locatie toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

11/01/2013 00:45:03
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Sinds ik niet echt een categorie vind waar mijn vraag/probleem bijhoort zet ik het hier neer omdat ik denk dat het hier het dichtst tegen aanleunt. Nu ik ben met een project bezig. Ik ben namelijk een diepzeeduik-community aan het maken. De gebruiker kan duiken planen, verslagen maken, duiklocaties maken, enzovoort...

Om een duik te plannen heb ik uiteraard een duiklocatie nodig, maar voor deze duiklocatie heb ik ook een gemeente, land en eventueel latitude en longitude nodig.

Nu hier is mijn probleem: als de gebruiker een duiklocatie moet toevoegen moet hij ook kunnen zeggen waar deze duiklocatie zich bevindt uiteraard. Dit moet zo gebruikersvriendelijk kunnen gebeuren. Ook moet de gebruiker kunnen zien in welke gemeente/zone de duiklocatie zich bevind als hij/zij door de duiklocaties bladert.

Ik dacht eerst om met een database te werken met een tabel met alle gemeentes in van over heel de wereld maar om dit te krijgen is nogal moeilijk.

Enig idee?

Alvast bedankt,
Bart
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:32:07
 
No One

No One

11/01/2013 09:27:33
Quote Anchor link
Het beste is om die gegevens gewoon aan de gebruiker te vragen. met google maps kun je dan bijvoorbeeld ze de coordinaten geven. (door bijvoorbeeld een adres in te laten voeren, waarop jij de coordinaten bij google maps opvraagt).
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 10:55:08
Quote Anchor link
No One op 11/01/2013 09:27:33:
...met google maps ...


Ja. Zou ik ook doen.

---

Diepzeeduiken ...
Dat klinkt alsof die locaties ook buiten België kunnen komen. Is dit het geval?
Het punt is juist dat Adressen anders geformatteerd zijn in verschillende landen; Google Maps houdt daar rekening mee, dus moet je soms per land een aantal andere variabelen aanspreken.

Verder wil ik daarbij wel wel tonen hoe het kan.
Interesse?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

11/01/2013 11:12:50
Quote Anchor link
Volgens mij moet je dit aangeven met javascript en/of php. Maar het best kan je gwn zoeken naar een google maps api, ik weet niet of zoiets bestaat maar daar heb je google voor...
 
No One

No One

11/01/2013 11:25:49
Quote Anchor link
Er is idd een google maps api...anders gaf ik m die tip niet ;)
 
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

11/01/2013 12:23:06
Quote Anchor link
Ja ik dacht ook aan google maps, maar het zit zo dat in bijvoorbeeld 1 gemeente meerdere duiklocaties zijn. En een duiklocatie heeft ook niet echt een adres.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 12:24:58
Quote Anchor link
Dat moet zoiets worden
3 bestanden, in de zelfde map. je kan dit letterlijk copy/pasten zoals het hier staat.

verzend.php (hier moet je zelf maar zien wat je van plan bent ...)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>' . print_r($_POST, 1) . '</pre>';
?>


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<html>
  <head>
    <meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, user-scalable=no" />
    <script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script>
    <script type="text/javascript" src="maps.js"></script>
    <style>
      #mapCanvas {
        width: 500px;
        height: 400px;
        float: left;
      }
    </style>
  </head>
<body>

  <fieldset>
   <input id="search" placeholder="zoek adres"> <input type="button" value="ZOEK" onclick="searchAddress()">
   <p>Stap 1: Vul hier een zoekadres in.  Sleep eventueel de marker naar de exacte locatie.  De gegevens komen in het formulier</p>
   <div id="mapCanvas"></div>
  </fieldset>
  
  <form id="my_form" action="verzend.php" method="post">
    <fieldset>
      <p>Stap 2: verbeter eventueel de gegevens en verzend</p>
      <legend>Adres - locatie</legend>
      
      <input name="street" id="street" placeholder="Straat"><br>
      <input name="nr" id="nr" placeholder="Nr."><br>
      <input name="postal" id="postal" placeholder="Postcode"><br>
      <input name="town" id="town" placeholder="Gemeente"><br>
      <input name="land" id="land" placeholder="Land"><br>
      <input name="lat" id="lat" placeholder="Breedtegraad" readonly="readonly"><br>
      <input name="lng" id="lng" placeholder="Lengtegraad" readonly="readonly"><br>
      
      <input type="submit" value="VERZEND">
    </fieldset>
  </form>
  
</body>
</html>


maps.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
var geocoder = new google.maps.Geocoder();
var map;
var marker;

function searchAddress() {
  var address = document.getElementById('search').value;
  geocoder.geocode({
      address: address
    }, function(responses) {
        var pos = new google.maps.LatLng(
          responses[0].geometry.location.lat(),
          responses[0].geometry.location.lng()
        )
        map.setCenter(pos);
        marker.setPosition(pos);
        dragend();  // doe alsof de gebruiker aan de marker heeft gesleept
  });
}

function geocodePosition(pos) {
  geocoder.geocode({
    latLng: pos
  }, function(responses) {
    if (responses && responses.length > 0) {
      
      // Indien we hier komen, heeft de gebruiker de marker gesleept naar een locatie en heeft Google Maps iets gevonden.
      // var response bevat de componenten van het eerste zoekresultaat.  met functie addresComponent halen we de componenten op.
      // bv:
      // var postal_code = addresComponent('postal_code', responses[0]);
      
      displayComponent2Form(responses, 'route', 'street');
      displayComponent2Form(responses, 'street_number', 'nr');
      displayComponent2Form(responses, 'postal_code', 'postal');
      displayComponent2Form(responses, 'locality', 'town');
      displayComponent2Form(responses, 'country', 'land');
      // lat & lng
      document.getElementById('lat').value = pos.lat().toFixed(8);
      document.getElementById('lng').value = pos.lng().toFixed(8);
    }
    else {
      // Cannot determine address at this location.
    }
  });
}
function updateMarkerAddress(str) {
  document.getElementById('address').innerHTML = str;
}
/**
*  Displays a value to 1 <input>.  
*  suppresses errors if the HTML-element is undefined
*/
function displayComponent2Form(responses, maps_label, input_id) {
  if (
    responses
    && responses.length > 0
    && typeof document.getElementById(input_id) != 'undefined'
  ) {
    document.getElementById(input_id).value = addresComponent(maps_label, responses[0]).toString();
  }
}

/**
*   geocodeResponse is een object vol adres-gegevens.  
*   We gaan in die gegevens vissen naar een gegeven dat overeen komt met de parameter "type".
*  
*   bv. type = 'postal_code' =>
*   geocodeResponse.address_components[5].types[1] = 'postal_code'
*   geocodeResponse.address_components[5].long_name = '8310'
*/
function addresComponent(type, geocodeResponse) {
  for(var i=0; i < geocodeResponse.address_components.length; i++) {
    for (var j=0; j < geocodeResponse.address_components[i].types.length; j++) {
      if (geocodeResponse.address_components[i].types[j] == type) {
        return geocodeResponse.address_components[i].long_name;
      }
    }
  }
  return '';
}

/**
*  Hoofd-functie.  Steekt Google Maps in gang
*  Zie hier naar de de settings (bv. beginsituatie)
*/
function initialize() {
  var latLng = new google.maps.LatLng(51.2074079, 4.41522216);  // = Antwerpen
  map = new google.maps.Map(document.getElementById('mapCanvas'), {
    zoom: 12,
    center: latLng,
    mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
  });
  marker = new google.maps.Marker({
    position: latLng,
    title: 'Sleep mij',
    map: map,
    draggable: true
  });
  
  // Update current position info.
  //updateMarkerPosition(latLng);
  geocodePosition(latLng);
  
  // Add dragging event listeners.
  google.maps.event.addListener(marker, 'dragstart', function() {
    // ...
  });
  
  google.maps.event.addListener(marker, 'drag', function() {
    // ...
  });
  
  google.maps.event.addListener(marker, 'dragend', dragend);
}
function dragend() {
    geocodePosition(marker.getPosition());
}

// Onload handler to fire off the app.
google.maps.event.addDomListener(window, 'load', initialize);



--------------
EDIT:
Bart De Kimpe op 11/01/2013 12:23:06:
En een duiklocatie heeft ook niet echt een adres.


Ja, ik had daar preventief al wat rekening mee gehouden.
- Het staat de gebruiker vrij het adres nog aan te passen, of zelfs uit te wissen.
Het staat jou (scripter) vrij om die <input> elementen, die je niet nodig hebt, te verwijderen.

Bart De Kimpe op 11/01/2013 12:23:06:
Ja ik dacht ook aan google maps, maar het zit zo dat in bijvoorbeeld 1 gemeente meerdere duiklocaties zijn.

Dat lijkt me geen issue te zijn.
Als de gebruiker een locatie wil toevoegen, moet ie maar zorgen dat hij 1 punt kiest.
De gebruiker kan dan meerdere keren 1 punt toevoegen.

Of dacht je zelf nog aan iets anders?
Gewijzigd op 11/01/2013 13:16:09 door Kris Peeters
 
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

11/01/2013 13:35:09
Quote Anchor link
Ja maar hoe ga je dat dan opslagen in je database? Krijg je dan niet veel dubbele data?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 13:56:42
Quote Anchor link
Bon; dit was stap 1. Een gebruiksvriendelijke manier voor een gebruiker om een locatie aan te duiden.

Die gegevens moet je dan maar in de DB opslaan. Weet je daar raad mee?
Dit is niet anders dan een blog post of zo.
Database tabel maken met de juiste gegevens, ...
in verzend.php heb je alle gegeven van de gebruiker in $_POST.


Wanneer er locaties in de database staan, kunnen die toegevoegd worden aan de kaart waar de gebruiker zoekt
(Een icoontje, bv. van jullie logo).
Dan kan hij zien dat de locatie al bestaat. Dat kan ik nog tonen; maar zie jij eerst dat je database in orde is, en je via verzend.php de gegevens kan INSERTEN.
Gewijzigd op 11/01/2013 14:02:01 door Kris Peeters
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2013 14:12:19
Quote Anchor link
Als je de coördinaten weet, kan je met dit script het één en ander uitzoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    if(isset($_GET['coords'])) {
        $url = "http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=".$_GET['coords']."&sensor=true";
        $xml = simplexml_load_file($url,NULL, LIBXML_NOCDATA);
        if(isset($_GET['debug'])) {
            echo "<pre>".print_r($xml)."</pre>";
        }

        if($xml->status == "ZERO_RESULTS") {
            echo "Geen resultaten gevonden!";
        }
else {
            echo "<ul>";
            foreach ($xml->result->address_component as $item) {
                $item = (array)$item;
                if($item['type'][0] == "country") {
                        echo "<li>Landcode:".$item['long_name']."</li>";
                        echo "<li>Landcode:".$item['short_name']."</li>";
                        break;            
                }
            }

            echo "</ul>";
        }
    }
else {
        echo "Ik heb coordinaten nodig (zoals 51.8055,4.73534), anders sta ik uit mijn neus te eten.<br />Snap je het niet? Klik eens <a href='locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534'>hier</a>.";
    }

        
    ?>


Aanroepen met:
locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534
Eventueel kan je er &debug=1 achter zetten voor een array met alle gegevens. Van boven naar beneden zie je de opeenvolgende gebieden waar jouw plaats bevindt (land, provincie, gemeente, plaats)

Oh ja, per IP kan je 2.000 requests per dag doen, als ik me niet vergis.
Gewijzigd op 11/01/2013 14:13:48 door - Ariën -
 
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

11/01/2013 14:14:01
Quote Anchor link
Ja dat weet ik hoe dit moet. Nog een vraagje, als ik via die drag en drop een plaats toevoeg, kan ik daar ook de gemeente en land dan oproepen of niet?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 14:20:10
Quote Anchor link
Ja, kan ook.
Mits wat kleine aanpassingen kan dat ook.
 
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

19/01/2013 18:44:28
Quote Anchor link
- Aar - op 11/01/2013 14:12:19:
Als je de coördinaten weet, kan je met dit script het één en ander uitzoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    if(isset($_GET['coords'])) {
        $url = "http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=".$_GET['coords']."&sensor=true";
        $xml = simplexml_load_file($url,NULL, LIBXML_NOCDATA);
        if(isset($_GET['debug'])) {
            echo "<pre>".print_r($xml)."</pre>";
        }

        if($xml->status == "ZERO_RESULTS") {
            echo "Geen resultaten gevonden!";
        }
else {
            echo "<ul>";
            foreach ($xml->result->address_component as $item) {
                $item = (array)$item;
                if($item['type'][0] == "country") {
                        echo "<li>Landcode:".$item['long_name']."</li>";
                        echo "<li>Landcode:".$item['short_name']."</li>";
                        break;            
                }
            }

            echo "</ul>";
        }
    }
else {
        echo "Ik heb coordinaten nodig (zoals 51.8055,4.73534), anders sta ik uit mijn neus te eten.<br />Snap je het niet? Klik eens <a href='locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534'>hier</a>.";
    }

        
    ?>


Aanroepen met:
locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534
Eventueel kan je er &debug=1 achter zetten voor een array met alle gegevens. Van boven naar beneden zie je de opeenvolgende gebieden waar jouw plaats bevindt (land, provincie, gemeente, plaats)

Oh ja, per IP kan je 2.000 requests per dag doen, als ik me niet vergis.


Als je inderdaad naar http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=51.8055,4.73534&sensor=true gaat krijg je gegevens. Maar wat is hier de gemeente? Dat is Locality, political (dordrecht) zeker?

Toevoeging op 19/01/2013 18:44:32:

- Aar - op 11/01/2013 14:12:19:
Als je de coördinaten weet, kan je met dit script het één en ander uitzoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    if(isset($_GET['coords'])) {
        $url = "http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=".$_GET['coords']."&sensor=true";
        $xml = simplexml_load_file($url,NULL, LIBXML_NOCDATA);
        if(isset($_GET['debug'])) {
            echo "<pre>".print_r($xml)."</pre>";
        }

        if($xml->status == "ZERO_RESULTS") {
            echo "Geen resultaten gevonden!";
        }
else {
            echo "<ul>";
            foreach ($xml->result->address_component as $item) {
                $item = (array)$item;
                if($item['type'][0] == "country") {
                        echo "<li>Landcode:".$item['long_name']."</li>";
                        echo "<li>Landcode:".$item['short_name']."</li>";
                        break;            
                }
            }

            echo "</ul>";
        }
    }
else {
        echo "Ik heb coordinaten nodig (zoals 51.8055,4.73534), anders sta ik uit mijn neus te eten.<br />Snap je het niet? Klik eens <a href='locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534'>hier</a>.";
    }

        
    ?>


Aanroepen met:
locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534
Eventueel kan je er &debug=1 achter zetten voor een array met alle gegevens. Van boven naar beneden zie je de opeenvolgende gebieden waar jouw plaats bevindt (land, provincie, gemeente, plaats)

Oh ja, per IP kan je 2.000 requests per dag doen, als ik me niet vergis.


Als je inderdaad naar http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=51.8055,4.73534&sensor=true gaat krijg je gegevens. Maar wat is hier de gemeente? Dat is Locality, political (dordrecht) zeker?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.