Live check login/email beschikbaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

12/11/2012 08:00:22
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb mijn inlog systeem en nu zou ik graag, bij aanmaken nieuwe leden, een controle hebben of het nieuwe emailadres welke dient om in te loggen al in gebruik is of niet. Hoe pak ik dit aan?

Alle hulp is welkom :) praktische links met voorbeelden ook.


Jan

PS: Dit zijn mijn velden in de tabel email: `ID` int(11) NOT NULL,`email` varchar(40)
Gewijzigd op 12/11/2012 08:00:48 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:20:21
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

12/11/2012 08:25:39
Quote Anchor link
Tjah je zult met AJAX moeten gaan werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    $('#email').keyup(function() {
        var email = $(this).val();
        $.ajax({
            url: 'validateEmail.php',
            type: "POST",
            dataType: "json",
            data: ({email: email}),
            success: function(reply){
                if(reply.valid) {
                    //wel valid
                }
                else {
                    $('#emailMessage').html(reply.message);
                }
            }
    });
    });
});
</script>


Dan heb je dus 'validateEmail.php':
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$data
= new stdClass();
$data->valid = false;
if(!empty($_POST['email'])) {
    //hier doe je dan nog een of andere query, als de e-mail nog niet in de db staat zet je $data->valid op true.
}
else {
    $data->message = 'Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
}

echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 12/11/2012 08:36:03 door Bo Ter Ham
 
Chris PHP

Chris PHP

12/11/2012 08:28:00
Quote Anchor link
@Bo,

Hoe kijkt hij met jou stukje of het email adres al bestaat in de database?
Wat ik lees is dat hij eerst wil kijken of het email adres al voorkomt bij andere gebruikers, dat lukt dus niet met jou stukje code.
 
Eddy E

Eddy E

12/11/2012 09:08:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    include ("inc/connect.php");
    if( !empty($_POST['email']))
    {

        $sql = "SELECT 1 FROM tabel WHERE email = '" . $_POST['email'] . '";';
        $res = mysqli_query($mysqli, $sql);
        if($res !== false)
        {

            $res = mysqli_fetch_array($res);
            if($res[0] == 1)
            {

                $data = 'true - Emailadres is beschikbaar.';
            }

            else
            {
                $data = 'false - Emailadres is al geregisteerd.';
            }
        }

        else
        {
            $data = 'false - Er ging iets mis met de query.';
        }
    }

    else
    {
        $data = 'false - Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
    }

    echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 12/11/2012 09:08:50 door Eddy E
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/11/2012 10:36:14
Quote Anchor link
@ Bo

Ik zal met jouw code verder doen.
Je creëert nogal veel trafiek met de server als je telkens reageert bij elke keyUp.
Laat ons ten minste op javascript-niveau controleren of het e-mailadres goed geformateerd is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    $('#email').keyup(function() {
        var email = $(this).val();
        if (!isValidEmail(email)) {
          $('#emailMessage').html("e-mailadres is niet geldig");
          return true;
        }
        $.ajax({
            url: 'validateEmail.php',
            type: "POST",
            dataType: "json",
            data: ({email: email}),
            success: function(reply) {
                if(reply.valid) {
                    //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
                    $('#emailMessage').html(reply.message);
                }
                else {
                    $('#emailMessage').html(reply.message);
                }
            }
        });
    });
});

/**
*  @see http://jquerybyexample.blogspot.com/2011/04/validate-email-address-using-jquery.html
*  Voel je vrij om een andere functie te gebruiken; ik heb de eerste genomen die ik vond
*/
function isValidEmail(sEmail) {
  var filter = /^([\w-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([\w-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/;
  if (filter.test(sEmail)) {
      return true;
  }
  return false;
}
</script>


... Lijn 17 en lijn 20: daar kan eventueel iets gebeuren wat meer 'zinnig' is.

----

Je kan kijken naar de code van Eddy, voor het server-deel.
Op 1 ding na:
De javascript-code verwacht niet een string, maar een object (in JSON-notatie); met (boolean) $data->valid en (string) $data->message

Ik denk dat het hiermee moet werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    include ("inc/connect.php");
    $data = new stdClass();
    $data->valid = false;  // standaard op false
    $data->message = "";
    
    if( !empty($_POST['email']))
    {

        $sql = "SELECT 1 FROM tabel WHERE email = '" . mysql_real_escape_string($_POST['email']) . '";';
        $res = mysqli_query($mysqli, $sql);
        if($res !== false)
        {

            $res = mysqli_fetch_array($res);
            if($res[0] == 1)
            {

                $data->valid = true;
                $data->message = 'Emailadres is beschikbaar.';
            }

            else
            {
                $data->message = 'Emailadres is al geregisteerd.';
            }
        }

        else
        {
            $data->message = 'Er ging iets mis met de query.';
        }
    }

    else
    {
        $data->message = 'Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
    }

    echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 12/11/2012 11:48:54 door Kris Peeters
 
Jan R

Jan R

15/11/2012 14:43:28
Quote Anchor link
All,

Gezien ik (nog) niets ken van jquey en ajax(of is dit hetzelfde?) ga ik hier eens dieper naar kijken in het verlof binnen een paar weken. Nu werkt alles zoals het hoort en anders misschien niet meer :)

Alvast allemaal bedankt om mee te denken.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2012 14:50:50
Quote Anchor link
jQuery is een framework voor Javascript, en AJAX is een techniek die je gebruikt om data op te halen met JavaScript.
 
Jan R

Jan R

26/11/2012 08:46:03
Quote Anchor link
Bedankt Weer ietsje bijgeleerd
 
Jan R

Jan R

20/12/2012 11:53:27
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb, nu ik in verlof ben, eindelijk tijd gevonden om verder te kijken.
Na een beetje prutsen is het gelukt!(er zaten een paar " en ' verkeerd om bij Eddy :) zo blijf ik toch alert :))
Bedankt allemaal
Er is wel een klein probleempje. alles pinkt bij wijzigen van de input
De eindcode
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
    <head>
        <title>
            Test login bestaat al
        </title>
        <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=us-ascii">
        <META NAME="AUTHOR" CONTENT="JanR">
        <META NAME="LANGUAGE" CONTENT="Dutch">
        <LINK id="style" HREF="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">    
        <LINK id="style" HREF="invoer.css" rel="stylesheet" type="text/css">    
        <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
        <script type="text/javascript">
            $(document).ready(function() {
                $('#email').keyup(function() {
                    var email = $(this).val();
                    if (!isValidEmail(email)) {
                      $('#emailMessage').html("e-mailadres is niet geldig");
                      return true;
                    }
                    
                      $('#emailMessage').html("");
                    $.ajax({
                        url: 'validateEmail.php',
                        type: "POST",
                        dataType: "json",
                        data: ({email: email}),
                        success: function(reply) {
                            if(reply.valid) {
                                //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                            else {
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                        }
                    });
                });
            });

            /**
            *  @see http://jquerybyexample.blogspot.com/2011/04/validate-email-address-using-jquery.html
            *  Voel je vrij om een andere functie te gebruiken; ik heb de eerste genomen die ik vond
            */
            function isValidEmail(sEmail) {
              var filter = /^([\w-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([\w-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/;
              if (filter.test(sEmail)) {
                  return true;
              }
              return false;
            }
            
            function isValidEmailBad(email) {
                var y=email;
                var n=y.split("\r\n");
                for (z in n)
                {
                    var x = n[z];
                    if (x != ""){
                        var atpos=x.indexOf("@");
                        var dotpos=x.lastIndexOf(".");
                        if (atpos<1 || dotpos<atpos+2 || dotpos+2>=x.length)
                        {
                            return false;
                        }
                        return true;
                    }
                }
             }
        </script>
    </head>
    <body>
        <form name="test" id="test">
            <label><b>email</b></label><input type="text" value="@" id="email" name="email" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;
            <div id="emailMessage" name="emailMessage" style="width:1200px; display: inline;" ></div><br><br>
        </form>
    </body>
</head>
    


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    include ("opendb.php");
    $data = new stdClass();
    $data->valid = false;  // standaard op false
    $data->message = "";
    
    $email=$_POST['email'];
    if( !empty($email))
    {

        $sql = "SELECT 1 FROM emails WHERE email = '" . mysql_real_escape_string($email) . "';";
        $res = mysql_query($sql);
        if($res !== false)
        {

            list($res)= mysql_fetch_row($res);
            // $res = mysq_fetch_array($res);
            if($res != 1)
            {

                $data->valid = true;
                $data->message = 'Emailadres is beschikbaar.';
            }

            else
            {
                $data->message = 'Emailadres is al geregisteerd.';
            }
        }

        else
        {
            echo $sql."<br>";
            echo mysql_error()."<br><br><br>";
            $data->message = 'Er ging iets mis met de query.';
        }
    }

    else
    {
        $data->message = 'Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
    }

    echo json_encode($data);
?>


http://www.janr.be/test/login_exist_test.zip

Wel een vervolg hierop.
Eddy gebruikte mysqli. Wat is het voordeel/verschil met mysql_connect.

Ik heb wel alles omgezet naar mysql dus zonder de i omdat ik dat al een beetje ken


Jan
Gewijzigd op 20/12/2012 11:55:30 door Jan R
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2012 12:42:12
Quote Anchor link
Jan R op 20/12/2012 11:53:27:
...Er is wel een klein probleempje. alles pinkt bij wijzigen van de input...


Daar bestaat iets voor.
De meeste van de uitleg heb ik tussen de code gezet.

Wat we doen: wanneer een gebruiker heel vlug 5 karakters typt, heb je niets aan de eerste 4 keyUp's; je wil gewoon een controle op het moment dat de gebruiker (even) stopt met typen.
Dat gaan we doen. We triggeren de ajax call met een vertraging van 400 milliseconden. Als er tijdens die 400 ms activiteit is, annuleren we die call met clearTimeout.

Verder herken je je code; ik heb er amper aan geraakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
            $(document).ready(function() {
              // we gaan een vertraging zetten op de keyup.
              // pas wanneer de gebruiker een bepaald aantal milliseconden inactief is (gestopt met typen), gaan we de functionaliteit uitvoeren.
              var timer = null;
              var timerTime = 400;  // pas aan naar eigen smaak
              
              $('#email').keyup(function() {
                
                clearTimeout(timer); // negeer de vorige keyUp.  Enkel de laatste wordt behandeld
                var email = $(this).val();  // binnen de setTimeout is 'this' niet meer zomaar bruikbaar; we cachen ze
                timer = setTimeout(function() {
                    if (!isValidEmail(email)) {
                      $('#emailMessage').html("e-mailadres is niet geldig");
                      return true;
                    }
                    
                    $('#emailMessage').html("");
                    $.ajax({
                        url: 'validateEmail.php',
                        type: "POST",
                        dataType: "json",
                        data: ({email: email}),
                        success: function(reply) {
                            if(reply.valid) {
                                //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                            else {
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                        }
                    });
                  
                }, timerTime);  // setTimeout
              
              });
            });


Het zal je trouwens veel data trafiek besparen
Gewijzigd op 20/12/2012 12:58:59 door Kris Peeters
 
Jaron T

Jaron T

20/12/2012 13:12:39
Quote Anchor link
waarom allemaal zo moeilijk doen met de lange versie van $.ajax, gebruik gewoon $.get, $.post.

Bijvoorbeeld:

$.post('script.php', {email: email}, function(result){
// doe iets met je result (json)
}, 'json');
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2012 13:35:56
Quote Anchor link
Er is niets mis met $.post en $.get, maar je weet toch dat jQuery intern die functies gebruikt om $.ajax aan te roepen. Je kan het even goed zelf doen.

Je moet het trouwens niet zien als langere code (je doet uiteraard wat je wil); ik zie het als "een object-notatie gebruiken".
Heel transparant, heel duidelijk; je vult in wat je nodig hebt.

Of wat anders gezegd: jij moet de volgorde van de parameters onthouden, ik moet de key onthouden.
 
Jan R

Jan R

20/12/2012 14:37:20
Quote Anchor link
De vertraging werkt perfect. Echter de pink was door slechte opmaak

bedankt maar weer :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.