LIKE optie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »
Evoken

Evoken

17/01/2008 10:24:00
Quote Anchor link
Ik heb php script waar je wat invoert. vervolgens moet een ander script gaan controleren of wat je hebt ingevuld ($opbouwroute) overeenkomt met wat er in de database staat en als dit zo is bepaalde resultaten op het scherm tonen

Als ik aangeef met een = krijg ik ook resultaten alleen als ik LIKE gebruik krijg ik niks te zien.

Met like gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$stmt2
= oci_parse($connection, "SELECT voorletters, voorvoegsel, portiers.naam, opbouwroute, stembureaus.stemdistrictnummer, straat, huisnummer, locatienaam, aantal_haspels, alarm, zeil FROM portiers FULL OUTER JOIN stembureaus ON portiers.stemdistrictnummer = stembureaus.stemdistrictnummer WHERE opbouwroute LIKE '%".$opbouwroute."%' ORDER BY naam"); ?>


Bij het script hieronder lukt het echter wel resultaten op het scherm te krijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$stmt2
= oci_parse($connection, "SELECT voorletters, voorvoegsel, portiers.naam, opbouwroute, stembureaus.stemdistrictnummer, straat, huisnummer, locatienaam, aantal_haspels, alarm, zeil FROM portiers FULL OUTER JOIN stembureaus ON portiers.stemdistrictnummer = stembureaus.stemdistrictnummer WHERE opbouwroute = '".$opbouwroute."%' ORDER BY naam");   ?>


Het probleem zit hem dus in het gebruik van LIKE in mijn eerste optie. Ik weet niet precies wat ik niet goed doe misschien gebruik van de %... Of misschien dat het iets met het declareren van de variabele te maken heeft

Ik wil like gebruiken omdat dingen die ingevuld worden nooit precies hetzelfde zijn als uit de tabel. De opbouwroute is bv 26A=01 dan zal men vaak 26A invullen..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:03:02
 
- wes  -

- wes -

17/01/2008 10:28:00
Quote Anchor link
You dont really have any clue what you are talking about do you...

Begin eens met basis PHP en MySQL voordat je jezelf in dingen stort waar je onmogelijk zelf uit kan komen.
 
Evoken

Evoken

17/01/2008 10:32:00
Quote Anchor link
wes schreef op 17.01.2008 10:28:
You dont really have any clue what you are talking about do you...

Begin eens met basis PHP en MySQL voordat je jezelf in dingen stort waar je onmogelijk zelf uit kan komen.


En wat weet ik dan niet volgens jou ? als ik geen clue zou hebben van php en in mijn geval Oracle zou ik niet een zeer goed lopend aantal scripts hebben zelf gemaakt..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
- wes  -

- wes -

17/01/2008 10:34:00
Quote Anchor link
'Het probleem zit hem dus in het gebruik van LIKE in mijn eerste optie. Ik weet niet precies wat ik niet goed doe misschien gebruik van de %... Of misschien dat het iets met het declareren van de variabele te maken heeft'

Declareren van variabelen, ik heb nog nooit iemand dat horen zeggen die weet wat hij doet in php.

Goedlopende zin ook, zo met al die leestekens. Ga zeau deaur!
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

17/01/2008 10:34:00
Quote Anchor link
opbouwroute = '".$opbouwroute."%'

dit is zoiezo fout (%).

maar waarom je geen resultaten krijgt met like, dat zou ik niet precies weten

@wes: 8 (nu 9) posts zegt niets over het niveau he ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
- wes  -

- wes -

17/01/2008 10:39:00
Quote Anchor link
Terence, tis zn manier van posten en vraagstelling, in combo met de termen die hij gebruikt.
 
Evoken

Evoken

17/01/2008 10:43:00
Quote Anchor link
Declareren is idd heel wat anders sorry. Ik wist niet zo snel hoe ik het moest noemen, maar dan weet ik blijkbaar helemaal niks van php :') oke wat jij wilt..

wat betreft leestekens kijk eerst naar jezelf:

dont wordt volgens mij altijd nog als don't geschreven misschien een basis cursus engels volgen ?

@ terence

Ja ok daar dacht ik dus ook aan en ik krijg wel output maarja dat is een foutmelding die ik zelf heb gemaakt dat er niks in de database wordt gevonden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2008 10:48:00
Quote Anchor link
Tover even de 'echte' foutmelding te voorschijn.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

17/01/2008 10:49:00
Quote Anchor link
Ronald:

De tijd zal je leren
wes te negeren
zoals iedereen dat doet
zal ook jij leren hoe dat moet

En een schitterend stukje poezie krijg je er helemaal voor niets bij :P
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2008 10:50:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 17.01.2008 10:49:
Ronald:

De tijd zal je leren
wes te negeren
zoals iedereen dat doet
zal ook jij leren hoe dat moet

En een schitterend stukje poezie krijg je er helemaal voor niets bij :P

Lol. ;-)))
 
- wes  -

- wes -

17/01/2008 10:56:00
Quote Anchor link
Zoals Shakespeare al zei en wat ik iedereen als reactie toch niet wil onthouden, al was het maar om mijn mening te verduidelijken:

Ik ben een wortel, voel mijn warmte
 
Evoken

Evoken

17/01/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 17.01.2008 10:49:
Ronald:

De tijd zal je leren
wes te negeren
zoals iedereen dat doet
zal ook jij leren hoe dat moet

En een schitterend stukje poezie krijg je er helemaal voor niets bij :P


Bedankt voor de les hahaha =P.


@ SanThe.
Het werkt nu inmiddels. Doordat jij het had over de echte fout op het scherm te toveren ging ik kijken naar mijn eigen error en kwam ik tot de conclusie dat er eerst een vergelijking wordt gedaan met dat opbouwnummer in een query (niet gepost) Daarna moet er bepaalde resultaten van een andere query (wel gepost) ook aan de LIKE eisen moeten voldoen voordat deze geprint worden, maar de 1ste query moet wel succesvol afgehandeld worden. Kortom ik deed LIKE alleen bij de laaste query gebruiken(die bepaalde resultaten moet geven) en niet bij mijn eerste (waar een vergelijking in wordt gemaakt) Bij de vergelijking had ik dus nog = van plaats like staan wat de eigen foutmelding geeft en vervolgens niet de 2e query zal uitvoeren en de boel moet afkappen.

Sorry voor de misschien onduidelijke uitleg maar ik begrijp nu zelf wat ik fout heb gedaan thx !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
Jacco Engel

Jacco Engel

17/01/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Je moet wel aan je interpunctie (scrabblewoord!!!!!!)(geef ff een link naar de vandale als de spelling niet klopt) werken want dat lange verhaal kan ik maar weinig uit wijs worden behalve dat je probleem is opgelost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Evoken

Evoken

17/01/2008 11:28:00
Quote Anchor link
Ik moet inderdaad op mijn gebruik van leestekens letten daar heeft wes ook gelijk in. Maar wes maakt zelf ook fouten. Ik vind het een beetje: De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Ik zal voortaan beter opletten als ik wat post sorry. Bedankt voor jullie hulp/advies.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 11:30:00
Quote Anchor link
Evoken schreef op 17.01.2008 11:28:
Maar wes maakt zelf ook fouten.
Hallo zeg, trap je me daar even een openstaande deur in!

@Wes: :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.