Logging.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 08:14:05
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben bezig om zelf een 'simpele' CMS te schrijven voor 2 projecten die ik nu heb. Het moet de bedoeling zijn dat dit CMS uiteraard uitgebreid wordt naarmate er de tijd voor is. Het CMS moet nu een aantal simpele taken kunnen doen.

- Een artikel aanmaken
- Een artikel bewerken
- een artikel verwijderen
- WYSIWYG editor voor dit alles (genoeg opensrouce versies beschikbaar)
- Loggen wie er wat doet.

Nu heb ik de eerste 4 punten wel onder de knie, echter wil ik een logging systeem maken waar er bijgehouden wordt wie er wat doet.

Ik moet wil de volgende punten terug kunnen zien

- IP adres van de gebruiker (makkelijk via $_SERVER['REMOTE_ADDR'] lijkt me)
- Welk bericht hij heeft aangemaakt, bewerkt of verwijderd
- Het tijdstip waarop dit is gebeurd

Mijn idee lijkt het om deze informatie in een nieuwe tabel te zetten, voor get gemak even logging gemoemt. Ik heb hier dus het ID van de gebruiker uit het tabel 'users' nodig, waaraan ik deze info koppel.

Mijn vraag is eigenlijk, heeft iemand enig idee hoe dit slim aangepakt kan worden? Het IP adres, datum en ID is geen probleem, echter hoe ik kan zien wat hij nu aangemaakt, bewerkt of verwijderd heeft ligt me wat moeilijker.

Kan ik dit gewoon na een van die drie acties een mysql_affected_rows() gebruiken? Maar hoe kan ik nu zien of er een UPDATE, INSERT of DELETE is uitgevoerd?

Alvast hartelijk dank voor de input.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 16:53:34
 
Gerhard l

gerhard l

10/05/2012 08:19:35
Quote Anchor link
Je weet ja wat de user gedaan heeft, je hebt waarschijnlijk waarschijnlijk voor alle 3 een apart stuk code. dan doe je iets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
switch($actie){
    case
'insert':
        //insert code hier
        $log = 'insert';
    break;

    case
'update':
        //update code hier
        $log = 'update';
    break;
    
    case
'delete':
        //deletecode hier
        $log = 'delete';
    break;
}

// en dan maak je hier een functie of iets van
loggin($_SESSION['id'], $artikel_id, $log); //(er bestaat al een php functie log ;p)
?>
Gewijzigd op 10/05/2012 08:24:03 door gerhard l
 
Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 08:24:17
Quote Anchor link
Gerard,

Ik neem aan dat je de code niet in je switch statement zet!? Als ik een swtich gebruik zet ik waar jij //.... code hier neerzet, zet ik bijv insertArticle(); waar ik na de switch de functie insertArticle(); maak.

Maar dank je voor het idee, ik had hier nog niet aan gedacht. Echter een snelle vraag, kan ik de waarde van de switch ($actie in dit geval) ook zonder $_GET doorgeven?
 
Gerhard l

gerhard l

10/05/2012 08:28:47
Quote Anchor link
Chris, soms doe ik het wel, maar wat jij doet is wel wat overzichtelijker. Je laatste vraag begrijp ik niet helemaal, het kan wel zonder $_GET maar hoe weet jij dan wat er gebeuren gaat(insert, update of delete), ik doe het zelf ook wel eens via $_POST icm een formulier.
 
Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 08:36:49
Quote Anchor link
Gerard,

Ja ik vind het wat overzichterlijker, echter heeft iedereen zijn eigen schrijfstyle :D. Er is niet echt een goed of fout want beide werkt namelijk, het is net wat je persoonlijk makkelijker en overzichtelijker vind.

Nou ik zat wat simpeler te denken, aangezien ik voor elke 'actie' een eigen pagina/script ga maken. Ik zelf zat eraan te denken om in het script van bijvoordbeeld INSERT te zetten dat als de query met succes is gedaan er in een array $log het volgende te zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$log
= [
"actie" => "toevoegen",
"IP" => "$_SERVER['REMOTE_ADDR']",
"succes" => "Ja"];
?>


En als de query niet goed gegaan is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$log
= [
"actie" => "toevoegen",
"IP" => "$_SERVER['REMOTE_ADDR']",
"succes" => "Nee"];
?>


Dus zodra de INSERT query is afgerond, kan ik nogmaals een INSERT maken waar ik simpelweg de gegevens van de $log in de tabel logging zet.
Gewijzigd op 10/05/2012 08:40:12 door Chris PHP
 
Gerhard l

gerhard l

10/05/2012 08:42:48
Quote Anchor link
Inderaad! Jou oplossing is ook prima mogelijk, alleen klopt je code dan niet helemaal. Als je een bestand met functions o.i.d hebt zou ik daar een logfunctie van maken, en anders hier gewoon direct de insert query doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
mysql_query("
    INSERT INTO log (
        artikel_id,
        user_id,
        ip,
        date,
        actie,
        success
    )
    VALUES(
        '".mysql_real_Escape_string($id)."',
        '".mysql_real_Escape_string($_SESSION['id'])."',
        '".mysql_real_Escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."',
        now(),
        'toevoegen',
        'ja'
    )"
);
Gewijzigd op 10/05/2012 08:43:39 door gerhard l
 
Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 08:48:09
Quote Anchor link
Gerard,

Ja ik ga even kijken of een 'logging' functie te doen is. Echter als ik gewoon direct zo de query doe, moet ik er 2 maken. Ik vind dan dat mijn code te vol wordt aangezien het makkelijker kan door gewoon 1 query en een array te gebruiken.

Want ik moet dan een INSERT INTO maken zoals jou voorbeeld voor een succes ja, en weer een nieuwe als het fout is gegaan (dus een nee). Vandaar dat ik zelf aan de array dacht, dit scheelt weer een hoop regels in het script :D

Maar zoiezo hardstikke bedankt voor het meedenken!
 
Gerhard l

gerhard l

10/05/2012 08:52:59
Quote Anchor link
Graag gedaan, dit kan je trouwens gewoon oplossen met een variabele he, query succes $var = 'ja'; anders $var='nee' en zoiets zet je dan weer in je query.
 
Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 10:00:24
Quote Anchor link
Gerhard l op 10/05/2012 08:52:59:
Graag gedaan, dit kan je trouwens gewoon oplossen met een variabele he, query succes $var = 'ja'; anders $var='nee' en zoiets zet je dan weer in je query.


Klopt dit kan inderdaad ook met een variabel, maar dan geef ik persoonlijk de voorkeur om gelijk al deze informatie in een array te zetten.

Toevoeging op 10/05/2012 10:38:18:

Wat ik me net bedenk is dat ik alleen aan het artikel_id niet genoeg heb. Uiteraard werkt dit goed met een INSERT of een UPDATE, echter bij een DELETE zal het ID wegzijn en kan ik dus nooit meer zien wat het artikel was alleen een ID.

Wellicht verstandig om de titel en summary er ook bij te vermelden niet?
 
Jurgen B

Jurgen B

10/05/2012 10:44:42
Quote Anchor link
Of je verwijdert het artikel door een flag kolom toe te voegen, deze kan je dan op 0/1 zetten. Op deze manier kan je bijvoorbeeld het verwijderen van een artikel ongedaan maken.
 
Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 10:56:55
Quote Anchor link
Jurgen, ja ik zat aan ziets gelijks te denken maar dan meer een 'Display: Yes/No' idee waar je met een checkbox het wel of niet laat zien op de pagina.

Echter als de gebruiker hem delete zou hem wel helemaal weg moeten zijn. Anders zou het betekenen dat de gebruiker nooit daadwerkelijk een artikel weg zou kunnen gooien.

De logging is trouwens puur voor de admin/webdesigner en niet voor de gebruiker. Aangezien schuld afschuiven op de ontwerper snel gedaan wordt, kun je dus doormiddel van deze log precies zien wie en wat er gebeurt is.

Tevens door misschien een het artikel te 'moven' van de artikel tabel naar een deleted_artikel tabel, kun je eventuele verwijderde artikelen altijd nog 'recoveren'.

Iemand enig idee of er een 'move' statment is of moet het gedaan worden in een script?
 
Jurgen B

Jurgen B

10/05/2012 10:59:07
Quote Anchor link
Maar wat is de toegevoegde waarde van een andere tabel? Door gebruik van flags kan je eveneens filteren op verwijderde berichten en ze restoren. Juist omdat je zegt dat het alleen voor de admin is lijkt me dit een nuttige feature.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/05/2012 11:01:33
Quote Anchor link
Je kan ook bij ieder artikel een veld 'published' en 'deleted' toevoegen. Met published bepaal je of het artikel getoond wordt op de site (0=nee, 1=ja) en met deleted verwijder je een bestand (0=niet verwijderd, 1=verwijderd). Op deze manier hoef je niks te moven. In het admin gedeelte maak je dan een functie waarmee je echt alle deleted artikelen kunt verwijderen. Dit doe je dan bijv. eens per maand.

DELETE FROM artikelen WHERE deleted=1
 
Erwin H

Erwin H

10/05/2012 11:13:18
Quote Anchor link
Ik zou een nieuwe tabel nemen. Om de reden dat je dan nooit zomaar gedelete artikelen alsnog op de site krijgt (vergeet een keer in een query die delete flag op te nemen en al die oude zijn weer zichtbaar), omdat je het dan nog wel kan recoveren en omdat je artikelen tabel niet onnodig groeit (en dus trager wordt).

Met een simpel SQL statament kan je een record uit de ene naar de andere tabel plaatsen, hierna moet je het nog wel deleten uit de artikelen tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT deleted_artikel (id, title, content)
SELECT id, title, content
FROM artikelen
WHERE id = 1

Let op: hier gebruik je dus INSERT en niet INSERT INTO (maw, ik ben niet een keyword vergeten...).
De volgorde van de kolommen in INSERT en SELECT bepaalt welke waarde in welke kolom terecht komt. Ga er dus niet vanuit dat het op naam gebeurt, het gaat op volgorde.

Mocht je overigens nog een extra waarde willen toevoegen, bijvoorbeeld de user_id van de gebruiker die het artikel weggooit dan kan dat ook (57190 is dus het fictieve id):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT deleted_artikel (id, title, content, user_id)
SELECT id, title, content, 57190
FROM artikelen
WHERE id = 1
Gewijzigd op 10/05/2012 11:14:27 door Erwin H
 
Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 11:25:20
Quote Anchor link
Heren, Dank je allen voor de input, beide manieren zijn goed.

Echter zou ik toch voor de manier van Erwin (en mijn originele manier) gaan puur dat de artikel database schoon blijft en alleen artikelen bevat die op de site mogen.

de deleted_artikel is puur als mijn klant een fout maakt en het per ongeluk verwijderd, zodat ik het zelf alsnog kan recoveren voor hem. Dus de deleted_artikel is meer een parkeerplaats voor artikelen die de gebruiker niet meer wil.

Erwin, ik kan als ik je voorbeeld dus goed begrijp dit maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$move
= ("INSERT deleted_artikel (id, title, content)
         SELECT id, title, content
         FROM artikelen WHERE a_id='$a_id'"
)

$delete = ("DELETE * FROM artikel WHERE a_id='$a_id'")
?>


En dan uiteraard een if statment maken dat if ($_POST['delete'] == 1) dus de checkbox delete is gemarkeerd voer ik beide queries uit, eerst de $move en daarna de $delete?
 
Erwin H

Erwin H

10/05/2012 11:36:44
Quote Anchor link
Inderdaad, zo copieer je het naar de andere tabel en delete je het in de originele. (Alleen die * hoeft niet in het delete statement, dus gewoon 'DELETE FROM artikel WHERE....'.)

Toevoeging: ik heb nu de kolommen dezelfde naam gegeven in de originele tabel en de deleted tabel, dat hoeft natuurlijk niet. Die namen kunnen vanalles zijn.
 
Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 11:55:08
Quote Anchor link
Dank je Erwin, ja klopt die * hoeft idd niet zat niet helemaal op te letten ;).

Klopt je kunt er idd van maken wat je wilt, maar om het 1-op-1 aan te houden met het originele klinkt alleen maar logisch in dit geval :D

Dit is natuurlijk ook een hele mooie oplossing als je ooit gaat mirgeren naar een nieuwe of andere database structuur!

Dank je voor de tip, ik ga er vanavond mee aan de slag.
 
Dave L

Dave L

10/05/2012 12:35:22
Quote Anchor link
Ik maak altijd .txt log-bestanden aan. Een weer iets andere wijze zonder gebruik van SQL.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$logboek
= date('Y-m-d H:i:s').' SUCCES: '.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].' - gebruiker ingelogd - User: '.$_SESSION['naam'];

// VERWERKEN in security logboek
    $logbestand = "/home/gebruiker/domains/domein.nl/logboek/log_security.txt";
    
    if($handle = fopen($logbestand, 'a')) {
            
        fwrite($handle,"$logboek");
        fwrite($handle,"\n");
        fclose($handle); //bestand afsluiten
    }
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 13:22:11
Quote Anchor link
Dave L,

Als je zelf de site gebruikt werkt dat goed, echter wanneer er mensen achterzitten die er niets vanaf weten gebruik ik liever geen logbestand.

Mijn klanten hebben natuurlijk ook zelf toegang tot hun FTP, en ja ik heb al een aantal keren meegemaakt dat ze onopzettelijk hun hele root leeg gooien. Dan heb je klanten die dit netjes melden en toegeven, echter zijn er ook die regelrecht de schuld in jou schoenen schuiven.

Vandaar dat ik dit het liefst in een database wil opslaan. Tevens bewaar ik al de site's van mijn klanten die ik ontworpen heb, zodat dit soort dingen snel op te lossen zijn. Nog een voordeel om een database te gebruiken, deze gegevens gaan minder snel verloren dan bestanden.

Maar bedankt voor je input, logbestanden hebben in verschillende situaties zeker nut!
 
Wouter J

Wouter J

10/05/2012 13:39:09
Quote Anchor link
En als je dit mooi OO wilt maken kun je eens hiernaar kijken: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/de-opbouw-van-een-logging-class/81508/#577390
 
Chris PHP

Chris PHP

10/05/2012 13:53:25
Quote Anchor link
Wouter,

Dank je, ik zit er inderdaad aan te denken om dit in OOP te maken. Echter heb ik OOP nog niet zovaak toegepast dus wordt gelijk een mooie uitdaging.

Dank je voor de link, deze pak ik er vanavond even bij!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.