Login check username!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 13:49:30
Quote Anchor link
Hey mensen,

Laatst was ik al bezig met een Login script maar dat ging gewoon niet en ben het nu weer opnieuw aan het proberen. Nu heb ik een tutorial gevonden op internet. Weten jullie misschien of dit een goeie tutorial is?
Login Script Tutorial

Ik zelf heb dit ervan gemaakt misschien zien jullie bij mij al een fout.

Hoop dat jullie me kunnen helpen:D

login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
    include 'config.php';
    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
        $user = trim(mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['username']));
        $password = crypt(trim(mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['password'])));
        if($user && $password){
            $query = mysqli_query($connection, "SELECT * FROM accounts WHERE username = '".$user."'");
            $cehckuser = mysqli_num_rows($query);
            if($checkuser == 1){
                while($row = mysqli_fetch_array($user)){
                    $checkpass = $row['password'];
                    if($pass == $checkpass){
                        setcookie("user", $user, time()+7200);
                        $_SESSION['user'] = $user;
                        $_SESSION['start'] = time();
                        $_SESSION['expire'] = $_SESSION['start'] + (60 * 60 * 60);
                        header("Location:".$_SERVER['PHP_SELF']);
                        exit();
                    }
else{
                        echo '<div class="errorbox">This password doesn\'t match with this username!</div>';
                    }
                }
            }
else{
                echo '<div class="errorbox">Username does not exist!</div>';
            }
        }
else{
            echo '<div class="errorbox">Fill in all fields!</div>';
        }
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 19:20:44
 
Michael -

Michael -

11/03/2014 13:53:04
Quote Anchor link
Weer geen foutafhandeling ....
ipv Select * (alles) kun je beter gewoon de velden invullen die je wilt hebben.
Punten die eerder allemaal als verbetering zijn gegeven zie ik nou allemaal niet meer.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 13:56:23
Quote Anchor link
Ja de variabelen kopieren voor een login is toch niet erg daar zouden niet zoveel in hoeven te komen.

en bij SELECT deed ik ook eerst username, password maar dacht dat dat fout was.

Toevoeging op 11/03/2014 13:56:41:

En error reporting staat gewoon aan.

Toevoeging op 11/03/2014 13:57:35:

En misschien dat iemand me kan uitleggen wat dit is? met die cookies, Dit was ik nog vergeten erbij te ztten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 if($pass == $checkpass){
                        setcookie("user", $user, time()+7200);
                        $_SESSION['user'] = $user;
                        $_SESSION['start'] = time();
                        $_SESSION['expire'] = $_SESSION['start'] + (60 * 60 * 60);
                        header("Location:".$_SERVER['PHP_SELF']);
                        exit();
                    }
else{
?>
 
Erwin H

Erwin H

11/03/2014 13:57:35
Quote Anchor link
Nou ja... dit punt is al minimaal twee keer ter sprake gekomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$password
= crypt(trim(mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['password'])));
?>

GEEN, ik herhaal misschien dat het dan een keer wordt opgepikt, GEEN mysql_real_escape_string over een password halen als je dat daarna gaat hashen/encrypten. Als je dat doet heb je echt geen enkel idee waar die functie voor dient en wat je aan het doen bent. En dat heb ik ook al een keer eerder opgemerkt.

P.S. in dit geval wordt het nog erger, omdat je $password niet eens gebruikt in je query!
Gewijzigd op 11/03/2014 13:58:37 door Erwin H
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 13:58:20
Quote Anchor link
Dat stond zo in de tutorial dus ik dacht misschien moet het hier wel bij:S
 
Erwin H

Erwin H

11/03/2014 13:59:52
Quote Anchor link
Precies, je hebt dus geen idee wat je aan het doen bent.... Dat is nog wel je grootste probleem. Als je namelijk niet gaat leren waarom je iets doet zal het nooit iets worden. De grootste problemen, bugs en beveiligingslekken komen omdat mensen maar iets doen, maar niet weten waarom of hoe.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 14:01:37
Quote Anchor link
Ja en daarom leer ik nog. Ik ben niet zo heel lang bezig en ben dingen aan het proberen!
 
Erwin H

Erwin H

11/03/2014 14:02:45
Quote Anchor link
Ander punt, ook al eerder genoemd. Je gebruikt lukraak de resultaten uit de query, zonder te controleren of de query uberhaupt wel gelukt is. Ook daar weer een bron voor vele fouten, die hier ongeveer dagelijks voorbij komen.
Bijna elke mysqli functie geeft een resource terug (als de select query in dit geval gelukt is), of een boolean (false) als dat niet het geval is. Check daarop, zodat je maatregelen kan treffen als er iets mis gaat, anders krijg je fatal errors op je scherm.
 
Michael -

Michael -

11/03/2014 14:04:15
Quote Anchor link
Mathieu, Wat Erwin wil zeggen is dat je nu allerlei dingen overal en nergens vandaan haalt, het aan elkaar plakt en je dan gaat afvragen waarom het niet werkt. Als je begrijpt waar je mee bezig bent kom je een stuk verder. Als je een functie ziet die je niet kent, zoek deze dan op op php.net.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 14:06:27
Quote Anchor link
Michael als ik dat doe dan begrijp ik er alsnog niks van, Ik wil het heel graag begrijpen maar gaat een beetje moeilijk met mij.
En @Erwin Ik heb fout meldingen aangegeven.!
Zie onderaan met de else statementen
 
Michael -

Michael -

11/03/2014 14:17:54
Quote Anchor link
>>>> En @Erwin Ik heb fout meldingen aangegeven.!
>>>> Zie onderaan met de else statementen

Dat is foutafhandeling op de query zoals Erwin bedoelt. Je hebt geen idee wat er fout gaat als je query het ineens niet meer doet.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 14:18:03
Quote Anchor link
Dat is de tutorial die ik je heb gegeven toch? Ik hoorde geloof ik toen al dat het toch niet zo'n goede was. Anders zou ik eerst wat maken dat werkt, en daarna gaan kijken naar veiligheid etc.
 
Erwin H

Erwin H

11/03/2014 14:19:12
Quote Anchor link
Mathieu Posthumus op 11/03/2014 14:06:27:
En @Erwin Ik heb fout meldingen aangegeven.!
Zie onderaan met de else statementen

NEE!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= mysqli_query($connection, "SELECT * FROM accounts WHERE username = '".$user."'");
$cehckuser = mysqli_num_rows($query);
?>

Als je query mislukt zal de waarde van $query false worden. De volgende regel waarin je het aantal rijen probeert uit te lezen zal dan mislukken. $query is dan namelijk geen resource en dus zal je een error krijgen dat 'mysqli_num_rows expects resource, boolean given'. Deze error vang je NIET op.
Gewijzigd op 11/03/2014 14:19:45 door Erwin H
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 14:19:32
Quote Anchor link
Jaap is dit die? WOOPS

Toevoeging op 11/03/2014 14:20:23:

Jaap je hebt idd gelijk ik heb eff gekeken pffffff

Toevoeging op 11/03/2014 14:26:22:

Nu heb ik dus (denk ik) het goed aangepast voor de fouten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    include 'config.php';
    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
        $user = trim(mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['username']));
        $password = crypt(trim($_POST['password']));
        if($user != "" || $password != ""){
            $query = mysqli_query($connection, "SELECT * FROM accounts WHERE username = '".$user."'");
            if(!$query == false){
                $cehckuser = mysqli_num_rows($query);
                if($checkuser != 1){
                    while($row = mysqli_fetch_array($user)){
                        $checkpass = $row['password'];
                        if($pass == $checkpass){
                            setcookie("user", $user, time()+7200);
                            $_SESSION['user'] = $user;
                            $_SESSION['start'] = time();
                            $_SESSION['expire'] = $_SESSION['start'] + (60 * 60 * 60);
                            header("Location: index.php");
                            exit();
                        }
else{
                            echo '<div class="errorbox">This password doesn\'t match with this username!</div>';
                        }
                    }
                }
else{
                    echo '<div class="errorbox">Username does not exist!</div>';
                }
            }
else{
                echo '<div class="errorbox">Query doesn\'t work anymore!</div>';
            }
        }
else{
            echo '<div class="errorbox">Fill in all fields!</div>';
        }
    }

?>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 14:28:45
Quote Anchor link
Je hebt nog een slash verkeerd in je echo bij doesn\'t
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 14:29:58
Quote Anchor link
Jaap welke echo dan? want ik heb maar 2x die slash gebruikt en dat gaat goed
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 14:31:35
Quote Anchor link
Hoezo zet je daar een slash dan? Je kan toch gewoon don't schrijven.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 14:32:43
Quote Anchor link
Nee want dan sluit ie de echo string
 
Erwin H

Erwin H

11/03/2014 14:32:52
Quote Anchor link
Beter! Alleen deze regel zou ik anders doen (maar helemaal fout is het niet):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!$query == false){
?>

Aangezien $query alleen maar een boolean is als het mislukt, zal $query nooit true worden (in dat geval is het een resource). !$query is dus eigenlijk incorrect, omdat je er dan vanuit gaat dat het true of false is. Logischer is om te controleren of het niet gelijk aan false is op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($query !== false){
?>

Weet ook het verschil tussen != en !== overigens.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 14:35:45
Quote Anchor link
Maar Dit is niet hetgene wat er effect op zal hebben
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 14:39:00
Quote Anchor link
Mathieu Posthumus op 11/03/2014 14:32:43:
Nee want dan sluit ie de echo string


Das een goeie.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.