LIMIT 1,2 werkt niet??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

15/04/2008 07:43:00
Quote Anchor link
Waarom werkt dit niet:

SELECT id, titel, bericht FROM berichten LIMIT 1,2

en deze twee wel:



SELECT id, titel, bericht FROM berichten LIMIT 0,1

SELECT id, titel, bericht FROM berichten LIMIT 2,3

voor een linkje:
klik

wat hij laat zien zijn de eerste en tweede waarde voor LIMIT, de query en het resultaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:35:37
 
- -

- -

15/04/2008 08:31:00
Quote Anchor link
Uhm bij mij doet alles het hoor.

Edit:
Ik vat niet helemaal wat je wilt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
TJVB tvb

TJVB tvb

15/04/2008 08:35:00
Quote Anchor link
Je kunt er natuurlijk een ORDER BY id bij in doen. Hij mag ze nu gewoon willekeurig nemen.
 
Marco Fijn

Marco Fijn

15/04/2008 08:46:00
Quote Anchor link
SELECT id, titel, bericht FROM berichten ORDER BY id LIMIT 1,2

Wat je nu krijgt is pagina2, pagina3

Let erop wat LIMIT doet, namelijk niet het eerste en tweede resultaat ophalen, wat ikzelf vroeger ook altijd dacht

Je zegt nu als het ware,
Staart bij de tweede gevonden rij ( 0 telt dus ook mee, maar dat wist je al )
en haal vanaf dit punt 2 rijen op
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco Fijn
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

15/04/2008 10:47:00
Quote Anchor link
LIMIT 1 is voldoende om 1 record op te halen.
 
Marco Fijn

Marco Fijn

15/04/2008 10:55:00
Quote Anchor link
@Jurgen:

Jawel, maar LIMIT 1 heeft geen offset, oftewel haalt het eerste resultaat op, maar als je 1 resultaat op wil halen, maar niet het eerste kan je dus inderdaad de constructie gebruiken zoals hierboven vermeld ( b.v. LIMIT 1, 2)
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 11:34:00
Quote Anchor link
De LIMIT in MySQL kent 2 vormen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMIT 10

Deze beperkt het aantal resultaat tot 10.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMIT 1,10

Deze beperkth het aantal resultaten tot 10 en geeft een resultset terug beginnend bij result nr. 2 (!), de zogenaamde offset.

Over offset gesproken, het is natuurlijk vele malen handiger en duidelijker om dan gewoon OFFSET in je query te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
LIMIT 10
OFFSET 1

Deze notatie werkt sinds versie 4.1 in MySQL. En die is al antiek, jouw huidige versie moet hier dus wel mee uit de voeten kunnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

15/04/2008 16:26:00
Quote Anchor link
en wat als ik het als volgt wil doen:

pagina 1
----------------------(refresh)
pagina 2
----------------------(refresh)
pagina 3

en dan start hij bij het begin, dat stuk heb ik al. het gaat enkel om die LIMIT.
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:29:00
Quote Anchor link
En wat probeer je nu te vragen? Hoe je de OFFSET moet berekenen?

$resultaten_per_pagina = 5;

LIMIT $resultaten_per_pagina;

pagina 1: OFFSET 0
pagina 2: OFFSET ((pag_nr - 1) * $resultaten_per_pagina)
pagina 3: OFFSET ((pag_nr - 1) * $resultaten_per_pagina)

Kortom, je neemt de huidige pagina minus 1 en dat vermenigvuldig je met het aantal resultaten per pagina. Werkt ook voor pagina 1: (1 - 0) * 5 = 0

Edit: LIMIT nog even genoemd, maakt het wellicht wat duidelijker.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

15/04/2008 16:29:00
Quote Anchor link
In jouw geval klinkt LIMIT 1,1 beter. Je wilt immers maar 1 record hebben, en bij 1 beginnen.
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:32:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 15.04.2008 16:29:
In jouw geval klinkt LIMIT 1,1 beter. Je wilt immers maar 1 record hebben, en bij 1 beginnen.
En dus zul je een 0 als offset moeten gebruiken...
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

15/04/2008 16:33:00
Quote Anchor link
dus voor pagina 1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMIT 0,1


voor pagina 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMIT 1,1


voor pagina 3:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMT 2,1
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:34:00
Quote Anchor link
Als je gewoon de berekening gebruikt die ik je al gaf, dan lost dit probleem zich vanzelf op.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

15/04/2008 16:37:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 15.04.2008 16:32:
Djemo schreef op 15.04.2008 16:29:
In jouw geval klinkt LIMIT 1,1 beter. Je wilt immers maar 1 record hebben, en bij 1 beginnen.
En dus zul je een 0 als offset moeten gebruiken...

Klopt... Ik bedoel natuurlijk bij 2 beginnen ;-).
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

15/04/2008 16:41:00
Quote Anchor link
bedankt, maar volgens mij klopte dit de hele tijd al... *schaam*schaam*


ik had namelijk die pagina 1 dubbel in m'n DB staan....

sorry en bedankt voor de hulp (want OFFSET is idd beter)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.