lijst met weeknummers en 1e dag van die week

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerrit broekhuis

gerrit broekhuis

27/04/2012 15:56:44
Quote Anchor link
Ik wil een listbox maken met daarin het jaar, het weeknummer en de 1e maandag van die week. Dit kan ik uiteraard zelf in een tabel gaan invoeren en die uitlezen, maar ik vraag me af of dat via PHP niet slimmer kan.

Ik wil in de lijst dus iets weergeven als

2012 - 1 - 2 januari 2012
2012 - 2 - 9 januari 2012
2012 - 3 - 16 januari 2012
enz.

De lijst hoeft niet in de toekomst te gaan, maar wel in het verleden. dit i.v.m. de noodzaak gegevens uit een database per week te rapporteren.

Groeten, Gerrit
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:06:18
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

27/04/2012 16:01:41
Quote Anchor link
Probeer eens zo iets, waarschijnlijk zul je er zelf nog een beetje mee moeten tweaken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$week
= (7*24*3600)

for ($i = strtotime(date('Y-m-d')); $i > strtotime(date('Y-m-d')) - 52*$week; $i -= $week) {

echo date('Y - W - d F Y<br />');

$i = strtotime("+7 days", $i);

}


?>
Gewijzigd op 27/04/2012 16:01:58 door Jacco Brandt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.