Live check login/email beschikbaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

12/11/2012 08:00:22
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb mijn inlog systeem en nu zou ik graag, bij aanmaken nieuwe leden, een controle hebben of het nieuwe emailadres welke dient om in te loggen al in gebruik is of niet. Hoe pak ik dit aan?

Alle hulp is welkom :) praktische links met voorbeelden ook.


Jan

PS: Dit zijn mijn velden in de tabel email: `ID` int(11) NOT NULL,`email` varchar(40)
Gewijzigd op 12/11/2012 08:00:48 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:40:37
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

12/11/2012 08:25:39
Quote Anchor link
Tjah je zult met AJAX moeten gaan werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    $('#email').keyup(function() {
        var email = $(this).val();
        $.ajax({
            url: 'validateEmail.php',
            type: "POST",
            dataType: "json",
            data: ({email: email}),
            success: function(reply){
                if(reply.valid) {
                    //wel valid
                }
                else {
                    $('#emailMessage').html(reply.message);
                }
            }
    });
    });
});
</script>


Dan heb je dus 'validateEmail.php':
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$data
= new stdClass();
$data->valid = false;
if(!empty($_POST['email'])) {
    //hier doe je dan nog een of andere query, als de e-mail nog niet in de db staat zet je $data->valid op true.
}
else {
    $data->message = 'Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
}

echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 12/11/2012 08:36:03 door Bo Ter Ham
 
Chris PHP

Chris PHP

12/11/2012 08:28:00
Quote Anchor link
@Bo,

Hoe kijkt hij met jou stukje of het email adres al bestaat in de database?
Wat ik lees is dat hij eerst wil kijken of het email adres al voorkomt bij andere gebruikers, dat lukt dus niet met jou stukje code.
 
Eddy E

Eddy E

12/11/2012 09:08:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    include ("inc/connect.php");
    if( !empty($_POST['email']))
    {

        $sql = "SELECT 1 FROM tabel WHERE email = '" . $_POST['email'] . '";';
        $res = mysqli_query($mysqli, $sql);
        if($res !== false)
        {

            $res = mysqli_fetch_array($res);
            if($res[0] == 1)
            {

                $data = 'true - Emailadres is beschikbaar.';
            }

            else
            {
                $data = 'false - Emailadres is al geregisteerd.';
            }
        }

        else
        {
            $data = 'false - Er ging iets mis met de query.';
        }
    }

    else
    {
        $data = 'false - Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
    }

    echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 12/11/2012 09:08:50 door Eddy E
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/11/2012 10:36:14
Quote Anchor link
@ Bo

Ik zal met jouw code verder doen.
Je creëert nogal veel trafiek met de server als je telkens reageert bij elke keyUp.
Laat ons ten minste op javascript-niveau controleren of het e-mailadres goed geformateerd is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    $('#email').keyup(function() {
        var email = $(this).val();
        if (!isValidEmail(email)) {
          $('#emailMessage').html("e-mailadres is niet geldig");
          return true;
        }
        $.ajax({
            url: 'validateEmail.php',
            type: "POST",
            dataType: "json",
            data: ({email: email}),
            success: function(reply) {
                if(reply.valid) {
                    //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
                    $('#emailMessage').html(reply.message);
                }
                else {
                    $('#emailMessage').html(reply.message);
                }
            }
        });
    });
});

/**
*  @see http://jquerybyexample.blogspot.com/2011/04/validate-email-address-using-jquery.html
*  Voel je vrij om een andere functie te gebruiken; ik heb de eerste genomen die ik vond
*/
function isValidEmail(sEmail) {
  var filter = /^([\w-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([\w-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/;
  if (filter.test(sEmail)) {
      return true;
  }
  return false;
}
</script>


... Lijn 17 en lijn 20: daar kan eventueel iets gebeuren wat meer 'zinnig' is.

----

Je kan kijken naar de code van Eddy, voor het server-deel.
Op 1 ding na:
De javascript-code verwacht niet een string, maar een object (in JSON-notatie); met (boolean) $data->valid en (string) $data->message

Ik denk dat het hiermee moet werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    include ("inc/connect.php");
    $data = new stdClass();
    $data->valid = false;  // standaard op false
    $data->message = "";
    
    if( !empty($_POST['email']))
    {

        $sql = "SELECT 1 FROM tabel WHERE email = '" . mysql_real_escape_string($_POST['email']) . '";';
        $res = mysqli_query($mysqli, $sql);
        if($res !== false)
        {

            $res = mysqli_fetch_array($res);
            if($res[0] == 1)
            {

                $data->valid = true;
                $data->message = 'Emailadres is beschikbaar.';
            }

            else
            {
                $data->message = 'Emailadres is al geregisteerd.';
            }
        }

        else
        {
            $data->message = 'Er ging iets mis met de query.';
        }
    }

    else
    {
        $data->message = 'Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
    }

    echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 12/11/2012 11:48:54 door Kris Peeters
 
Jan R

Jan R

15/11/2012 14:43:28
Quote Anchor link
All,

Gezien ik (nog) niets ken van jquey en ajax(of is dit hetzelfde?) ga ik hier eens dieper naar kijken in het verlof binnen een paar weken. Nu werkt alles zoals het hoort en anders misschien niet meer :)

Alvast allemaal bedankt om mee te denken.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2012 14:50:50
Quote Anchor link
jQuery is een framework voor Javascript, en AJAX is een techniek die je gebruikt om data op te halen met JavaScript.
 
Jan R

Jan R

26/11/2012 08:46:03
Quote Anchor link
Bedankt Weer ietsje bijgeleerd
 
Jan R

Jan R

20/12/2012 11:53:27
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb, nu ik in verlof ben, eindelijk tijd gevonden om verder te kijken.
Na een beetje prutsen is het gelukt!(er zaten een paar " en ' verkeerd om bij Eddy :) zo blijf ik toch alert :))
Bedankt allemaal
Er is wel een klein probleempje. alles pinkt bij wijzigen van de input
De eindcode
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
    <head>
        <title>
            Test login bestaat al
        </title>
        <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=us-ascii">
        <META NAME="AUTHOR" CONTENT="JanR">
        <META NAME="LANGUAGE" CONTENT="Dutch">
        <LINK id="style" HREF="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">    
        <LINK id="style" HREF="invoer.css" rel="stylesheet" type="text/css">    
        <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
        <script type="text/javascript">
            $(document).ready(function() {
                $('#email').keyup(function() {
                    var email = $(this).val();
                    if (!isValidEmail(email)) {
                      $('#emailMessage').html("e-mailadres is niet geldig");
                      return true;
                    }
                    
                      $('#emailMessage').html("");
                    $.ajax({
                        url: 'validateEmail.php',
                        type: "POST",
                        dataType: "json",
                        data: ({email: email}),
                        success: function(reply) {
                            if(reply.valid) {
                                //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                            else {
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                        }
                    });
                });
            });

            /**
            *  @see http://jquerybyexample.blogspot.com/2011/04/validate-email-address-using-jquery.html
            *  Voel je vrij om een andere functie te gebruiken; ik heb de eerste genomen die ik vond
            */
            function isValidEmail(sEmail) {
              var filter = /^([\w-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([\w-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/;
              if (filter.test(sEmail)) {
                  return true;
              }
              return false;
            }
            
            function isValidEmailBad(email) {
                var y=email;
                var n=y.split("\r\n");
                for (z in n)
                {
                    var x = n[z];
                    if (x != ""){
                        var atpos=x.indexOf("@");
                        var dotpos=x.lastIndexOf(".");
                        if (atpos<1 || dotpos<atpos+2 || dotpos+2>=x.length)
                        {
                            return false;
                        }
                        return true;
                    }
                }
             }
        </script>
    </head>
    <body>
        <form name="test" id="test">
            <label><b>email</b></label><input type="text" value="@" id="email" name="email" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;
            <div id="emailMessage" name="emailMessage" style="width:1200px; display: inline;" ></div><br><br>
        </form>
    </body>
</head>
    


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    include ("opendb.php");
    $data = new stdClass();
    $data->valid = false;  // standaard op false
    $data->message = "";
    
    $email=$_POST['email'];
    if( !empty($email))
    {

        $sql = "SELECT 1 FROM emails WHERE email = '" . mysql_real_escape_string($email) . "';";
        $res = mysql_query($sql);
        if($res !== false)
        {

            list($res)= mysql_fetch_row($res);
            // $res = mysq_fetch_array($res);
            if($res != 1)
            {

                $data->valid = true;
                $data->message = 'Emailadres is beschikbaar.';
            }

            else
            {
                $data->message = 'Emailadres is al geregisteerd.';
            }
        }

        else
        {
            echo $sql."<br>";
            echo mysql_error()."<br><br><br>";
            $data->message = 'Er ging iets mis met de query.';
        }
    }

    else
    {
        $data->message = 'Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
    }

    echo json_encode($data);
?>


http://www.janr.be/test/login_exist_test.zip

Wel een vervolg hierop.
Eddy gebruikte mysqli. Wat is het voordeel/verschil met mysql_connect.

Ik heb wel alles omgezet naar mysql dus zonder de i omdat ik dat al een beetje ken


Jan
Gewijzigd op 20/12/2012 11:55:30 door Jan R
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2012 12:42:12
Quote Anchor link
Jan R op 20/12/2012 11:53:27:
...Er is wel een klein probleempje. alles pinkt bij wijzigen van de input...


Daar bestaat iets voor.
De meeste van de uitleg heb ik tussen de code gezet.

Wat we doen: wanneer een gebruiker heel vlug 5 karakters typt, heb je niets aan de eerste 4 keyUp's; je wil gewoon een controle op het moment dat de gebruiker (even) stopt met typen.
Dat gaan we doen. We triggeren de ajax call met een vertraging van 400 milliseconden. Als er tijdens die 400 ms activiteit is, annuleren we die call met clearTimeout.

Verder herken je je code; ik heb er amper aan geraakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
            $(document).ready(function() {
              // we gaan een vertraging zetten op de keyup.
              // pas wanneer de gebruiker een bepaald aantal milliseconden inactief is (gestopt met typen), gaan we de functionaliteit uitvoeren.
              var timer = null;
              var timerTime = 400;  // pas aan naar eigen smaak
              
              $('#email').keyup(function() {
                
                clearTimeout(timer); // negeer de vorige keyUp.  Enkel de laatste wordt behandeld
                var email = $(this).val();  // binnen de setTimeout is 'this' niet meer zomaar bruikbaar; we cachen ze
                timer = setTimeout(function() {
                    if (!isValidEmail(email)) {
                      $('#emailMessage').html("e-mailadres is niet geldig");
                      return true;
                    }
                    
                    $('#emailMessage').html("");
                    $.ajax({
                        url: 'validateEmail.php',
                        type: "POST",
                        dataType: "json",
                        data: ({email: email}),
                        success: function(reply) {
                            if(reply.valid) {
                                //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                            else {
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                        }
                    });
                  
                }, timerTime);  // setTimeout
              
              });
            });


Het zal je trouwens veel data trafiek besparen
Gewijzigd op 20/12/2012 12:58:59 door Kris Peeters
 
Jaron T

Jaron T

20/12/2012 13:12:39
Quote Anchor link
waarom allemaal zo moeilijk doen met de lange versie van $.ajax, gebruik gewoon $.get, $.post.

Bijvoorbeeld:

$.post('script.php', {email: email}, function(result){
// doe iets met je result (json)
}, 'json');
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2012 13:35:56
Quote Anchor link
Er is niets mis met $.post en $.get, maar je weet toch dat jQuery intern die functies gebruikt om $.ajax aan te roepen. Je kan het even goed zelf doen.

Je moet het trouwens niet zien als langere code (je doet uiteraard wat je wil); ik zie het als "een object-notatie gebruiken".
Heel transparant, heel duidelijk; je vult in wat je nodig hebt.

Of wat anders gezegd: jij moet de volgorde van de parameters onthouden, ik moet de key onthouden.
 
Jan R

Jan R

20/12/2012 14:37:20
Quote Anchor link
De vertraging werkt perfect. Echter de pink was door slechte opmaak

bedankt maar weer :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.