Login Class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »
 - Diov  -

- Diov -

11/08/2013 14:20:52
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben druk bezig met OOP te leren, met classes enzo...

Vandaag maakte ik een loginclass, alleen weet ik niet of ik wel op de goeie weg ben.
De databaseclass heb ik niet zelf gemaakt, maar komt hierhier vandaan.

Het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php

# User Class

class User
{
    public         $error = array();    
    
    private     $userID;
    private     $username;
    private       $password;
    
    
    public function __construct(Database $db){
        $this->_db = $db;
    }


    public function Checkban()
    {

        # Kijken of de gebruiker nog een ban heeft,
        # Of de ban al vervallen is..

    }

    public function CheckPass($pass, $mail, $password)
    {

        # Pass is de versleuteld ww van database
        # Mail is het mailadres van de gebruiker
        # Passwoord is de niet versleutelde, raw wachtwoord.

        
        $password = ''.$password.''.$salt.''.$mail.'';
        
        $this->success = ($pass == $password) ? True : False;
        
             
    }

    
    public function makeSession()
    {

        # Nieuwe sessie in database
        # Cookies plaatsen        

    }
    
    public function lastactif()
    {

        # We gaan hier last_actif in de database updaten.
    }

    public function logout()
    {

        # Hier gaan we de sessie in database verwijderen
        # Ook worden de cookies 'verwijderd'

    }    
    
    public function checklogin() {
        # Kijken of de gebruiker ingelogd is.
    }
    public function Login($username, $password)
    {

        if (!empty($username) OR !empty($password))
        {

            
            $username = $this->_db->escape($username);                    
            $params = array($username);            
            $results = $this->_db->rawQuery("SELECT * FROM leden WHERE username = ?", $params);
            
                        
            $this->Checkpass($results['0']['password'], $results['0']['mail'], $password);
            if($this->success) {
                echo 'Ok';
            }

            else {
                echo 'U hebt een verkeerd wachtwoord ingevuld.';
                echo $password;
            }

        }

        else
        {
            echo 'Geen gebruikersnaam of wachtwoord ingevuld.';
        }
    }
    
}

?>


Hier de 'aanroep' pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

include 'classes/db.class.php';
include 'classes/user.class.php';

$db = new Database($server, $user, $pass, $database);
$user = new User($db);

$user->login('Diov', 'Test');



?>


Wat er momenteel ook niet lukt is kijken of de wachtwoorden gelijk zijn aan elkaar.
$password veranderd niet...

Is dit ook OOP genoeg?
Alvast bedankt
Diov
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:46:06
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2013 14:32:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    public function CheckPass($pass, $mail, $password)
    {

        # Pass is de versleuteld ww van database
        # Mail is het mailadres van de gebruiker
        # Passwoord is de niet versleutelde, raw wachtwoord.

        
        $password = ''.$password.''.$salt.''.$mail.'';
        
        $this->success = ($pass == $password) ? True : False;      
            
    }

?>

$salt komt hier letterlijk uit de lucht vallen, dus is gewoon leeg en je hoeft ook geen lege strings er aan te plakken, dat dient geen nut.
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

11/08/2013 16:08:17
Quote Anchor link
Nog een paar tips:

Als je een melding toont bij het inloggen, geef je nooit aan 'U hebt een verkeerd wachtwoord ingevuld.' want dan weet je dat de username wel klopt.

Zou je password encrypte.

Tegenwoordig hebben veel website's bij het registeren van een nieuwe gebruiker eisen aan het wachtwoord (minimaal 1 hoofdletter, etc.), als je dit ook heb kan je hierop controleren.
 
 - Diov  -

- Diov -

11/08/2013 18:15:45
Quote Anchor link
Hoi,

@ Erwin, ik heb de fout gevonden. Was beetje dom van mij...
De $salt zat in de config file, dusja ...

@ Lendl, heb de error berichten aangepast.
De wachtwoorden zijn geëncrypted met een salt en pepper. Vervolgens sha1

Misschien binnenkort is bcrypt proberen!
 
Eddy E

Eddy E

11/08/2013 18:39:01
Quote Anchor link
Je stuurt dus een gebruikers-ingegeven $pass én ook nog $password mee.
Zijn die niet hetzelfde?
Of is $pass de opgeslagen string in de database?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

11/08/2013 19:04:38
Quote Anchor link
nou, dit is niet echt het OO gevoel.... dit is niet meer dan een aantal functions (al heten ze nu methods) in een class. in een echt OO model maak je een object voor de gebruiker, een mapper om de connectie met database aan te gaan, en het login gebeuren gebruik je geen class voor, maar gewoon procedurele code, waarmee je de geinstantieerde objecten aanpast al naar gelang de gebruiker ingelogd is of niet.

zoiets in ieder geval, ben alles behalve een OOP'er
 
 - Diov  -

- Diov -

11/08/2013 20:21:21
Quote Anchor link
@Eddy,

Ik stuur het wachtwoord die versleuteld is, mee.
En het 'raw' wachtwoord die niet versleuteld is.

@ Jeroen,
Ik vind het ook niet echt een goeie OOP class,
Het is ook nog maar mijn eerste class (die werkt :p).

Heeft er misschien iemand zo'n script waar ik wat uit kan leren? Dingen kan overnemen, etc. ?
 
Reshad F

Reshad F

11/08/2013 20:29:36
Quote Anchor link
Dat hij het doet betekent niet dat hij ook oop is. Echo in een klasse is bijv niet goed je kan beter waardes returnen en waar je het gebruikt echoen op deze manier is je code namelijk niet flexibel mijn advies is om je klasse eerst op papier uit te tekenen en de vereiste taken die je wilt uitvoeren uit elkaar halen zodat elke klasse maar een taak heeft vervolgens geef je elke klasse methoden die jij denkt dat deze die methoden nodig heeft en wanneer dit gebeurd is ga je alles programmeren.
 
-Jens -

-Jens -

12/08/2013 01:39:29
Quote Anchor link
Je mag geen loginprocedures als methodes in je user-klasse maken. Want je moet zo denken: inloggen is een actie die door en niet op een gebruiker uitgevoerd wordt. Methodes zijn acties die op het (contextueel) object uitgevoerd worden.(Of toch vaak). Hoe ik denk dat je het beste werkt: maak een user klasse en een session klasse. Session erft van user. (dan moet je enkel een sessionID of token meegeven om alle gegevens op te vragen). De juiste procedure (inloggen, checken, uitloggen,...) Laat je analyseren en beslissen door een controller. Die gaat kijken in wat voor situatie je zit en bepaalt zo welke procedure er uitgevoerd moet worden. Bijv: De controller merkt dat er geen sessie geset is ($_SESSION), zoniet gaat hij dus hij kijken of er een gebruikersnaam en wachtwoord geset is (om in te loggen), zoniet onderneemt hij actie om een loginformulier te weergeven, indien wel probeert hij in te loggen. Snap je wat ik bedoel? Een procedure kan je beschouwen als een klasse met de vaste methode execute() die door de controller aangeroepen wordt. En uiteindelijk is het de procedure klasse die de user en session klasse GEBRUIKT. Is het een beetje duidelijk zo?
 
 - Diov  -

- Diov -

14/08/2013 11:44:07
Quote Anchor link
Hmm,

Die controller lijkt wel interessant maar ik vind er niet echt veel over.

Heeft misschien iemand een voorbeeld + ook de werking ervan?

De Session Klasse, wat doet die? Sessies plaatsen? Verwijderen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.