Link adres toekennen als javascript uit staat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jo colling

jo colling

20/01/2013 00:27:06
Quote Anchor link
Hallo

Ik heb mijn pagina zo opgebouwt:
-header
-menu
-content
-footer

in mijn menu staan nu mijn knoppen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='' onclick="ChangePage('link1')">link1</a>

Deze zorgt ervoor dat mijn content verandert(AJAX) maar mijn header/menu/footer blijven staan.

Als nu de gebruiker geen javascript aan heeft staan moeten de links veranderen in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='home.php?pagina=link1'>link1</a>

Weet iemand of dit mogelijk is?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:16:08
 
Albert de Wit

Albert de Wit

20/01/2013 00:51:56
Quote Anchor link
De enigste manier die ik ken om te kijken of javascript enabled is is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script>
if (true){
    //javascript is enabled
}else{
    //javascript is disabled
}
</script>


Dus als je een beetje javascript kunt kun je dat wel maken.
Gewijzigd op 20/01/2013 00:54:17 door Albert de Wit
 
Reshad F

Reshad F

20/01/2013 02:00:15
Quote Anchor link
Albert dat is alleen handig als je de gebruiker wilt laten weten dat zijn JS uit staat..

@ Jo ik zou het gewoon op een andere manier oplossen. ( PHP bv )

Naar mijn mening is het sowieso niet handig om primaire site onderdelen op te bouwen in Javascript ( al kan je er van uit gaan dat ruim 90% van de internetgebruikers dit wel aan heeft staan )

Er zijn genoeg manieren om je content te laten veranderen zonder je footer en header te hoeven vervangen. Als je een beetje over PHP kennis beschikt zou ik naar een framework kijken die het voor je oplost of gewoon heel simpel includes gebruiken. Ik heb ooit zelf een beginners tutorial hiervoor geschreven. Misschien heb je er wat aan.

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/simpel-website-routing/792/
 
Jo colling

jo colling

20/01/2013 14:19:40
Quote Anchor link
@ Reshad Bedankt voor uw antwoord
Ik weet perfect hoe includes werken ,ik gebruik die ook op mijn pagina ,maar ik gebruik de javascript om mijn content te veranderen zonder dat de pagina moet laden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script type="text/javascript">
 function ChangePage(pagina){
 //verandert de inhoud van #content naar /content.php?pagina=link1
}
</script>

<?php include 'base.php'; //laad de header/footer/menubalk/scripts ?>
<div id="content"><?php include '/content.php'; //content is eerst de startpagina ?></div>
Gewijzigd op 20/01/2013 14:21:05 door jo colling
 
Eddy E

Eddy E

20/01/2013 14:26:03
Quote Anchor link
Ik zou gewoon <a href="pagina.php"> gebruiken.

En dan met Javascript die href weghalen en daar een onclick voor terug zetten.
Dus gewoon HTML gebruiken en dan die Javascript-dingen progressief gaan gebruiken.
Maar ik vind het raar dat je zoiets niet gewoon met HTML wilt oplossen.
Er zijn talloze scripts die dit automatisch doen.
 
Jo colling

jo colling

20/01/2013 14:29:22
Quote Anchor link
Hoe bedoel je met HTML oplossen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/01/2013 16:04:25
Quote Anchor link
Wat hier bedoeld wordt:
Eerst bouw je een site die volledig werkt zonder javascript.
Dus, elke <a> moet echt werken; moet dus een href hebben en op die pagina (pagina.php) moet je alles regelen zodat alles werkt.

Bovenop die werkende site bouw je een gebruiksvriendelijke laag met javascript.
Dat script houdt de normale werking tegen; waardoor de pagina niet wordt verlaten bij het klikken op een link, of bij het verzenden van een formulier ( enz.).

Het resultaat, wanneer de gebruiker javascript uit zet en op de link klikt, hoort gelijk te zijn aan wat gebeurt wanneer via javascript de pagina asynchroon wordt geladen.
In het tweede geval gebeurt het wel vlugger/aangenamer/minder trafiek/ ...

De link zelf kan er dan bv. zo uit zien: <a onclick="doe_iets(event)" href="pagina.php">

voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<a onclick="doe_iets(event)" href="pagina.php">klik</a>
<script>
function doe_iets(e) {
  // dit houdt de normale werking tegen; dus de pagina wordt niet verlaten
  if (e.preventDefault) {// alle andere browsers
    e.preventDefault();  
    var href = e.target.href;  // e.target is het aangesproken element
  }
  else {// IE.  Zelfde betekenis...
    e.returnValue = false;  
    var href = event.srcElement;
  }
  
  alert(href);
  // je kan nu dus variabele href gebruiken voor je ajax vrezoek
}
</script>


Begin met dit concept op kleine basis uit te testen, om er vertrouwd mee te raken.
Gewijzigd op 21/01/2013 16:16:45 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.