[link] wel, [link=] niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 20:23:00
Quote Anchor link
Ik heb een preg_match in combo met replace voor mijn ubb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

function ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
  
  
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

  
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    return $content;
}

?>


Nu werkt [link]http[/link] goed, [link=http]lol[/link] werkt ook.

Daaren tegen werkt
[link][b]http[/link] wel, maar [link=[b]]http[/link] ook! Dat is fout
Zoals ik het in het script heb staan, lijkt me dat het niet zou moeten werken, of ligt het aan mij? Ik gebruik hetzelfde stukje als bij [link] voor het stukje [link=], maar daar werkt het niet.

Hoe zorg ik ervoor dat het wel werkt? Zodat [link=[b]] niet werkt, maar [link=http][b][/link] wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Iltar van der berg
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:35:20
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$content
= "[link=[b]]iets[/link]";
var_dump(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content));
?>

Hier komt gewoon false uit, dus dat werkt gewoon.

Waardoor het bij jou fout gaat is dat je eerst de [b] vervangt en dan pas een eventuele [link] controleert en vervangt. Dat zou je dus even moeten aanpassen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:06:00
Quote Anchor link
Ah op zon manier...

Dus door de < en > ziet hij het niet als invalid..

dus als ik de bold tags onderaan zou zetten, zou het wel werken?

Edit:

werkt niet...

Ik snap niet waarom hij het niet doet, want bij de andere preg_match werkt het wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:19:00
Quote Anchor link
Ik snap er niets van, als ik het tweede blok erbij heb, flipt alles, maar als ik dat met // ervoor heb, werkt het eerste perfect, maar dan heb ik die andere weer niet :(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Klopt, nu zie ik wat het probleem is, of eigenlijk geen probleem is: je script werkt gewoon goed.

Je hebt echter nog geen afhandeling van de gevallen waarin de syntax niet correct is. Kortom, als de [link] syntax niet correct is zal er niets vervangen worden en daardoor $content ook niet veranderen...
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Dat moet juist ook.

Zou jij die 2 blocken goed kunnen maken?

Ik heb nu als output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<a href="[b" target="_blank">http://www.infernogm.com]dit is een link</a>
<br />
<a href="javascript:alert(\\\'hallo\\\')" target="_blank">dit is een link</a>
<br />
<a href="http://www.infernogm.com" target="_blank">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />
<a href=\"[b]http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">[b]http://www.infernogm.com</a>
<br />
<a href=\"javascript:alert(\\\'hallo\\\')\" target=\"_blank\">javascript:alert(\\\'hallo\\\')</a>
<br />
<a href=\"http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />


http://www.infernogm.com]dit is een link
dit is een link
http://www.infernogm.com

[b]http://www.infernogm.com
javascript:alert(\\\'hallo\\\')
http://www.infernogm.com



Met als input:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$content
= '';

$content .= '[link=[b]http://www.infernogm.com]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=javascript:alert(\'hallo\')]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=http://www.infernogm.com]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

$content  .= '<br />';

$content .= '[link][b]http://www.infernogm.com[/link]<br />';
$content .= '[link]javascript:alert(\'hallo\')[/link]<br />';
$content .= '[link]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

echo ubbpage($content);

function
ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
    $content = preg_replace("#\[u\](.*?)\[/u\]#si", "<u>$1</u>", $content);
    $content = preg_replace("#\[s\](.*?)\[/s\]#si", "<s>$1</s>", $content);
    
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

    
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    
    return $content;
}


?>


als er dus iets niet aan klopt, moet hij de waarde laten zoals het is, zodat je kan zien wat de fout is. anders moet hij er een link van maken. Ik snap niet waarom het nu zo vreemd werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.