login script probleem!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sven video

sven video

24/05/2011 17:18:07
Quote Anchor link
ik heb een login systeem maar bijna alles lukt behalve dat ik een plaatje kan laten zien.
kan iemand mij helpen het liefste het script aanpassen
dit zijn de bestanden:

index.php
<html>
<center>
<form action='login.php' method='POST'>
username: <input type='text' name='username'>
password: <input type='password' name='password'>
<input type='submit' value='login'>
</form><br>


<a href='register.html' target='frame1'>geregistreert?</a>

</center>

<html>

login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?

session_start();

$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];

if ($username&&$password)
{


$connect = mysql_connect("sql202.xtreemhost.com","xth_7502115","***") or die("couln't connect!");
mysql_select_db("xth_7502115_svenvideo") or die("couln't find database!");

$query = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='$username'");

$numrows = mysql_num_rows($query);

if ($numrows!=0)
{


   while ($row = mysql_fetch_assoc($query))
   {

         $dbusername = $row['username'];
         $dbpassword = $row['password'];
   }


   // check to see if they match!
   if ($username==$dbusername&&$password==$dbpassword)
   {

      echo "<meta http-equiv='refresh' content='0;URL=member.php'>";
      $_SESSION['username']=$username;
   }

   else
       echo "incorrect password";

}

else
    die("that user doesn't exist!");


}

else
    die("please enter and username and a password");


?>


member.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
 
session_start();
 
if ($_SESSION['username'])
   echo "<IMG SRC='files/".$_SESSION["uploaded_file_name"]."' WIDTH='50' HEIGHT='50'>  welkom, ".$_SESSION['username']."!<br><a href='logout.php'>log uit</a>";
else
    die("<meta http-equiv='refresh' content='0;URL=index.php'>");
\
 
?>


member.php is dat ik ben ingelogt en dan hun data wil laten zien
Gewijzigd op 24/05/2011 17:33:10 door Sven video
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:30:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 17:19:56
Quote Anchor link
Leuk password... :X
 
Jordy nvt

Jordy nvt

24/05/2011 17:20:24
Quote Anchor link
Leer nou eens een normale titel te gebruiken. Ik ga niet kijken naar je topic totdat je eens een normale titel leert te gebruiken. Is dat nou zo moeilijk?
 
Sven video

sven video

24/05/2011 17:21:30
Quote Anchor link
ja sorry ik wist niks
Gewijzigd op 24/05/2011 17:22:25 door sven video
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 17:22:19
Quote Anchor link
Direct aanpassen dus voordat hij misbruikt wordt en dat Google hem e.v.t indexeert.
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

24/05/2011 17:23:01
Quote Anchor link
Nee
 
Sven video

sven video

24/05/2011 17:23:38
Quote Anchor link
nee? wat nee?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 17:23:59
Quote Anchor link
Sven video op 24/05/2011 17:23:38:
nee? wat nee?

Das een antwoord op je vraag.
 
Sven video

sven video

24/05/2011 17:24:42
Quote Anchor link
ow okee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 17:25:16
Quote Anchor link
Valt het kwartje overigens al?
 
Sven video

sven video

24/05/2011 17:26:11
Quote Anchor link
ja
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 17:26:26
Quote Anchor link
Mooi, aan de slag dus....
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

24/05/2011 17:29:40
Quote Anchor link
Ok nu even serieus :)

Wat voor plaatje wil je laten zien en waar gaat het mis? En wat gaat er mis? Graag je een error? Staat het plaatje op de server of ergens anders? En waar wil je het plaatje laten zien?

Graag even antwoorden op al mijn vragen dan kan ik/we je helpen, sorry voor de botte reactie maar als ik niet al deze vragen stelde zijn we 10 posts verder denk ik :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 17:30:45
Quote Anchor link
En pas je titel eventjes aan, zoals eerder gevraagd is.
Kleine moeite....
 
Sven video

sven video

24/05/2011 17:32:37
Quote Anchor link
1. een plaatje die ik in mijn sql en op mijn server heb opgeslagen
2. ik kan hem niet zien er komt niks
http://svenvideo.xtreemhost.com/login/member.php
3. geen
4. hij staat op server
5. ik wil hem laten zien op member.php
(kijk bij de script's)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 17:33:36
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/wat-doe-ik-fout/77938/last/

Daar verder. Deze mag dicht....
Dubbel enzo.
 
Sven video

sven video

24/05/2011 17:34:08
Quote Anchor link
nee doe de andere dicht!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 17:35:50
Quote Anchor link
Liever deze, want in het andere topic wordt er inhoudelijker op je vraag gereageerd.
Hier reageer ik niet meer i.i.g.
Gewijzigd op 24/05/2011 17:36:04 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

24/05/2011 17:36:36
Quote Anchor link
ok deze dan
 
Milo S

Milo S

25/05/2011 09:39:59
Quote Anchor link
Je haalt de filename van het plaatje uit een sessie, maar die sessie word nergens aangemaakt.
Haal variabelen buiten de quotes in je query
Gebruik geen die
Doorsturen kan met header functie van php
Haal je gebruikers gegevens even uit je mysql connect
Bij een login heb je geen while loop nodig, je hebt immers maar 1 gebruiker met die gegevens.
Je maakt onnodig variabelen aan
mysql injectie is mogelijk
regel 9 2e script bevat een onnodige slash?

succes.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.