Login geeft telkens fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

16/12/2016 23:51:50
Quote Anchor link
Login telkens error
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
if (!isset($_POST['submit'])){
?>

<!-- The HTML login form -->
    <form action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>" method="post">
        Username: <input type="text" name="username" /><br />
        Password: <input type="password" name="password" /><br />
 
        <input type="submit" name="submit" value="Login" />
    </form>
<?php
} else {
    require_once("includes/config.php");
    
 
    $username = trim($_POST['username']);
    $password = trim($_POST['password']);

    $sql = "SELECT user_id from users WHERE username LIKE '{$username}' AND password LIKE '{$password}' LIMIT 1";
    $result = $db->query($sql);
    if (!$result->num_rows == 1) {
        echo "<p>Invalid username/password combination</p>";
    }
else {
        echo "<p>Logged in successfully</p>";
        // do stuffs
    }
}

?>
    

Ik weet zeker dat ik de juiste gegevens invoer. Krijg telkens
Invalid username/password combination

--

Dit is de database

CREATE TABLE `users` (
`user_id` int(11) NOT NULL,
`role` varchar(10) NOT NULL,
`username` varchar(50) NOT NULL,
`password` varchar(256) NOT NULL,
`email` varchar(256) NOT NULL
) ENGINE=MyISAM

Iemand enig idee waarom ik niet verder kom?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:42:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2016 23:55:28
Quote Anchor link
Waarom gebruik je LIKE en niet = ?
En waarom kijk je niet of het aantal 1 is, waarna je dan de melding toont dat de gegevens kloppen?

Verder is het zeer afgeraden of je wachtwoorden open en bloot op te slaan zonder encoding.
ALs ik een goede tip mag geven: Gebruik password_hash en password_verify.
Gewijzigd op 16/12/2016 23:58:00 door - Ariën -
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

16/12/2016 23:59:54
Quote Anchor link
Tips zijn meer dan welkom. Ik ben echt leek. Maar hij wil gewoon niet inloggen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/12/2016 00:06:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT user_id from users WHERE username ='".$username."' AND password ='".$password."'";


En verder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($result->num_rows == 1) {
        echo "<p>Logged in successfully</p>";
        // do stuffs
    } else {
    echo "<p>Invalid username/password combination</p>";
    }



En anders is het even debuggen, en kijken wat je invoert, en wat je met $result->fetch_assoc() uit de database haalt. Ergens moet een verschil zitten.
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

17/12/2016 00:29:42
Quote Anchor link
Ik probeer het maar wat ik ook doe ik kom er niet uit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/12/2016 06:54:59
Quote Anchor link
Wat had je geprobeerd dan?
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

17/12/2016 08:29:09
Quote Anchor link
Al veel verschillende dingen. Maar ik ga vandaag opnieuw beginnen. Bedankt voor de hulp tot nu toe :)
 
Jan R

Jan R

17/12/2016 10:53:40
Quote Anchor link
Waarom staan username & password tussen accolades?
$sql = "SELECT user_id from users WHERE username LIKE '{$username}' AND password LIKE '{$password}' LIMIT 1";
    
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/12/2016 14:57:56
Quote Anchor link
Voor de duidelijkheid: in het oorspronkelijke codefragment staat op regel 21 een uitroepteken die daar niet hoort.

Overigens is de SQL query vatbaar voor injectie. Pas de real_escape_string() functie / methode toe op de variabele delen in je query.
Gewijzigd op 17/12/2016 14:59:46 door Thomas van den Heuvel
 
Rob D

Rob D

18/12/2016 22:40:45
Quote Anchor link
Zoals Thomas al aangaf is de uitroepteken niet correct.

Maar aanvullend ook suggestie om hier geen LIKE te gebruiken. LIKE wordt in combinatie met wildcards (%) gebruikt. Ook zou ik hier een prepared statement gebruiken (met PDO). Dwz een '?' of ':username ipv van de php variable.

Het is de bedoeling dat de login maar 1 user terug geeft, dus de query moet dus zo opgebouwd zijn dat een LIMIT niet nodig is. De username moet dus uniek zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$stmt = $dbh->prepare("SELECT user_id FROM users WHERE username = ? AND password = ?");
if ($stmt->execute(array($username, $password))) {
    $row = $stmt->fetch();
}


of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$stmt = $dbh->prepare("SELECT user_id FROM users WHERE username = :username AND password = :password ");
if ($stmt ->execute(array(':username' => $username, ':password' => $password));){
    $row = $stmt->fetch();
}


waarbij :password de hashed versie is.
Gewijzigd op 18/12/2016 22:42:06 door Rob D
 
Koen Hollander

Koen Hollander

19/12/2016 12:51:29
Quote Anchor link
- Ariën -:
Het is niet nodig om het voorgaande bericht te quoten. Daarom heb ik die quote verwijderd.



Is het wel zo een goed idee om hem meteen een volledig gemaakte PDO te geven terwijl TS aangeeft dat hij PHP nog niet echt snapt. Dan is zijn code een goed begin, maar PDO / OOP nog iets te hoog gegrepen. (Naar mijn mening)
Gewijzigd op 19/12/2016 13:06:12 door - Ariën -
 
Rob D

Rob D

19/12/2016 16:22:10
Quote Anchor link
Daar heb je misschien wel een punt. Het ging mij meer over het gebruik van de php variabelen en LIMIT.
Misschien is een beginners cursusje SQL wel een beter idee. Als je pas bezig bent met PHP en daar al meteen
SQL doorheen mengt wordt de verwarring misschien wel groter.
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

23/12/2016 21:46:47
Quote Anchor link
Waar kun je dan het beste mee beginnen? Beste een boek? Of online tutorials misschien via hier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2016 21:54:42
Quote Anchor link
Ikzelf raad CodeAcademy aan.
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

23/12/2016 21:57:10
Quote Anchor link
Dan ga ik daar in ieder geval eens kijken. Dank je wel :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.