Login en wachtwoorden in php bestanden veilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk

Henk

09/10/2005 13:02:00
Quote Anchor link
Hallo, deze vraag zal wel honderden keren gesteld zijn? maar zoeken levert net zoveel tegenstrijdigheden op. dus mijn vraag mijn login en wachtwoorden van de database en de admin functie van het gastenboek staan leesbaar in php bestanden. Is dit wel veilig? Zo niet wat is beter? thanks en gr henk,

voorbeeld: www.creasoft.nl zie gastenboek
Gewijzigd op 09/10/2005 13:05:00 door Henk
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:13:44
 
- SanThe -

- SanThe -

09/10/2005 14:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$password
="lalalala"
?>


Als dit in een bestand staat met de extensie .php en als de server php ondersteunt. Dan is het in principe onzichtbaar voor een browser. Mocht iemand het bestandje zelf op de een of andere manier kunnen 'jatten', tja dan is het zichtbaar.

Vaak worden bestanden met passwords een een aparte directory gezet en wordt die directory weer beveiligd met een .htaccess bestand.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.