link aan webadres

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timo Bakker

Timo Bakker

08/08/2017 14:22:40
Quote Anchor link
Goedenmiddag,

Ik ben bezig met een website met MySQL database. Op de website wordt een pagina geladen met info vanuit die database. Daarvoor heb ik een tabel aangemaakt en o.a. NAW gegevens geplaatst. Zo ook het webadres. In de betreffende cel heb ik de regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_rsRECORD1['website']; ?>


Nu wil ik daar een directe link van maken. Maar omdat de gegevens op deze pagina variabel zijn, kan ik niet een harde link maken zoals
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://www.domein.nl"<?php echo $row_rsRECORD1['website']; ?> </a>


Kan iemand mij vertellen, welke toevoeging ik hiervoor kan gebruiken?

Bij voorbaat hartelijk dank voor het meedenken en de info!
- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 08/08/2017 15:04:13 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:04:38
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

08/08/2017 14:36:13
Quote Anchor link
Ik weet niet helemaal precies wat je bedoelt, maar zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="http://'.$row_rsRECORD1['website'].'">';
?>
 
Timo Bakker

Timo Bakker

08/08/2017 14:56:02
Quote Anchor link
Ramon,

dank voor je snelle reactie. Maar in plaats een www adres zonder hyperlink, wordt nu een blanco cel getoond. Dus toch niet de juiste code...

gr. Timo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/08/2017 15:06:30
Quote Anchor link
De code van Ramon klopt niet, en er mist een beschrijving en de afsluitende tag.
Dit klopt wel, hoewel ik er zelf voor zou zorgen dat je http:// niet hardcoded houdt, maar de gebruiker zelf in het veld invoert of het http:// of https:// is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="http://'.$row_rsRECORD1['website'].'">'.$row_rsRECORD1['website'].'</a>';
?>
 
Timo Bakker

Timo Bakker

08/08/2017 15:21:38
Quote Anchor link
Ja, super Ariën, die werkt!!

Bedankt beide voor de snelle reactie.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

09/08/2017 11:39:36
Quote Anchor link
Quote:
De code van Ramon klopt niet, en er mist een beschrijving en de afsluitende tag.

Excuses, ik ging er vanuit dat dit logisch was. Had ik er beter bij kunnen zetten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.