Links maken doormiddel van 2 waardes/strings

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjef dresen

sjef dresen

07/02/2012 11:48:19
Quote Anchor link
Beste mensen,

In 2 variabelen die ik uit de huidige sessie haal zitten 2 waardes. Dit zijn bijvoorbeeld:

waarde1: 072011
waarde2: 022012

Nu zou ik graag linkjes naar andere PHP script creëren naar aanleiding van bovenstaande 2 strings. Wat het PHP script (in dit geval) moet doen is 8 linkjes maken naar:

download.php?07-2011.pdf
download.php?08-2011.pdf
download.php?09-2011.pdf
download.php?10-2011.pdf
download.php?11-2011.pdf
download.php?12-2011.pdf
download.php?01-2012.pdf
download.php?02-2012.pdf

En de tekst waarop de gebruiker dan kan klikken (wat hij dus te zien krijgt) zoiets: "Download hier uw factuur van 07-2011"

Hoe zou ik zoiets kunnen aanpakken?
Een extern PHP script vult die 2 strings op/in het desbetreffende Sessie_ID (dat laatste werkt al)

Alvast bedankt,

Sjef
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:03:39
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/02/2012 12:14:06
Quote Anchor link
Zoiets als dit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
$_SESSION['facturen'][] = '07-2011';
$_SESSION['facturen'][] = '08-2011';
//enzovoort
//het opvragen:

foreach ($_SESSION['facturen'] as $factuur) {
    echo '<a href="download.php?' . $factuur . '.pdf">';
    echo 'Download hier uw factuur van ' . $factuur . '</a><br>' ;
}

?>
 
Sjef dresen

sjef dresen

07/02/2012 12:17:54
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie Ger!!
Dat ziet er al heel goed uit. Ook daarvoor dus bedankt ;-)

Het (grootste) probleem zit hem echter in het verkrijgen van die datums.
Je hebt ze nu in een array staan, maar HOE komen ze daar? Het probleem is dat ik alleen de BEGIN en EIND maand heb. Daartussenin zitten alle andere maanden, en dat moet het script dus zelf "snappen" en daar bijvoorbeeld dat array mee vullen. Ik denk dat dat ik e.e.a. aan het parsen kom. Maar mijn kennis reikt helaas nog niet zo ver.

Nogmaals mijn dank!

Groetjes,

Sjef


Edit:

En dat er ook nog verschillende jaren kunnen zijn (tussen 2011 en 2012 bijvoorbeeld) maakt het alleen nog maar moeilijker natuurlijk...



Toevoeging op 08/02/2012 10:40:54:

Iemand nog wat tips?
Als BEGIN en EIND binnen één jaar vallen, dan lukt het me om de juiste linkjes te maken. Maar zodra er 2 verschillende jaren zijn (zoals in het voorbeeld) dan loop ik vast. Ik gebruik dit om te achterhalen welke linkjes ik moet maken als het om hetzelfde jaar gaat:


$begin = '07-2012';
$eind = '12-2012';

$beginStr = (int)substr($begin,0,2);
$EindStr = (int)substr($eind,0,2);


En dan een tellertje maken dus tussen $beginStr en $EindStr loopt :)

Alvast bedankt voor de hulp...

Met vr gr,

Sjef
Gewijzigd op 08/02/2012 10:40:45 door sjef dresen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.