login class mvc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 16:39:21
Quote Anchor link
HALLO
ik ben bezig met een mvc project(bootstrap)
hij werkt al (mvc.kennysinkeler.nl)
alleen nu wil ik een login script er bij enzo
ik krijg hem nu niet werkend

dit is me user.php(controller)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class user extends Controller
{
    /**
     * PAGE: index
     * This method handles what happens when you move to http://yourproject/ (which is the default page btw)
     */

    public function index()
    {

        // load views
        require APP . 'views/_templates/header.php';
        require APP . 'views/login/index.php';
        require APP . 'views/_templates/footer.php';
    }

    public function login()
    {

        $password = password_hash($_POST['password'], CRYPT_BLOWFISH);
        $login = $this->model->login($_POST['email'], $password);
        if ($fetched) {
        if (password_verify($password, $fetched['password'])) {
            $_SESSION['loggedin'] = true;
            $_SESSION['user'] = $name;
            header("location: index.php");            
            exit;
        }
else {
            echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect';
        }
    }
    }    
}

?>


dit is me model(deel)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    public function login($name)
    {
       $sql = "SELECT * FROM  user WHERE emial='$name'";
       $query = $this->db->prepare($sql);
       $query->execute();
       $fetched = $query->fetch();
       return $fetched;
}

met vriendelijke groet kenny
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:28:51
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 16:52:40
Quote Anchor link
emial moet email zijn ?
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 16:59:00
Quote Anchor link
staat fout in me db moet nog change dus..

maar hij zegt dat me $fetched niet bestaat
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:04:22
Quote Anchor link
Klopt want waar geef je fetched aan in je code ?
je hebt de login variable toegewezen aan de model/ niet fetched
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 17:06:14
Quote Anchor link
public function login($name)
{
$sql = "SELECT * FROM user WHERE emial='$name'";
$query = $this->db->prepare($sql);
$query->execute();
$fetched = $query->fetch();
return $fetched;
}

hier in :) dacht da dat ook kon
Gewijzigd op 26/11/2014 17:06:35 door kenny iets
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:16:54
Quote Anchor link
nee, je variable blijven binnen de functie/class. <- leg ik zo uit.
Jij roept je model aan met $login, dus zul je ook $login moeten nakijken of die wel bestaat en of alles wel wordt terug gestuurd.

Wel kun je in een class value's van je variable overzetten die je weer "global" in de class kunt gebruiken waar deze is gezet.
bijv. :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php // Dit is om de kleur aan te roepen op phphulp.
// Om het gemakkelijk te maken simuleer ik hier eloquent omdat het makkelijk te gebruiken is.

class login extends eloquent {
    private $_user = 0;

    public function getUser($id) {
        if(is_int($id)) {
            $user = login::where('id', '=', $id)->first();
        }
elseif(is_string) {
            $user = login::where('email', '=', $id)->first();
        }


        // Nu geven we de "global _user" alle data van $user.
        $this->_user = $user;

        // Nu kunnen we dit doen
        echo $this->_user->email;
    }
}

?>


Let op zoiets kan ook met PDO.
Moetje wel even zoeke,
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 17:49:36
Quote Anchor link
dus als ik get zo begrijp moet je de login dingen via me model verlaten lopen en de error returnen naar login.php?
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:59:43
Quote Anchor link
Dat doe ik normaal gezien wel, werk zelf niet perse met OOP.
Dan zou je ozzie, wouter j en als ik het goed heb ward even moeten vragen.

Maar zelf probeer ik altijd mijn controllers zo net mogelijk te houden.
Dus geen set sessions of iets dergelijks.

mijn login voorbeeld :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php if (!defined('DMZ_MVC') or !constant('DMZ_MVC')) die('Direct access not allowed!');
/**
* @filesource application/controllers/login.controller.php
* @namespace none
* @author Wouter van Marrum
* @package Dmz Framework
* @copyright 2014 (c) All Rights Reserved.
* @version v0.1
* @category Login controller
* @created 12-11-14
*/

/**
* Main controller class
*/

class Login extends DmzController {

    public function __construct() {
        parent::__construct();
    }


    public function index() {

        $this->blade->make("dashboard.login");
    }


    public function doLogin() {

        if(isset($_POST)) {
        
            $login = $this->loadModel('login', 'DmzLogin');
            $message = $login->doCheck($_POST);
        }


        $this->blade->make('dashboard.login', array("message"=>$message));
    }

}

?>


Hopelijk heeft het iets geholpen :)
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 18:05:33
Quote Anchor link
ja dankje
 
Kenny iets

kenny iets

30/11/2014 12:42:10
Quote Anchor link
iemand nog?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/11/2014 13:50:00
Quote Anchor link
Kenny iets op 26/11/2014 17:49:36:
dus als ik get zo begrijp moet je de login dingen via me model verlaten lopen en de error returnen naar login.php?


Ik vraag me af of je het dan wel goed begrijpt :-)

Een Model is een term die gebruikt wordt in een MVC ontwerp.

Ik neem aan dat je het hier over hebt.

Deze 'Model' is de laag tussen de database class (zoals PDO en mysqli) en je Controller. Het is de plek waar je je queries schrijft, de database class aanroept en het resultaat terugstuurt naar de controller.

Er zijn niet alleen MVC ontwerpen maar ook nog een aantal anderen waarin het soms net weer iets anders gaat of het beestje net weer een andere naam heeft.

Om het beter te gaan begrijpen zou je eens een keertje naar bijvoorbeeld CodeIgniter kunnen kijken. Het is een lichtgewicht Framework in het MVC model.

Toevoeging op 30/11/2014 14:06:20:

video tut: https://www.youtube.com/watch?v=PqLG9Ed0o_0&list=PLUpnKy5Si8zDouvZiUMHwSSyVrowJmH22
Gewijzigd op 30/11/2014 14:05:28 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.