Logica van het rechtenbeheer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koko

koko

06/03/2007 12:23:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met mijn eindwerk (website rond fysica) en daar moet het mogelijk zijn om bepaalde pagina's wel te bekijken en andere niet. Deze instellingen kunnen wijzigen van persoon tot persoon en van groep tot groep.

Wat is nu de meest logische oplossing om dit te verkrijgen? Zoals ik het nu in gedachten heb, krijg je toegang tot al de pagina's tenzij er een pagina_id in de tabel staat met je user_id. Als dit het geval is, dan heb je geen toegang tot die pagina. Andersom kan echter ook ... Dat je geen toestemming hebt tot de pagina's tenzij expliciet vermeld in de tabel.

Iemand een idee welke de beste methode is?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:23:08
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

06/03/2007 12:26:00
Quote Anchor link
ik neem aan dat je met een inlogsysteem werkt??
 
- SanThe -

- SanThe -

06/03/2007 12:27:00
Quote Anchor link
Als het veilig moet zijn dan block je altijd alles eerst en geef je mensen of groepen toegang.
 
Kenneth Dehouwer

Kenneth Dehouwer

06/03/2007 12:34:00
Quote Anchor link
Ik heb op mijn site gewerkt met levels...

bv.

iemand die niet geregistreert is = level 0
iemand die registreert = level 1
iemand die moderator is = level 2
administrator = level 3

en zo kan je bv schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$sql
= "SELECT * FROM tblUsers WHERE userLogin = 'loginnaam'";
$user = mysql_query($sql);

$_SESSION['userlevel'] = $user['userLevel'];

// en dan

if($_SESSION['userlevel'] > 0){ // dan kunnen bv alleen geregistreerde leden deze pagina zien enz...
// hetgeen wat leden mogen zien

}
else{
// hetgeen niet-leden mogen zien
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kenneth Dehouwer
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

06/03/2007 12:38:00
Quote Anchor link
is het niet beter om !0 te gebruiken dus als ze geen 0 zijn dan mogen ze wel kijken..
 
Kenneth Dehouwer

Kenneth Dehouwer

06/03/2007 12:40:00
Quote Anchor link
@ nico

komt eigenlijk op hetzelfde neer :-)
 
Thijs X

Thijs X

06/03/2007 12:41:00
Quote Anchor link
@ Nico
Quote:
iemand die niet geregistreert is = level 0
 
Koko

koko

06/03/2007 13:08:00
Quote Anchor link
Hoi,

Uiteraard wordt er gewerkt met een login-systeem.

Dus bij voorkeur eerst geblokkeerd en als het in de tabel voorkomt, dan krijg je toegang tot de pagina...

ok, bedankt voor de reacties!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.