Links en rechts.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

10/08/2010 10:11:54
Quote Anchor link
Ik ben nu bezig aan een website, maar daar moeten 2 hoge advertenties komen, net zoals hier rechts van het forum. Maar dan ook eentje links.

Nu moeten hier op de rode vlakken dus de advertenties komen, maar ik ben geen ster in CSS. Hoe kun je dat aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:59:41
 
Mark Beets

Mark Beets

10/08/2010 12:24:58
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik altijd het 960grid zie 960.gs. Daar bouw je een lay-out makkelijk mee op, en het staat ook gelijk goed in bijna elke browser.

Als je dat niet wilt, je zou zo iets kunnen doen. Even heel simpel opzetje, uit het hoofd. Er moet nog wel wat meer bij..

css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
.left{float:left;}
.addver{width: 100px;}
#main{margin: 0 auto; width: 960px;}
#menu{ width: 150px;}
#content{ width: 710px;}


html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<div id="main">
   <div class="left addver"></div>
   <div id="menu" class="left"></div>
   <div id="content" class="left"></div>
   <div class="left addver"></div>
 </div>
Gewijzigd op 10/08/2010 12:26:20 door Mark Beets
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

10/08/2010 22:44:56
Quote Anchor link
okee. Mijn pagina is 900px breed, maar met float komt ie helemaal links/rechts te staan. Maar dat was niet mijn bedoeling. Ik zal even wat code posten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
#page{
width: 900px;
border:1px solid black;
overflow: hidden;
  background-color:white;
}

#bmain{
float:right;
width:700px;
   background-color:white;
}

#left{
float: left;
width:200px;
  background-color:white;
}

#menu{
width:198px;
  background-color:white;
}

#ad{
width:198px;
  background-color:white;
}

#header{
  position: relative;
  margin: 0px auto;
  width: 900px;
  top: 0;
  background-color:white;
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<div id="page">
 <div id="header">
Header
   <hr>
 </div><!--close header-->
 <div id="left">
  <div id="menu">
menu
</div>
  <div id="ad">
Menu 2
  </div><!--close ad-->
 </div><!--close left-->
 <div id="bmain">
<!-- start main content -->

main

</div>
<div id="footer">
footer
</div>
</div>
 
Wim E

Wim E

11/08/2010 00:18:06
Quote Anchor link
wat je moet doen is een outer div, die zo breed maken als je wilt (stel 900px)
Dan plaats je in die outer 3 kolommen, links en rechts 100px groot en midden 700px.
Evt zou je margin op de middelste kunnen plaatsen. Float dan alles naar links en dan heb heb je zoals je het wou...toch?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.