Login page

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jasper Konsten

Jasper Konsten

27/03/2013 18:01:45
Quote Anchor link
Hoi ik ben nieuw hier en moet een opdracht maken voor school.
Hierbij moeten we zorgen dat iemand kan inloggen.
Ik heb een database met de tabel 'Inloggegevens' en de kolommen 'GEBRUIKERSNAAM' en 'WACHTWOORD' (varchar 100+)

Nu heb ik een form action waar jij je gebruikersnaam en wachtwoord invult, namelijk:
Gebruikersnaam:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type='text' name ='Gebruikersnaam'>
zelfde voor wachtwoord alleen dan is Gebruikersnaam natuurlijk vervangen door Wachtwoord.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php.... $Gebruikersnaam = ($POST=['Gebruikersnaam']); etc included.

Nu komt uiteindelijk in mijn php scriptje dit voor :

$query = mysql_query("SELECT * FROM  `Inloggegevens`  WHERE GEBRUIKERSNAAM ='$Gebruikersnaam'",$mysql) or die ("De query is mislukt!");
$numrows = mysql_num_rows($query);

if ($numrows!=0)
{
     while ($row = mysql_fetch_assoc($query))
     {
             $GEBRUIKERSNAAM = $row ['$Gebruikersnaam'];
             $WACHTWOORD = $row ['$Wachtwoord'];
     }
if ($Gebruikersnaam==$GEBRUIKERSNAAM&&$Wachtwoord==$WACHTWOORD)// $dbGEBRUIKERSNAAM// $dbWACHTWOORD
     {
          echo "daaaauyymmmmm eindelijk gelukt";
      }
else
    echo "ja van jou wachtwoord klopt helemaal nada!";

.... ?>


Rest van het scriptje werkt fatsoenlijk en is daarom niet van toepassing
Nu zal dit scriptje, ookal vul ik wachtwoord en gebuikersnaam goed in, nooit inloggen, mijn vraag is waarom?!

MVG
Jasper
Gewijzigd op 27/03/2013 18:59:57 door Jasper Konsten
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:46:09
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2013 18:13:52
Quote Anchor link
Er is nog veel meer mee mis, maar om te beginnen:
- wachtwoorden niet als plain text opslaan in een database, altijd beveiligd. Ja, ik weet dat dit 'maar voor school' is, maar op school dien je het volgens mij juist te leren. Niet nu dus lekker makkelijk ga doen, gewoon direct goed.
- in je query selecteer je al het record op gebruikersnaam, waarom dan later nog eens checken? Dat is overbodig.
- het gebruik van een variabele $gebruikersnaam en $GEBRUIKERSNAAM in 1 script is een slechte gewoonte. Ja, php zal het als twee verschillende zien, maar het werkt erg snel fouten in de hand. Welke is ook al weer welke?
- het copieren van variabele alleen maar omdat het leuk is is ook een slechte gewoonte. Dit dient geen enkel doel.
- geen 'die()' gebruiken als foutafhandeling. Ook dat is weer een slechte gewoonte die ze er op school echt uit zouden moeten slaan (maar blijkbaar accepteren...)
- Dit: $row ['$Gebruikersnaam']; is waarschijnlijk echt de boosdoener. Er bestaat geen kolom $Gebruikersnaam in je tabel mag ik hopen, dus dit gaat je een foutmelding opleveren. Je bedoelt waarschijnlijk $row['gebruikersnaam'] (of iets anders, omdat je hoofdlettergebruik nogal vreemd is en ook dat je problemen op zal gaan leveren).

Al met al, als ik je leraar was zou ik dit op alle punten direct naar je terug sturen om het nog eens te proberen.
 
Jasper Konsten

Jasper Konsten

27/03/2013 18:34:23
Quote Anchor link
Hoi, bedankt voor het snelle antwoord!
Je hebt gelijk over het wachtwoord, ik moet md5 encryptie gaan gebruiken maar wou eerst dat ik uberhaupt kon inloggen. In je laatste opmerking over $row zag ik de fout toen jij hem beschreef, namelijk: $GEBRUIKERSNAAM = $row ['$Gebruikersnaam']; moet dit zijn: $Gebruikersnaam = $row ['$GEBRUIKERSNAAM']; De rest is voor mij als nieuweling moeilijk te begrijpen.
Maar in ieder geval hardstikke bedankt, nu kan ik weer verder!
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2013 18:35:15
Quote Anchor link
Nee, dat laatste is ook weer onzin.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/03/2013 18:36:59
Quote Anchor link
Hallo Jasper,

zou je je code even tussen [ c o d e ] en [ / c o d e ] willen zetten tevens < ? p h p en ? > willen gebruiken, dit allemaal zonder spaties!
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

27/03/2013 18:37:40
Quote Anchor link
Nee wacht even, zit in de kolomnaam van de database een dollarteken? Je doet dus dit:
$Gebruikersnaam = $row ['$GEBRUIKERSNAAM'];
Terwijl het dit zou moeten zijn
$Gebruikersnaam = $row ['GEBRUIKERSNAAM'];
Zonder dollarteken in de array key.
Maar ook hier kopieer je weer een variabele hoor.
Gewijzigd op 27/03/2013 18:38:30 door Mark Hogeveen
 
Jasper Konsten

Jasper Konsten

27/03/2013 18:59:01
Quote Anchor link
@Erwin daar kwam ik idd ook snel achter
@Frank zal ik ff proberen
@Klopt ik heb het veranderd.. nu zit ik weer vast lol
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/03/2013 19:08:27
Quote Anchor link
ik zie variabelen / mysql namen met allemaal hoofdletters of één hoofdletter. Ik zou in mysql kolomnamen, tabelnamen en ook php variabelen met uitsluitend kleine letters schrijven.
 
Jasper Konsten

Jasper Konsten

27/03/2013 21:01:52
Quote Anchor link
Hoi ik heb nu mijn hele PHP script ingevoegd, daarbij heb ik de input type en variabelen veranderd naar username en password zodat het overzichtelijker wordt? @Frank, mijn tabellen zijn met een hoofdletter en dan kleine letters en mijn kolom namen zijn met alleen maar met hoofdletters.

Nog steeds bestaat mijn database ui : 'Inloggegevens' en de kolommen 'GEBRUIKERSNAAM' en 'WACHTWOORD' (ook nog meer maar dat is nu niet van belang)

De PHP zegt nu automatisch fout wachtwoord ookal zijn gebruikersnaam en wachtwoord goed ingevoerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

$username
=($_POST ['username']);
$password =($_POST ['password']);

$mysql = mysql_connect("localhost" , "geheimpje!" , "nog een geheimpje!") or die("Fout:Verbinding met mysql mislukt!");
mysql_select_db("DASdatabase",$mysql) or die("Fout: De database kon niet worden geopend, balen!");

if ($username&&$password)
{


$query = mysql_query("SELECT * FROM  Inloggegevens  WHERE GEBRUIKERSNAAM ='$username'",$mysql) or die ("De query is mislukt!");
$numrows = mysql_num_rows($query);

if ($numrows!=0)
{

     while ($row = mysql_fetch_assoc($query))
     {

             $username = $row ['GEBRUIKERSNAAM'];
             $password = $row ['WACHTWOORD'];
     }

if ($username==GEBRUIKERSNAAM&&$password==WACHTWOORD)// $WACHTWOORD?!?!??!
           {
        
            echo "U bent ingelogd!";
}

else
       echo ("Wachtwoord is niet correct!");
}

else
     echo ("Gebruikersnaam is niet correct of bestaat niet!");

}

else
      echo ("Vul alle velden in, tysm!");
      
?>


Ik kan dus niet inloggen met het juiste wachtwoord en de juiste gebruikersnaam...

MVG
Jasper Konsten
 
Bart V B

Bart V B

27/03/2013 21:14:15
Quote Anchor link
Ooit gehoord van sessions?
Daarmee moet je een controle maken die controleerd of een user is ingelogd of niet.
Wat jij doet is sec een focus leggen op username en password.
En dat is nou juist net niet een login systeem.

Een username en password is alleen om te kijken of er een match is.
Meer niet.
Verder is je logica in je script niet echt duidelijk.
Ik zou meer voor zoiets gaan in pseudo code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
session_start(); // starten session
// eerste check kijken of er wat is gepost

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

  // tweede check alle velden zijn ingevuld

  // query afvuren in de database

  // klopt het?

  $row['user_id'] = $_SESSION['user_id'];
  $_SESSION['logged_in'] = true;
  header('Location:beveiligd');
  exit();

  // else constructe met melding dat er geen match is..
}
?>


Enkele tips:
- Maak geen dubbele variabelen aan $_POST['ies'] is al een variabele
- maak je script logisch
- variabelen buiten quotes zetten.
- Gebruik mysql_real_escape_string() om je $_POST[] waardes in een database.
Gewijzigd op 27/03/2013 21:15:29 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/03/2013 21:21:38
Quote Anchor link
op regel 3 en 4 maak je de variabelen username en password aan. op regel 19 en 20 overschrijf je vervolgens deze variabelen. hoe wil je ze dan uberhaupt met elkaar kunnen vergelijken? regel 17 t/m 21 kan er zowiezo helemaal uit. immers je verwacht maar één record uit de database die klopt.

regel 22 moet dan vervolgens worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if ($numrows == 1) {

$row = mysql_fetch_assoc($query);
if ($username == $row['GEBRUIKERSNAAM'] && $password == $row['WACHTWOORD'])
 
?>
Gewijzigd op 27/03/2013 21:25:35 door Frank Nietbelangrijk
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2013 21:35:31
Quote Anchor link
En in php hoef je niet meer te controleren op gebruikersnaam, want dat heb je in de query al gedaan. Overbodige check dus, wat ik in mijn eerste post al heb aangegeven....
 
Jasper Konsten

Jasper Konsten

27/03/2013 21:41:55
Quote Anchor link
Hoi bart, ik moet inderdaad met sessies werken maar wou eerst zorgen dat dit überhaupt werkte. De rest is voor iemand als mij, nieuw op dit gebied helaas moeilijk te begrijpen...

@frank,ik heb regel 17 tot 21 verwijdert levert geen fout rapporten op maar ook niet het juiste resultaat (het verwijderen was niet wat je bedoelde neem ik aan maar, toch even geprobeerd) En regel 22 vervangen zoals jij hem had staan.(ik probeer wat) Ik vroeg me nou eigenlijk af hoe ik nou de gebruikersnaam en het wachtwoord uit de database kon vergelijken met de ingevoerde gebruikersnaam en wachtwoord... php is zo moeilijk...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$username
=($_POST ['username']);
$password =($_POST ['password']);

$mysql = mysql_connect("localhost" , "geheimpje!" , "nog een geheimpje!") or die("Fout:Verbinding met mysql mislukt!");
mysql_select_db("DASdatabase",$mysql) or die("Fout: De database kon niet worden geopend, balen!");

if ($username&&$password)
{


$query = mysql_query("SELECT * FROM  Inloggegevens  WHERE GEBRUIKERSNAAM ='$username'",$mysql) or die ("De query is mislukt!");
$numrows = mysql_num_rows($query);

if ($numrows!=0){

if ($username == $row['GEBRUIKERSNAAM'] && $password == $row['WACHTWOORD'])
           {

            echo "U bent ingelogd!";
}

else
       echo ("Wachtwoord is niet correct!");
}

else
     echo ("Gebruikersnaam is niet correct of bestaat niet!");

}

else
      echo ("Vul alle velden in, tysm!");
      
?>

mvg
Jasper
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2013 21:44:00
Quote Anchor link
Je moet wel eerst de gegevens fetchen voor je de $row uit kunt lezen (staat in Frank zijn voorbeeld).

En de check op username is nog steeds overbodig.... of vind je het gewoon leuk dingen dubbel te doen?
Gewijzigd op 27/03/2013 21:44:20 door Erwin H
 
Jasper Konsten

Jasper Konsten

27/03/2013 21:44:06
Quote Anchor link
Hoi erwin bedoel jij dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($username == $row['GEBRUIKERSNAAM'] && $password == $row['WACHTWOORD'])
?>


Kan ik hier dan: "($username == $row['GEBRUIKERSNAAM'] && "" weglaten?
mvg
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2013 21:45:06
Quote Anchor link
Inderdaad, die doe je al in de query:
"SELECT * FROM Inloggegevens WHERE GEBRUIKERSNAAM ='$username'"

Alleen het record met die username komt dus uit de database, niet nodig om daar nog eens op te checken.
 
Jasper Konsten

Jasper Konsten

27/03/2013 21:47:34
Quote Anchor link
Hoi Erwin,

Bedankt voor al de snelle reacties maar ik ben totaal nieuw op dit gebied en heb er nauwelijks verstand van het is dan ook voor een school opdracht. Dingen dubbel doen is niet echt mijn ding, maar het gaat hier per ongeluk. En frank heeft blijkbaar zijn post veranderd :P.
MVG

Toevoeging op 27/03/2013 21:51:50:

Hoi iedereen ik heb zojuist frank zijn post ingevoerd namelijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if ($numrows == 1) {

$row = mysql_fetch_assoc($query);
if ($username == $row['GEBRUIKERSNAAM'] && $password == $row['WACHTWOORD'])
 
?>

En dit WERKT!
Hartstikke bedankt (en toen wou ik door met schrijven maar klikte ik op reageren lekker handig :D dus ff deze edit) Zou iemand mij ook kunnen uitleggen waarom numrows == 1 moet zijn? Ik heb misschien binnenkort nog wat vragen en hoop dat ik jullie daar niet mee lastig val, echt hartstikke bedankt!
Gewijzigd op 27/03/2013 21:54:33 door Jasper Konsten
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

28/03/2013 08:16:34
Quote Anchor link
Je kan ook met MySQL kijken of er een user gevonden is of niet en zo dus een extra waarde maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) AS aantal_users, * FROM  Inloggegevens  WHERE GEBRUIKERSNAAM ='$username'


Dan heb je ook $row['aantal_users'] :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($row['aantal_users'] == 1) { }


Scheelt weer een regel code in je php script.. Maar misschien dat dit dan al weer wat verder gaat voor je.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/03/2013 08:20:37
Quote Anchor link
Nog simpeler: SELECT .. FROM .. WHERE username='..' AND password='..'
Krijg je één record terug dan is ie goed anders niet.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

28/03/2013 10:42:27
Quote Anchor link
- SanThe - op 28/03/2013 08:20:37:
Nog simpeler: SELECT .. FROM .. WHERE username='..' AND password='..'
Krijg je één record terug dan is ie goed anders niet.


Dacht dat ie dat dus wel had gedaan.. Dat zag ik niet :-) En ja, dan zou die ook gewoon maar 1 record terug moeten geven als het veld 'username' uniek is (:
Gewijzigd op 28/03/2013 10:44:34 door Mebus Hackintosh
 
- SanThe -

- SanThe -

28/03/2013 10:50:49
Quote Anchor link
Mebus Hackintosh op 28/03/2013 10:42:27:
dan zou die ook gewoon maar 1 record terug moeten geven als het veld 'username' uniek is (:


Username hoeft niet uniek te zijn.
De combinatie usernaam en password moet uniek zijn.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.