Link div element aan <a> element

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

16/11/2016 19:48:25
Quote Anchor link
Beste leden,

Al enige tijd zoek ik op internet naar een antwoord op de volgende vraag:

Eerst de opmaak

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<a href="#item_one">Item 1</a>
<a href="#item_two">Item 2</a>
<a href="#item_three">Item 3</a>
<a href="#item_four">Item 4</a>

<div id="item_one"></div>
<div id="item_two"></div>
<div id="item_three"></div>
<div id="item_four"></div>


Nu zoek ik een oplossing om de items met de hash te koppelen aan de ID met pure Javascript.

Is er iemand die er ervaring in heeft met pure javascript? Met Jquery lukt het wel, maar dit zou ook met pure Javascript moeten lukken?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:22:23
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/11/2016 20:20:03
Quote Anchor link
>> om de items met de hash te koppelen aan de ID

Wat bedoel je met "koppelen"? Wat wil je precies bereiken?
 
Jop B

Jop B

16/11/2016 20:45:37
Quote Anchor link
Deze items wil ik koppelen als er bijvoorbeeld een klik event plaats vind er iets gebeurt met het gekoppelde div element.
Met Jquery heb ik al een tabmenu gemaakt maar wil graag weten hoe je dit in pure Javascript kunt doen. op internet heb ik veel gezocht maar er is weinig over te vinden helaas, daarom probeer ik het via hier :)
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/11/2016 20:59:52
Quote Anchor link
Type 'click event' in je browser zoekveld en dit staat bovenaan :

http://www.w3schools.com/jsref/event_onclick.asp
 
Jop B

Jop B

16/11/2016 21:30:45
Quote Anchor link
Adoptive Solution,

Dit is meer wat ik bedoel

Fiddle Alleen dan in pure Javascript :)
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/11/2016 21:33:24
Quote Anchor link
Behalve het aanpassen van de div, wil je er waarschijnlijk ook nog heen scrollen. Met behulp van de interwebs heb ik er dit van gemaakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<!DOCTYPE html>
<html>

<body>

<a href="#item_one" onclick="myFunction('item_one'); return false;">Item 1</a>
<a href="#item_two" onclick="myFunction('item_two'); return false;">Item 2</a>
<a href="#item_three" onclick="myFunction('item_three'); return false;">Item 3</a>
<a href="#item_four" onclick="myFunction('item_four'); return false;">Item 4</a>
<p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p>
<div id="item_one">item_one</div>
<p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p>
<div id="item_two">item_two</div>
<p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p>
<div id="item_three">item_three</div>
<p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p><p>-</p>
<div id="item_four">item_four</div>

<script>
function myFunction(item) {
    document.getElementById(item).innerHTML = '<p>' + item + ' Hello World</p>';
    window.location = (""+window.location).replace(/#[A-Za-z0-9_]*$/,'')+"#"+item;
}
</script>

</body>

</html>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/11/2016 10:00:23
Quote Anchor link
Jop B op 16/11/2016 20:45:37:
Met Jquery heb ik al een tabmenu gemaakt maar wil graag weten hoe je dit in pure Javascript kunt doen.

Het kan ook met CSS, zonder jQuery en JavaScript:

https://stanhub.com/tutorials/responsive-horizontal-css-only-tabs/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.