Link werkt niet in afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis  van DUin

Dennis van DUin

21/09/2015 19:53:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Op mijn website probeer ik de verschillende tools en applicaties in te laden via mysql. Nu werkt het inladen goed en komen de plaatjes van de tools netjes naast elkaar op mijn website terecht. Echter zit ik toch met een probleem. Ik wil namelijk ook de link meesturen dat als je op het plaatje klikt je bij de tool terecht komt. Deze gegevens haal ik op met deze code uit mijn database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?
    //-- natuurlijk moet er eerst een connectie met de database worden gemaakt:
    if (!@mysql_select_db("my_dennisvanduin", @mysql_connect("localhost", "programmas", "")))
    {

        echo "Er kan geen database connectie gemaakt worden.";
        exit();
    }

    
$soort1 = $_POST['zoeksoort'];
$groep1 = $_POST['zoekgroep'];
$vak1 = $_POST['zoekvak'];
    //-- $_POST['zoekterm'] is de naam van het zoekveld in het formulier wat we
    //-- hebben gemaakt in het vorige 'hoofdstuk'. Dit is dus de SQL code:

 
    $sql = "SELECT `img` FROM `programmas` WHERE `soort` = '$soort1' AND `groep` = '$groep1' AND `vak` = '$vak1'";

    //-- voer de SQL code uit en zet dit in een variabele zodat we zometeen kunnen
    //-- kijken of er een resultaat is

    $res = mysql_query($sql);
    
    //-- bekijk nu of er een resultaat is, of het zoekwoord dus gevonden is of niet
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        //-- er is een resultaat gevonden, toon de resultaten via een while () loop
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

?>

        <?php
        echo '<A HREF="'.htmlspecialchars($row['link']).'"><img src="' .htmlspecialchars($row['img']). '"style=float:left" hspace=10 vspace=10 border=1; height= 30% width=30%;></A>'
        
         ?>

      
      <!-- And so on-->
     <?php  
        }
     ?>

          
    <?php  
    }
    //-- als er geen resultaat is gevonden, dus als het zoekwoord niet gevonden is:
    else
    {
        echo '<p>Er is niets gevonden op jou zoeksoort: <b>' . $_POST['zoeksoort'] . '</b>
        Er is niets gevonden op jou zoekgroep: <b>'
. $_POST['zoekgroep'] . '</b>
        Er is niets gevonden op jou vak: <b>'
. $_POST['zoekvak'] . '</b></p>';
    }

?>


Maar nu werkt het plaatje wel, maar ik kan niet naar de juiste pagina gaan via het plaatje. De link staat in de database als bijvoorbeeld: /applicaties/reeksen.php

Een andere vraag die ik heb is: ik zou al mijn afbeeldingen altijd op dezelfde grote willen weergeven namelijk 30% breed en allemaal evenhoog. Maar als ik de plaatjes op 30% breed zit verschilt de hoogte omdat de plaatjes iet allemaal dezelfde breedte hebben. Als ik bij hight dan een waarde invul dan pakt hij deze wel maar dit gaat niet goed automatisch zodat ze ook netjes op de telefoon werken... De plaatjes krijgen dan rare verhoudingen.

Wie kan mij helpen?

Groetjes,
Dennis

Ps: Link naar de website zodat je het kan zien:
http://dennisvanduin.altervista.org/programmas.php
Klik meteen op zoek om 2 hits te krijgen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:23:23
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/09/2015 20:02:56
Quote Anchor link
Als je een vaste hoogte wilt geef je de afbeelding enkel een hoogte-attribuut op en laat je de breedte achterwegen.

Je HTML document klopt iig niet helemaal, hier zitten twee html openings- en sluitingstags in.

De reden dat je link niet werkt is omdat je in je query enkel de image-source opvraagt, voeg een argument toe aan je SELECT statement.
Gewijzigd op 21/09/2015 20:03:35 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

21/09/2015 21:49:54
Quote Anchor link
Bedankt!

Klopt maar dan is de breedte niet gelijk. De hoogte en breedte moet in pixels het zelfde zijn. Maar als ik 200*200 invul dan is dit niet mooi op de telefoon. Als ik 30% met 30% invul dan is de hoogte niet hetzelfde...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/09/2015 22:16:33
Quote Anchor link
Als je wilt dat al je afbeeldingen even groot zijn zul je moeten zorgen dat... al je afbeeldingen even groot zijn :). Of je moet iets met een verborgen overflow doen ofzo, maar dan snij je dus stukken vna je afbeelding af...
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

21/09/2015 22:20:52
Quote Anchor link
Dan een kwestie van alle afbeeldingen gelijk maken... Bedankt!
 
- SanThe -

- SanThe -

22/09/2015 03:08:37
Quote Anchor link
Je script is wel lek.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

22/09/2015 07:38:12
Quote Anchor link
Waarom maak je geen gebruik van MySQLi functies?
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

22/09/2015 11:46:10
Quote Anchor link
Mysqli wordt het nog ;) ben druk bezig ermee...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.