Links tonen per provincie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Jasper hoi

jasper hoi

17/11/2010 16:37:24
Quote Anchor link
Voor zo ver ik weet word dat erg moeilijk in een query,
ben wel benieuwd hoe Noppes dat zou willen doen met "Basis kennis SQL"
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:11:49
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

17/11/2010 17:16:47
Quote Anchor link
is dat niet mogelijk met een join?
 
Jasper hoi

jasper hoi

17/11/2010 18:03:20
Quote Anchor link
join is voor meerde tabellen, dit is er maar een.
Gewijzigd op 17/11/2010 19:13:59 door jasper hoi
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/11/2010 18:08:51
Quote Anchor link
Jasper van Oeffel op 17/11/2010 18:03:20:
join is voor meerde DB's, dit is er maar een.


Let nu eens op met wat je post, want dit valt onder de noemer raaskallen

JOINEN doe je als je 2 of meerdere tabellen aan elkaar wilt knopen aan de hand van PK en FK

Als je 2 databases benaderd met 1 query dan moet je je toch eens gaan afvragen waar je mee bezig bent!
 

17/11/2010 18:35:08
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 17/11/2010 18:08:51:
Jasper van Oeffel op 17/11/2010 18:03:20:
join is voor meerde DB's, dit is er maar een.


Let nu eens op met wat je post, want dit valt onder de noemer raaskallen

JOINEN doe je als je 2 of meerdere tabellen aan elkaar wilt knopen aan de hand van PK en FK

Als je 2 databases benaderd met 1 query dan moet je je toch eens gaan afvragen waar je mee bezig bent!


Let nu eens op met wat je post, want dit valt onder de noemer lullen.

JOINEN doe je als je 1 of meerdere tabellen aan elkaar wilt knopen.
Als je één tabel aan zichzelf wilt knopen, dan gebruik je een self-join.

Ik neem dus aan, zoals ik al eerder poste dat jij gewoon wilt stoken, wilt ruziën, dat je het antwoord gewoon niet weet. Want je komt er nu weer niet op terug.

Edit: Kut bbcode parser.
Gewijzigd op 17/11/2010 18:36:52 door
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/11/2010 18:44:45
Quote Anchor link
Waaruit trek jij de conclusie dat ik niet weet hoe die query eruit zal kunnen zien.

En waarom zal ik een sql-statement posten als het binnen het bereik van de "Basis kennis SQL" valt. (w3schools SQL, daar kun je allerlei nuttige dingen vinden, waaronder ook het antwoord van hoe het SQL-statement eruit kan komen te zien)

En wat betreft dat stoken, ruzien, dat komt eerder van jouw kant Karl dan van 't mijne. Maar, daar zal ik verder geen woord over vuil maken, je mag denken en schrijven wat je wilt.
 

17/11/2010 18:46:43
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 17/11/2010 18:44:45:
Waaruit trek jij de conclusie dat ik niet weet hoe die query eruit zal kunnen zien.

En waarom zal ik een sql-statement posten als het binnen het bereik van de "Basis kennis SQL" valt. (w3schools SQL, daar kun je allerlei nuttige dingen vinden, waaronder ook het antwoord van hoe het SQL-statement eruit kan komen te zien)

En wat betreft dat stoken, ruzien, dat komt eerder van jouw kant Karl dan van 't mijne. Maar, daar zal ik verder geen woord over vuil maken, je mag denken en schrijven wat je wilt.



Als het basiskennis is en er zijn meerdere mensen die het niet weten, dan kan je tenminste nog wel hints geven. Dit is zo'n onzin wat je doet.
Ik verwacht dat jij denkt dat het te groeperen valt. Dat is in dit geval niet het geval. Ga daar maar eens over nadenken.

Edit: Ik blijf er dus gewoon bij dat jij totaal niet weet waar je het over hebt, wellicht zelf de basiskennis niet hebt om het op te lossen.
Gewijzigd op 17/11/2010 18:50:20 door
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/11/2010 18:49:46
Quote Anchor link
daar hoef ik helemaal niet over na te denken want ik heb reeds eerder gepost dat groeperen geen oplossing was
 

17/11/2010 18:52:28
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 17/11/2010 18:49:46:
daar hoef ik helemaal niet over na te denken want ik heb reeds eerder gepost dat groeperen geen oplossing was


Heb je een gespleten persoonlijkheid ofzo?
Zie niks van jou over groeperen o.i.d.
Alleen dat het basiskennis is.
 
Niek s

niek s

17/11/2010 19:20:46
Quote Anchor link
Noppes: Waarom moeten we dan empty() niet gebruiken? je geeft weer geen argumenten.
Onee wacht, die onbeargumenteerde kut opmerking gebruik je nu niet. Toen ik je naam zag ging ik daar automatisch vanuit.

Noppes: Als dit zo'n eenvoudige query is, dan zou ik zeggen: geef ons een duw in de juiste richting!

Beetje Google werk gedaan.
Dit toch?
http://www.kodyaz.com/articles/top-n-random-rows-foreach-category-or-group.aspx
 
Gerben J

Gerben J

17/11/2010 19:22:46
Quote Anchor link
Het zou fijn zijn als je met een oplossing komt, Noppes. Of in ieder geval kunt vertellen waar deze basisinformatie op internet te vinden is. Hier schiet niemand iets mee op.

Niek, helaas is dit voor MS SQL en niet voor MySQL. Toch hartelijk dank voor het meedenken.
Gewijzigd op 17/11/2010 19:30:44 door Gerben J
 

18/11/2010 23:46:17
Quote Anchor link
Ik ben nog steeds benieuwd naar de oplossing van Noppes.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/11/2010 00:20:18
Quote Anchor link
Noppes, uit jouw eerdere opmerkingen in deze topic leid ik af dat jij weet hoe je het probleem van de topicstarter kunt oplossen. Hartstikke mooi dat jij een oplossing weet! Blijkbaar ben je de enige op dit forum die weet hoe je met 1 query de juiste gegevens kunt ophalen.

Aangezien de topicstarter al sinds dinsdagmiddag op een oplossing wacht, zou ik het zeer op prijs stellen als jij hier jouw oplossing wilt laten zien zodat de topicstarter weer vooruit kan.

Ik hoop wel dat je deze keer echt de oplossing wilt geven en niet weer gaat zeggen dat het onder basiskennis MySQL valt. Misschien is dat wel zo, maar niet iedereen beschikt over dezelfde kennis en... we zijn hier om elkaar te helpen.

Ik reken er dan ook op dat jouw volgende reactie de oplossing brengt waarop we allemaal zitten te wachten. Alvast bedankt.
 
Moe BE

Moe BE

19/11/2010 10:27:14
Quote Anchor link
Gerben J op 17/11/2010 19:22:46:
... ieder geval kunt vertellen waar deze basisinformatie op internet te vinden is. ....


http://www.google.com
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

19/11/2010 13:30:33
Quote Anchor link
Ben ook aan het googlen geweest en heb iets gevonden. Alleen de random wil nog niet lukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
SELECT   p.province,
         p.url
FROM     (SELECT   province,
                   url,
                   CASE WHEN province = @provincie
                        THEN @regel := @regel + 1
                        ELSE @regel := 1
                   END AS rank,
                   @provincie := province
          FROM     links
          JOIN     (SELECT @regel := 0, @provincie := NULL) r
          ORDER BY rand()) p
WHERE    p.rank <= 5
ORDER by p.province
 

19/11/2010 13:37:40
Quote Anchor link
Jeroen Jansen op 19/11/2010 13:30:33:
Ben ook aan het googlen geweest en heb iets gevonden. Alleen de random wil nog niet lukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
SELECT   p.province,
         p.url
FROM     (SELECT   province,
                   url,
                   CASE WHEN province = @provincie
                        THEN @regel := @regel + 1
                        ELSE @regel := 1
                   END AS rank,
                   @provincie := province
          FROM     links
          JOIN     (SELECT @regel := 0, @provincie := NULL) r
          ORDER BY rand()) p
WHERE    p.rank <= 5
ORDER by p.province


Én dit is niet basis én dit is niet simpel én dit doet volgens mij niet wat het moet doen.
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

19/11/2010 13:40:46
Quote Anchor link
Karl,

ik heb het ook niet over simpel of basis gehad.
Ik heb de query getest op een eigen database met voetbalverenigingen en daarbij behorende elftallen.
De query gaf bij mij van iedere vereniging de eerste vijf elftallen en dat komt volgens mij toch aardig in de buurt bij wat de topicstarter wil hebben.
 

19/11/2010 13:47:59
Quote Anchor link
Jeroen Jansen op 19/11/2010 13:40:46:
Karl,

ik heb het ook niet over simpel of basis gehad.
Ik heb de query getest op een eigen database met voetbalverenigingen en daarbij behorende elftallen.
De query gaf bij mij van iedere vereniging de eerste vijf elftallen en dat komt volgens mij toch aardig in de buurt bij wat de topicstarter wil hebben.

Hij doet het inderdaad. Ik verwees nog terug naar Noppes Homeland die niet meer wilt reageren.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

19/11/2010 13:52:55
Quote Anchor link
Niet getest, maar een subquery op de eigen tabel zou de uitkomst kunnen bieden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT
    t.*
FROM
    links AS t
WHERE
    t.id IN (
        SELECT
            t2.id
        FROM
            links AS t2
        WHERE
            t.province = t2.province
        LIMIT 5)
Gewijzigd op 19/11/2010 13:53:47 door Pieter van Linschoten
 

19/11/2010 16:55:32
Quote Anchor link
Pieter van Linschoten op 19/11/2010 13:52:55:
Niet getest, maar een subquery op de eigen tabel zou de uitkomst kunnen bieden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT
    t.*
FROM
    links AS t
WHERE
    t.id IN (
        SELECT
            t2.id
        FROM
            links AS t2
        WHERE
            t.province = t2.province
        LIMIT 5)


Nee, want mysql ondersteund geen limit, any, all in subquery....

Still waiting for the answer from Noppes.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.