes".
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.