linux (xubuntu)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Naam Loos

Naam Loos

11/03/2008 20:27:00
Quote Anchor link
Ik heb nu xubuntu (linux kernel) geinstalleerd maar wil daar pgsql en appache draaiend hebben zonder veel processen te gebruiken.
Wat kan ik daar het beste voor gebruiken en waar kun je dat vinden
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:57:53
 
- -

- -

11/03/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Wat je daarvoor nodig hebt is Apache en PostgreSQL, en dan kan je krijgen op respectievelijk www.apache.org en www.postgresql.org.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

11/03/2008 20:35:00
Quote Anchor link
Nou ben ik niet bekend met xubuntu omdat ik zelf met debian werk, maar onder debian zou ik de mogelijkheid hebben om via apt-get iets te installeren.

Dat is dan vrijwel geheel automatisch en alles wordt dan geplaatst onder de standaard waardes.

Maar ik verkies altijd de methode van bijvoorbeeld Apache, gewoon de source te downloaden, uit te pakken en dan zit er ook wel een install.txt bij met de mogelijke configuratie mogelijkheden.

Heb het al even een tijdje niet meer gedaan, maar heel basaal (zonder de configuratie mogelijkheden te weten zo, doe ik het even alsof:

1.
download apache source files (meestal een tar.gz)

2.
ik pak het dan uit met als het goed is, tar xvfz bestandsnaamvanapachesrc.tar.gz

3.
ga ik naar de map toe

4.
en dan (dit is niet betrouwbaar):
.configure -basedir /usr/local/apache (enzovoorts)
make
make install


Zo ongeveer gaat het onder debian.
 
Bo az

Bo az

11/03/2008 20:39:00
Quote Anchor link
En gezien (x)ubuntu op debian gebaseerd is kan je prima de zelfde methoden gebruiken. Het gemakkelijkste is de apt-get manier. Even je package opzoeken: http://packages.ubuntu.com/ en vervolgens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sudo apt-get packagename
 
Naam Loos

Naam Loos

11/03/2008 20:52:00
Quote Anchor link
ik snap het niet...
echt helemaal niet
Wat betekent .configure -basedir /usr/local/apache
(ik ben nieuw onder linux )

Wat moet ik nu doen?
 
Han eev

Han eev

11/03/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Google eens raak, ik denk dat er genoeg tutorials zijn die precies omschrijven wat jij wil.
 
GaMer B

GaMer B

11/03/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Eerste hit op google met de zoekwoorden 'apache linux':
linkie
 
PHP erik

PHP erik

11/03/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Ga gewoon naar je terminal / command-line en typ:

apt-get install apache2

of

apt-get install postgresql

Dan kom je er vanzelf wel. Google is je vriend. Als je geen Linux-ervaring hebt zou ik eerst eens Linux gaan leren.
 
Bo az

Bo az

11/03/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Of gewoon op de ubuntu site zelf: https://help.ubuntu.com/community/ApacheMySQLPHP
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

11/03/2008 21:36:00
Quote Anchor link
gewoon even in de packetmanager kijken, kun je zo je pakketten kiezen.
 
Andre

andre

02/06/2008 10:02:00
Quote Anchor link
ik was al van plan om een linux computer te maken maar nu ik met php begone ben vraag ik mij af is het makelijker op linux op met php te werken(met betere computer survers en edit program's)?(we hebben ook genoeg windows staan dus mijn vraag wat is handiger om met php te werken linux of windows
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door andre
 
Hipska BE

Hipska BE

02/06/2008 10:07:00
Quote Anchor link
Dat heeft totaal geen belang...

php kan je gewoon typen, en zodra je een toetsenbord hebt en een notepad kan je php schrijven...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

02/06/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Over het algemeen zijn Linux servers wel beter geschikt voor het draaien van een LAMP configuratie net als M$ Windows beter is in het leveren van .NET ondersteuning. voor te editten maakt niets uit wat je gebruikt, voor testen ook niet. Heb je een zware en grote website is het beter een Linux bak (zonder GUI) te nemen, die nemen veel minder geheugen in dan een Windows bak.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.