LIMIT 1,2 werkt niet??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

15/04/2008 07:43:00
Quote Anchor link
Waarom werkt dit niet:

SELECT id, titel, bericht FROM berichten LIMIT 1,2

en deze twee wel:



SELECT id, titel, bericht FROM berichten LIMIT 0,1

SELECT id, titel, bericht FROM berichten LIMIT 2,3

voor een linkje:
klik

wat hij laat zien zijn de eerste en tweede waarde voor LIMIT, de query en het resultaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:02:04
 
- -

- -

15/04/2008 08:31:00
Quote Anchor link
Uhm bij mij doet alles het hoor.

Edit:
Ik vat niet helemaal wat je wilt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
TJVB tvb

TJVB tvb

15/04/2008 08:35:00
Quote Anchor link
Je kunt er natuurlijk een ORDER BY id bij in doen. Hij mag ze nu gewoon willekeurig nemen.
 
Marco Fijn

Marco Fijn

15/04/2008 08:46:00
Quote Anchor link
SELECT id, titel, bericht FROM berichten ORDER BY id LIMIT 1,2

Wat je nu krijgt is pagina2, pagina3

Let erop wat LIMIT doet, namelijk niet het eerste en tweede resultaat ophalen, wat ikzelf vroeger ook altijd dacht

Je zegt nu als het ware,
Staart bij de tweede gevonden rij ( 0 telt dus ook mee, maar dat wist je al )
en haal vanaf dit punt 2 rijen op
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco Fijn
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

15/04/2008 10:47:00
Quote Anchor link
LIMIT 1 is voldoende om 1 record op te halen.
 
Marco Fijn

Marco Fijn

15/04/2008 10:55:00
Quote Anchor link
@Jurgen:

Jawel, maar LIMIT 1 heeft geen offset, oftewel haalt het eerste resultaat op, maar als je 1 resultaat op wil halen, maar niet het eerste kan je dus inderdaad de constructie gebruiken zoals hierboven vermeld ( b.v. LIMIT 1, 2)
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 11:34:00
Quote Anchor link
De LIMIT in MySQL kent 2 vormen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMIT 10

Deze beperkt het aantal resultaat tot 10.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMIT 1,10

Deze beperkth het aantal resultaten tot 10 en geeft een resultset terug beginnend bij result nr. 2 (!), de zogenaamde offset.

Over offset gesproken, het is natuurlijk vele malen handiger en duidelijker om dan gewoon OFFSET in je query te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
LIMIT 10
OFFSET 1

Deze notatie werkt sinds versie 4.1 in MySQL. En die is al antiek, jouw huidige versie moet hier dus wel mee uit de voeten kunnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

15/04/2008 16:26:00
Quote Anchor link
en wat als ik het als volgt wil doen:

pagina 1
----------------------(refresh)
pagina 2
----------------------(refresh)
pagina 3

en dan start hij bij het begin, dat stuk heb ik al. het gaat enkel om die LIMIT.
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:29:00
Quote Anchor link
En wat probeer je nu te vragen? Hoe je de OFFSET moet berekenen?

$resultaten_per_pagina = 5;

LIMIT $resultaten_per_pagina;

pagina 1: OFFSET 0
pagina 2: OFFSET ((pag_nr - 1) * $resultaten_per_pagina)
pagina 3: OFFSET ((pag_nr - 1) * $resultaten_per_pagina)

Kortom, je neemt de huidige pagina minus 1 en dat vermenigvuldig je met het aantal resultaten per pagina. Werkt ook voor pagina 1: (1 - 0) * 5 = 0

Edit: LIMIT nog even genoemd, maakt het wellicht wat duidelijker.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

15/04/2008 16:29:00
Quote Anchor link
In jouw geval klinkt LIMIT 1,1 beter. Je wilt immers maar 1 record hebben, en bij 1 beginnen.
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:32:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 15.04.2008 16:29:
In jouw geval klinkt LIMIT 1,1 beter. Je wilt immers maar 1 record hebben, en bij 1 beginnen.
En dus zul je een 0 als offset moeten gebruiken...
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

15/04/2008 16:33:00
Quote Anchor link
dus voor pagina 1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMIT 0,1


voor pagina 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMIT 1,1


voor pagina 3:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMT 2,1
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:34:00
Quote Anchor link
Als je gewoon de berekening gebruikt die ik je al gaf, dan lost dit probleem zich vanzelf op.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

15/04/2008 16:37:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 15.04.2008 16:32:
Djemo schreef op 15.04.2008 16:29:
In jouw geval klinkt LIMIT 1,1 beter. Je wilt immers maar 1 record hebben, en bij 1 beginnen.
En dus zul je een 0 als offset moeten gebruiken...

Klopt... Ik bedoel natuurlijk bij 2 beginnen ;-).
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

15/04/2008 16:41:00
Quote Anchor link
bedankt, maar volgens mij klopte dit de hele tijd al... *schaam*schaam*


ik had namelijk die pagina 1 dubbel in m'n DB staan....

sorry en bedankt voor de hulp (want OFFSET is idd beter)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.