Login en chat samenvoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Hoste

Peter Hoste

13/11/2010 12:09:56
Quote Anchor link
Ik heb een beveiligde chat inlog nodig voor mijn game clan chat

Chat heb ik werkend
Inlog heb ik werkend

Maar nu nog aan elkaar zetten.

Ik denk dat het simpelst is om de login.php samen te voegen met chat.php

Het lijkt mij me een simpel "if else" probleem, but Ik ben een totale beginner.
Ik heb de else al op verschillende plaatsen geprobeerd, maar krijg steeds foutmeldingen betreffende die else.

Als login ok.... enter chat...
als login niet ok... loop back naar login.

Hier geplaatst:
Login
login.php
getresult.inc
validateform.inc

Chat (PHPFreeChat)
chat.php

alvast bedankt voor je tijd..


-=-=-=-=-=- login.php -=-=-=-=-=-=-

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("validateform.inc"); ?>


<blockquote>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("getresult.inc"); ?>

</blockquote>

<form ACTION="login.php" name="saveform" METHOD="POST" align="center">
<div align="center"><center><table border="0" width="704" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td width="385" align="right"><table border="0" height="59" width="226"
bgcolor="#FFFFFF" cellspacing="1" cellpadding="0">
<tr>
<td width="154" height="19" bgcolor="#000080" align="right"><p><font color="#FFFFFF"><small>Username:</small></font></td>
<td width="133" height="19" bgcolor="#000080" align="left"><p><input NAME="username"
VALUE SIZE="8" MAXLENGTH="16" tabindex="1"></td>
<td width="64" height="19" bgcolor="#C0C0C0" align="center"><div align="center"><center><p><a
href="javascript:alert('The username must be between 4 and 16 characters long.')">
<small><small>Help</small></small></a></td>
</tr>
<tr align="center">
<td width="154" height="17" bgcolor="#000080" align="right"><p><font color="#FFFFFF">
<small>Password:</small></font></td>
<td height="17" width="133" bgcolor="#000080" align="left"><p><input type="password"
name="password" size="8" tabindex="2" maxlength="8"></td>
<td height="17" bgcolor="#C0C0C0" align="center"><a
href="javascript:alert('The password must be between 4 and 8 characters long.')">
<small><small>Help</small></small></a></td>
</tr>
<tr align="center">
<td width="154" height="1" bgcolor="#000080"></td>
<td width="133" height="1" bgcolor="#000080" align="left"><p><input TYPE="button"
NAME="FormsButton2" VALUE="Login" ONCLICK="validateForm()" tabindex="3"
style="font-family: Verdana; font-size: 8pt"></td>
<td width="64" height="1" bgcolor="#C0C0C0" align="center"><a
href="javascript:alert('Click to save the details')"><small><small>Help</small></small></a></td>
</tr>
</table>
</div></td>
</tr>
</table>
</center></div>
</form>

-=-=-=-=-=-=-=-===-==-=-=-=-=-=-=-=-==-==-=-

-=-=-=-=-=-=- validateform.inc -=-=-=-=-=-=-=-=-=-

<noscript>
<p><strong><font color="#FF0000"><big>Warning: </big>Your Internet Browser has JavaScript
switched off or is an older browser.&nbsp; You will not be able to complete this
form.&nbsp; Please switch on JavaScript or return with a newer browser. </font></strong></p>
</noscript>
<script LANGUAGE="javaScript">
<!--
function validateForm()
{
with (document.saveform)
{
var saveit = true;
if (username.value.length < 4)
{
alert ("Username too short. The username must be at least 4 characters in length.");
username.focus();
username.select();
saveit = false;
}
if ((password.value.length < 4) && saveit)
{
alert ("Password too short. The password must be at least 4 characters in length.");
password.focus();
password.select();
saveit = false;
}
if ((fswords(username.value)) && saveit)
{
alert ("The username contains swear words. Please change it you silly person!");
username.focus();
username.select();
saveit = false;
}
if ((fswords(password.value)) && saveit)
{
alert ("The password contains swear words. Please change it you silly person!");
password.focus();
password.select();
saveit = false;
}
else if (saveit) submit();
}
}
swords = new Array()
swords [0] = "fuck"
swords [1] = "shit"
swords [2] = "bastard"
swords [3] = "wank"
swords [4] = "arse"
swords [5] = "bitch"
swords [6] = "cunt"
function fswords(theword)
{
thereturn=false;
theword = theword.toLowerCase();
for (i=0; i < swords.length; i++)
{
testit=theword.indexOf(swords,0);
//alert(swords+ " testit ="+testit)
if (testit > -1) thereturn=true;
}
return thereturn
}
//-->
</script>

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

-=-=-=-=-=-=-=-= getresult.inc -=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-
(config.php contains mysql login data)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// version 1.1
if (isset($_POST['password'])) // if the password is set then the  form has been submitted on login.php page
{
include("config.php");
$username =  mysql_real_escape_string($_POST['username']);
$password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);
$qstr = "SELECT * from members where username ='$username' and password ='$password'";

$result = mysql_query($qstr);
if (mysql_num_rows($result))  echo "<font color=#008000><Center><b>**Successful Login**</b></Center></font>";
else echo "<font color=#ff0000><Center><b>**Failed Login**</b></Center></font>";
mysql_close();
}

else echo "<font color=#ff8000><Center><b>**No login attempted**</b></Center></font>";
?>


-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=- chat.php -=-=-=-=-=-=-=-=-

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

require_once dirname(__FILE__)."/src/phpfreechat.class.php";
date_default_timezone_set('Europe/Paris');
$params = array();
$params["serverid"] = md5(__FILE__); // calculate a unique id for this chat

//Mysql

$params["container_type"] = "mysql";
$params["container_cfg_mysql_host"] = "localhost"; // default value is "localhost"
$params["container_cfg_mysql_port"] = 3306; // default value is 3306
$params["container_cfg_mysql_database"] = "database"; // default value is "phpfreechat"
$params["container_cfg_mysql_table"] = "chat"; // default value is "phpfreechat"
$params["container_cfg_mysql_username"] = "username"; // default value is "root"
$params["container_cfg_mysql_password"] = "password"; // default value is ""
// Einde Mysql


$params["title"] = "test";
$params['firstisadmin'] = false;
$params['admins'] = array(
'Zippohontas' => 'test01'); //Ik

//$params["isadmin"] = true; // makes everybody admin: do not use it on production servers ;)

$params["serverid"] = md5(__FILE__); // calculate a unique id for this chat
$params["language"] = "nl_NL";
//$params["nick"] = "Chatter".rand(1,1000); // setup the intitial nickname
$params["frozen_nick"] = false; // do not allow to change the nickname
$params["shownotice"] = 3; // 0 = nothing, 1 = just nickname changes, 2 = connect/quit, 3 = nick + connect/quit
$params["max_nick_len"] = 20; // nickname length could not be longer than 10 caracteres
$params["max_text_len"] = 400; // a message cannot be longer than 50 caracteres
$params["max_channels"] = 10; // limit the number of joined channels tab to 3
$params["max_privmsg"] = 10; // limit the number of private message tab to 1
$params["refresh_delay"] = 1000; // chat refresh speed is 1 secondes (1000ms)
$params["timeout"] = 180000; // 3 minuten(180000 ms)
$params["max_msg"] = 0; // max message in the history is 15 (message seen when reloading the chat)
$params["height"] = "440px"; // height of chat area is 440px
$params["debug"] = false; // activate debug console
$params["connect_at_startup"] = true;
$params["start_minimized"] = false;
$params["nickmarker"] = true;
$params["clock"] = true;
$params["theme"] = "zilveer";
$params["channels"]     = array ("Offensief","Algemeen");
// $params["frozen_channels"] = array ("Offensief","Algemeen");
// $params["time_offset"] = 21600; //"Afwijking server tijd 6 uur x 60 x 60"


$chat = new phpFreeChat( $params );
?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Elysion-Chat</title>
<link rel="stylesheet" title="classic" type="text/css" href="style/generic.css" />
<link rel="stylesheet" title="classic" type="text/css" href="style/header.css" />
<link rel="stylesheet" title="classic" type="text/css" href="style/footer.css" />
<link rel="stylesheet" title="classic" type="text/css" href="style/menu.css" />
<link rel="stylesheet" title="classic" type="text/css" href="style/content.css" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $chat->printJavascript(); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $chat->printStyle(); ?>

</head>
<body>

<div class="header">
<img alt="phpFreeChat" src="style/logo.gif" class="logo2" />
</div>

<div class="menu">
<ul>
<li class="sub title">General</li>
<li>
<ul class="sub">
<li class="item">
<a href="demo/">Demos </a>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (file_exists(dirname(__FILE__)."/checkmd5.php")) { ?>

<a href="checkmd5.php"> Check md5</a>
</li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } ?>

<!--
<li class="item">
<a href="admin/">Administration</a>
</li>
-->
</ul>
</li>
<li class="sub title">Documentation</li>

<li>
<ul>
<li> <a href="http://www.phpfreechat.net/overview">Overview </a>
<a href="http://www.phpfreechat.net/quickstart"> Quickstart</a>
</li>
<li> <a href="http://www.phpfreechat.net/parameters">Parameters
list </a> <a href="http://www.phpfreechat.net/faq"> FAQ</a> </li>
<li class="item"> <a href="http://www.phpfreechat.net/advanced-configuration">Advanced
configuration </a> <a href="http://www.phpfreechat.net/customize"> Customize</a>
</li>
</ul>



<li class="sub title">Commando's</li>
<hr = 50 align="center">
<font color="#FFFFFF" size="6" face="Arial, Helvetica, sans-serif"><br>

<b>/help = Overzicht commando's<br>

/join naam = nieuwe chatroom<br>

/nick naam = wijzig nick<br>

/leave = verlaat chatroom<br>

/quit = verlaat chat<br>

</b> </font> </li>
</ul>
<p class="partner">
<a href="http://www.phpfreechat.net"><img alt="phpfreechat.net" src="style/logo_88x31.gif" /></a><br/>
</p>
</div>

<div class="content">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $chat->printChat(); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($params["isadmin"]) && $params["isadmin"]) { ?>

<p style="color:red;font-weight:bold;">Warning: because of "isadmin" parameter, everybody is admin. Please modify this script before using it on production servers !</p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } ?>

</div>

<div class="footer">
<span class="partners">phpFreeChat partners:</span>
<a href="http://www.jeu-gratuit.net">jeux gratuits</a> |
<a href="http://jeux-flash.jeu-gratuit.net">jeux flash</a> |
<a href="http://www.pronofun.com">pronofun</a> |
<a href="http://areno.jeu-gratuit.net">areno</a> |
<a href="http://www.micropolia.com">micropolia</a> |
<a href="http://www.zeitoun.net">zeitoun</a> |
<a href="http://federation.jeu-gratuit.net">federation</a>
</div>

</body></html>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:22:44
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

13/11/2010 14:50:04
Quote Anchor link
Ja hallo? Waarom post je je hele code?

En hoe werkt je login? Gebruikt je sessies?
 
Peter Hoste

Peter Hoste

13/11/2010 15:36:37
Quote Anchor link
Hallo,

Ik plaats de code omdat de login.php en chat.php samengevoegd zouden moeten worden.

Ik werk met een mysql database waar namen en paswoorden opgeslagen zijn.
Maar zoals ik in mijn originele post heb gezegd... dat werkt dus allemaal..

Ik heb zelf geprobeerd om ze samen te voegen, maar ik blijf foutmeldingen krijgen.

Mijn probleem is dus eigenlijk:
1. login.php samenvoegen met chat.php tot 1 php bestand
2. een if else probleem.

if (ik denk variabele $result "zie getresult.inc") $result=true) -> naar chat gedeelte springen
else -> ($result = false) terug naar login.
else -> ($result = leeg) die(); sluit tab.....
Gewijzigd op 13/11/2010 15:38:29 door Peter Hoste
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

13/11/2010 15:59:07
Quote Anchor link
jij wilt dat wij dat gaan doen?
waar loop jij precies fout?
wat zijn de errors?
plaats alleen relevant code aub en gebruik [.code] en [./code] (zonder puntjes) on je script heen
 
Peter Hoste

Peter Hoste

13/11/2010 20:29:37
Quote Anchor link
Laat maar....

Ik heb namelijk er nl. geen idee van wat relevant is en wat niet.
 
Gerhard l

gerhard l

15/11/2010 22:14:41
Quote Anchor link
je werkt met databases, dus kan je je zo gegevens ophalen, als je nou eens gewoon simpele sessies gaat aanmaken als iemand ingelogd is, dan is het heel simpel als de sessie inlog bestaat, header -> naar je chat. inlog fout, header-> login. en plaats hier alleen de code waarvan jij denkt dat het fout gaat, of wat jij denkt wat belangrijk is, hier dus de login, de action waar het heen gaat, validatie, de rest hebben wij volgens mij niet zoveel aan en word het helpen erg moeilijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.