LIMIT of OFFSET gebruiken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis

dennis

28/01/2009 18:57:00
Quote Anchor link
Beste php'ers

ik zit met een database met 2000 records niet erg veel, maar ik ga die niet allemaal op 1 pagina tonen, dit kan je natuurlijk doen met LIMIT, zoals ik dat altijd doe maar nu zie ik ook heel vaak OFFSET staan.

wie kan mij vertellen wat beter is en waarom,
(het is postgresql maar vlgs maakt dat niet echt uit).

met vriendelijke groet,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 01:53:07
 
Han eev

Han eev

28/01/2009 19:00:00
Quote Anchor link
OFFset is hetzelfde als de eerste parameter van LIMIT offset,count

mysql.com:
For compatibility with PostgreSQL, MySQL also supports the LIMIT row_count OFFSET offset syntax.


Dus het is niet beter of anders, het maakt dus niet uit. Het doet precies hetzelfde.

@hieronder: Je hebt gelijk dat het zo werkt, maar LIMIT 1,1 is hetzelfde als LIMIT 1 OFFSET 1. Het geeft hetzelfde resultaat. Inderdaad raar van mysql dat ze weer het anders doen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Frank -

Frank -

28/01/2009 19:00:00
Quote Anchor link
LIMIT is wat anders dan OFFSET en dus niet vergelijkbaar.

LIMIT 10 => maximaal 10 records
OFFSET 10 => beginnen bij record 11 (de offset begint bij 0).

Dat MySQL het handig vindt om LIMIT voor 2 toepassingen te gebruiken en verschillende syntaxen te gebruiken, tja... Maar ook MySQL kent de OFFSET, gebruik die dan ook wanneer je jezelf hebt veroordeeld tot MySQL.
 
Dennis

dennis

28/01/2009 19:06:00
Quote Anchor link
dus welke van de 2 is beter ;)
in het verhaal van

script.php?pagina=2
 
Han eev

Han eev

28/01/2009 19:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?PHP

echo "SELECT titel FROM pages LIMIT ".$_GET['pagina'].",1";
echo "SELECT titel FROM pages LIMIT 1 OFFSET ".$_GET['pagina'];

// Leer de laatste maar aan.
// Je moet nog wel even beveiligen en verwerken ;-)

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/01/2009 19:19:00
Quote Anchor link
bla.php?p=3

SELECT titel FROM pages LIMIT 10 OFFSET 10 * $_GET['p']
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.