Link naar andere website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M L

M L

14/04/2011 13:11:40
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb in PHP een gastenboek geschreven waarin een bezoeker zijn naam, website en bericht kan achterlaten. Nu wil ik het zo maken dat je zijn website kunt bezoeken door in het geplaatste bericht op zijn naam te klikken, waardoor de pagina in een nieuw venster wordt geopend. De ingevulde link (www.zijndomein.nl) wordt nu als volgt opgeslagen, wat niet werkt:

http://www.mijndomein.nl/www.zijndomein.nl

Mijn vraag is op welke manier ik dit kan oplossen. (bij andere websites soms de volgende manier van opslaan: http://www.mijndomein.nl/externalRedirect/?url=http%3A%2F%2Fzijndomein.com)

Degene die het weet maakt mij heel blij :)
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 12:48:57
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2011 13:13:25
Quote Anchor link
Stukje relevante code?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/04/2011 13:24:31
Quote Anchor link
Je kunt, zodra er een link geplaatst wordt, deze niet meteen doorsturen naar die desbetreffende link maar naar http://www.jewebsite.nl/redirect.php?url=[url_van_gebuiker].
 
M L

M L

14/04/2011 13:26:05
Quote Anchor link
Dit is de code waarmee een bericht geschreven wordt. De berichten worden opgeslagen in gastenboek_berichten.txt.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?PHP

IF ($_POST[submit]) {
    
    IF (empty($_POST[naam])) {
        echo '<h2>Er is geen naam ingevuld.</h2>';
       }

        ELSEIF (empty($_POST[bericht])) {
        echo '<h2>Er is geen bericht geschreven.</h2>';
       }

        ELSE {

        $_POST[bericht]=nl2br($_POST[bericht]);
        $file = fopen ("pages/gastenboek_berichten.txt","a");
                    
    fputs ($file,'<h2>&nbsp;<B>Naam: &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</B><a href="'.$_POST[website].'" target="_blank">'.$_POST[naam].'</a><br>');    
    fputs ($file,'&nbsp;<B>Woonplaats: </B>'.$_POST[woonplaats].'<br>');        
    fputs ($file,'&nbsp;<B>Bericht: &nbsp;&nbsp;&nbsp;</B>'.$_POST[bericht].'<br></h2>');
    
    fputs ($file,'<img src="http://www.mijndomein.nl/img/layout/streep.png" width="936" height="6" />');
    
    
    
        echo '<p><h2>Het bericht is geplaatst. Klik <a href="http://www.mijndomein/index.php?page=gastenboek_lees" target="_self">hier</a> om het te bekijken.</h2>';
        }
    
    
    
    }

else {

echo '

<form action="http://www.mijndomein.nl/index.php?page=gastenboek_schrijf" method="post">


<h2>
        <label for="naam">Naam:</label>
        <input type="text" size="30" name="naam"><br />

        <label for="naam">Woonplaats:</label>
        <input type="text" size="30" name="woonplaats"><br />
      
    <label for="naam">Website:</label>
        <input type="text" size="30" name="website"><br />
      
    <label for="naam">Bericht:</label>
        <textarea cols="28" rows="8" name="bericht"></textarea><br />

    <input type="submit" name="submit" value="verzenden" class=buttons >
</h2>

</form>

'
;}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2011 13:29:34
Quote Anchor link
Ik vermoed dat je altijd http:// vóór de websitenaam moet zetten.
 
M L

M L

14/04/2011 13:36:21
Quote Anchor link
Jordy en SanThe; thanks voor de (snelle) reacties.

Als ik het als volgt opsla geeft 'ie een foutmelding (The requested URL /redirect.php was not found on this server.)

http://www.jewebsite.nl/redirect.php?url=http://www.nu.nl

Als ik het goed begrijp moet er een bestand genaamd redirect.php op de server staan? Wat zou er dan in dit bestand moeten staan?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2011 14:08:01
Quote Anchor link
header('Location: ' . $_GET['url']);
 
M L

M L

14/04/2011 14:38:32
Quote Anchor link
Oh supervet, het werkt. Thanks!! :D

Nu ga ik verder puzzelen aan een captcha, betere tekstindeling en smileys...
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/04/2011 15:32:18
Quote Anchor link
Er hoeft niet per se een redirect.php in je root te staan, dat is alleen een optie om zo, indien gebruikers op een link klikken, niet meteen naar die pagina gaan maar eerst een pagina van jou te zien krijgen met daarin bijvoorbeeld:

Je staat op het punt om [mijn website] te verlaten. Geef nooit je wachtwoord door aan derden! >> Verdergaan
 
M L

M L

14/04/2011 15:36:37
Quote Anchor link
Maar is er dan ook een betere manier om naar een andere website te linken?

(terwijl de url met http://www.mijndomein.nl/ begint)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.