Link uit database werkt niet goed.(opgelost)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

01/12/2012 21:18:17
Quote Anchor link
Ik ben bezich met mijn fotoalbum.
De linken naar de diverse mappen komen uit de database vandaan.

Alles gaat goed, tot ik bij een plaatsnaam komt die een scheidings teken bevat.
Zoals op mijn site staat ( de engel ) dit is een plaatsje bij lisse.
Als ik een streep je in de tekst plaats, gaat het wel goed.
Maar zonder niet. Klik hier om het te zien.
Ik heb twee keer de link gemaakt op de site.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
          $result
= mysql_query("SELECT DISTINCT albumnaam FROM fotoalbum WHERE status_foto='online'");
                    while ($ROW = mysql_fetch_array($result))
                    {

                     echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a class='mainlevel' href=index.php?titel=fotoalbum&albumnaam='".$ROW[albumnaam]."'>'".$ROW[albumnaam]."'</a><br />";
                    }

?>

Dit is die link in het script.

Van de onderste link geeft hij wel de naam voor de link goed weer,
maar in de balk onderi9n niet.

Wat doe ik hier verkeerd?
Gewijzigd op 02/12/2012 17:01:11 door Arthur Heijmen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:29:26
 
Nicky Monsma

Nicky Monsma

01/12/2012 21:28:31
Quote Anchor link
Je bent vergeten om bij de $ROW de data tussen '' te zetten dus $ROW['name']
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

01/12/2012 21:34:51
Quote Anchor link
Dit maakt geen verschil op mijn site.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a class='mainlevel' href=index.php?titel=fotoalbum&albumnaam=".$ROW['albumnaam'].">".$ROW['albumnaam']."</a><br />";
?>
Gewijzigd op 01/12/2012 21:49:08 door Arthur Heijmen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2012 21:45:59
Quote Anchor link
Wat doet de ; na je class..?

Toevoeging op 01/12/2012 21:47:02:

Wat doet de ; na je class..?
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

01/12/2012 21:48:00
Quote Anchor link
sorry moest een ' zijn.
 
Nicky Monsma

Nicky Monsma

01/12/2012 22:09:55
Quote Anchor link
laat de error is zien die je krijgt
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

01/12/2012 22:13:43
Quote Anchor link
Het geeft geen error melding.
kijk maar op mijn site
 
Nicky Monsma

Nicky Monsma

01/12/2012 22:16:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$result
= mysql_query("SELECT `DISTINCT`, `albumnaam` FROM `fotoalbum` WHERE `status_foto` = 'online'");
$ROW = mysql_fetch_assoc($result);

echo"&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a class='mainlevel' href=index.php?titel=fotoalbum&albumnaam='".$ROW['albumnaam']."'>'".$ROW['albumnaam']."'</a><br>";
?>


zo moet doe goed zijn en een tip gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
inplaasts van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? ?>
Gewijzigd op 01/12/2012 22:21:10 door Nicky Monsma
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

01/12/2012 22:22:41
Quote Anchor link
In het script op mijn website staat het als zo.
Hier heb ik het alleen zo gedaan voor de kleuren in het code vak,
 
Nicky Monsma

Nicky Monsma

01/12/2012 22:24:36
Quote Anchor link
misshien tijd om de mysql documentatie te lezen op php.net?
querys maken is beginners werk. hopelijk gaat het lukken
 
- SanThe -

- SanThe -

01/12/2012 23:19:19
Quote Anchor link
Maak het eens html valid. Dan werkt het gewoon.

Dus niet <a href=blabla
Maar <a href="blabla"
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

01/12/2012 23:44:36
Quote Anchor link
Inderdaad denk ik dat SanThe de spijker op de kop slaat. Mocht het dan nog niet werken, kijk dan nog naar urlencode() en rawurlencode(). Die zijn om een url + query met spaties te coderen.
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

02/12/2012 17:00:14
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/12/2012 23:19:19:
Maak het eens html valid. Dan werkt het gewoon.

Dus niet <a href=blabla
Maar <a href="blabla"

Ja sorry, maar je heb weer gelijk.
Is weer eens een stomme fout van mij.
Bedankt voor je tip.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2012 17:15:45
Quote Anchor link
Gebruik anders een goede editor, zoals Eclipse of NetBeans. Die hebben in zulke gevallen wel een goede auto-aanvulling van tags, zodat ze nagenoeg altijd valid zijn. Dit is dan puur gebaseerd op de tags die je gebruikt, want je moet er zelf zorg voor dragen dat je de site zelf zo mogelijk valid houdt.

In welke editor werk je nu dan?
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

02/12/2012 18:06:10
Quote Anchor link
In notepad2
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2012 18:12:29
Quote Anchor link
Ik raad aan om eens naar NetBeans of Eclipse te kijken. Met code-autocompletion maak je het programmeren een stuk makkelijker. In de meest editors kan je zelfs verkortte commando's gebruiken om bijv. een standaard formulier te plaatsen, of de afhandeling.
Zo voorkom je ook de meeste syntax of typfouten...

Een { en of een [, soms kan je er lang naar turen.
Gewijzigd op 02/12/2012 18:13:16 door - Ariën -
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

02/12/2012 18:16:31
Quote Anchor link
Ik heb NetBeans net gedownload.
En ga er even na kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.